A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Еве го мојот од Т-ХОМЕ

Каков интернет провајдер е тој кој нема интернет понуди низ цела Македонија? Каква конкурениција барате во тој случај?
Интернет провајдер кој сеуште се развива :) Т-хоум си имаат линии уште од 70-ите, тоа значи 30 и кусур години постоење на телефонска мрежа која сеуште до ден денес се развива.. Зотоа имаат у секое село и секој град...Близу се на сцена (интернетот наравно) уште од 2007 година, до ден денес тоа се 5 години.
И ај после пак кажи ми зошто Т-хоум е постабилна и многу поголема мрежа...Луѓево не сваќаат...

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Интернет провајдер кој сеуште се развива :) Т-хоум си имаат линии уште од 70-ите, тоа значи 30 и кусур години постоење на телефонска мрежа која сеуште до ден денес се развива.. Зотоа имаат у секое село и секој град...Близу се на сцена (интернетот наравно) уште од 2007 година, до ден денес тоа се 5 години.
И ај после пак кажи ми зошто Т-хоум е постабилна и многу поголема мрежа...Луѓево не сваќаат...
Во кафич кога одам помеѓу кокта и кока кола секогаш ја одбирам втората.

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.870
Поени од реакции
7.103
Да имаше ваква опција во Пробиштип дефинитивно би избрал пакет од близоо ама за жал нема :| а и не верувам да има во скоро време :|

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Ти како сакаш наречи го тоа. Вистината е таква.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.189
Поени од реакции
8.266
Тоа не е на т-хоме племе им ебам, него на нас народот, што плакаше по 2000марки за број(приклучок),а се чекаше по 2години.Така исто и за Мобимак што беше приклучок за мобилен по 800марки за постпејд,и после се најаки, па се најаки на туг грб.

Затоа вино лепо ги откачив, и се префрлив на Каблетел сеа Близоо и сум презадоволен.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Мене ми нема паднато еве да чукнам во дрво веќе недела дена...Стабилна конекција дури при симнување/играње...Неам сменето ниту рутер ниту ништо...Рутерот не ми се кочи, нетот е екстра стабилен и дообра брзина...
Одкога беше она со нивните сандучиња проблемот утредента па се до ден денес ми нема паднато нетот.

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Да кажам само тие што го имате тој од илјадарка рутерот у АМЦ шо е (TL-WR740N) флешнете го со DD-WRT,многу постабилен е вака.само прочитајте инструкции убаво.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Да кажам само тие што го имате тој од илјадарка рутерот у АМЦ шо е (TL-WR740N) флешнете го со DD-WRT,многу постабилен е вака.само прочитајте инструкции убаво.

ОК го најдов на dd-wrt и сеа шо да праам? прво ова factory-to-ddwrt или како?

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Глеј кој ревижн ти е само.

http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/TP-LINK_TL-WR740N

и 2.1 верзијата ја подржува но ти провери си кое е твоето.

Еве шо пишува у сетинзите кај мене:
Firmware Version:

3.12.4 Build 100910 Rel.57694n

Hardware Version:

WR740N v1/v2 00000000

Значи ако ги следам интрукциите не би требало да иам проблем така? А шо неам IE6? :D Иам само IE7 и Chrome...
--- надополнето: 4 јануари 2012 во 19:10 ---
ОК го направив све (влегов во администрација успешно) али не ми дава интернет, ја копирав MAC адресата, не ми дава никаква WAN IP адреса...
Што да правам?

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Еве и ја го напраив аман! :D
Али нешо дали само кај мене (за на вајрлес), на спидтест и на торенти не ми вади голема брзина (а стаено ми е на Wireless N... и тоа mixed како и кај претходниот) на торенти ми вади до 1.5 мб/с, а на спидтест иде до 10мбпс, али аплоудот си е океј

Kajgana Shop

На врв Bottom