A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Suuure....

Ај сеа ти измери со твојот телекабел и постирај го резултатот овде.
Друже јас дома имам Телекабел, а кај баба ми Blizoo, слични машини, со ист софтвер, се исто, така да можам комотно да ги споредувам 2-та интернета и нивната брзина и пинг. Пошто сурфав дома, и кај баба ми, до вчера, во времетраење од една недела, Blizoo практично имаше поголем пинг, поспоро отвараше страни од Телекабел. Не мора да значи дека ако ти си извадил 3ms ping дека тоа е нешто релевантно. Си тестирал на сервер кој што е во Скопје (а воедно е на Blizoo), па нормално е да добиеш добар резултат. Ти 70% и поише од стварите кои што ги отвараш на интернет доаѓаат од сервери низ цел свет. Не се потпирај на резултати од speedtest, зборувам за ping / latency кој што можеш да го приметиш дур сурфаш. Очигледно имаа некои проблеми, не се пожалив на спор интернет само јас. Еве денес гледам се среди работава, и се е smooth ко предходно.

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
Како е нетот моментално во Чаир и Топанско Поле ?
Кај мене до пред малку немаше воопшто нет а сега му треба едно 5 минути за да ја отвори било која страна/форум не само кајгана :facepalm:
Само вчера немаше никакви проблеми, веке 4-5 дена не е нешто во ред со мрежата на близоо :вонзем:

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Suuure....

Ај сеа ти измери со твојот телекабел и постирај го резултатот овде.

Слабо слабоо :D

Хаха :) Ова кога ми беше у реду рутерот...Сеа само преку кабел добивам ваков пинг..

Инаку, телекабел и т-хоум јузерс (ова поготово за членот што велеше телекабел бољи пинг) - плакнете си очи...За 600 денари месечно you couldn't get any better:
http://www.speedtest.net/results.php?sh=038dc896946d8e9ba59dec73f250a230&ria=0

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Како е нетот моментално во Чаир и Топанско Поле ?
Кај мене до пред малку немаше воопшто нет а сега му треба едно 5 минути за да ја отвори било која страна/форум не само кајгана :facepalm:
Само вчера немаше никакви проблеми, веке 4-5 дена не е нешто во ред со мрежата на близоо :вонзем:
Еве денес никакви проблеми кај мене (апсолутно никакви), а спротивно на она што ти го кажа - до вчера имав стални проблеми со кратки едночасовни до двочасовни паузи, али денес си е топ :D
Да не дојде бранот од кај тебе вака накај мене, пошо баш вчера ти немаше проблем - ја имав, денес ја имам ти немаш и на крај двајцата ќе неаме хаха :) Не, оптимист сум за ова - ќе го средат, нема да дозволат све да им пропадне у вода ;)

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
10 mbps (10 мегабити во секунда)
Хаха, знам што е 10 mb/s, прашањето беше дали толку ти е пакетот.

Стариот 10/500.
Неможев да го сфатам ова, затоа.;)
--- надополнето: 26 декември 2011 во 23:46 ---
јас само од ТВто што го нудат не сум задоволна
Зошто бе, добро си е ТВ - то, само тоа со преводот нечини, другото си е ОК.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Слабо слабоо :D

Хаха :) Ова кога ми беше у реду рутерот...Сеа само преку кабел добивам ваков пинг..

Инаку, телекабел и т-хоум јузерс (ова поготово за членот што велеше телекабел бољи пинг) - плакнете си очи...За 600 денари месечно you couldn't get any better:
http://www.speedtest.net/results.php?sh=038dc896946d8e9ba59dec73f250a230&ria=0
1. Го користам интернетот од 2-та провајдери, така да не можеш да ме етикетираш ко Телекабел "јузер".

2. Да, реков Телекабел подобар пинг, ама последнава недела, не донесов никаков генерален или општ заклучок за нивниот пинг. Ако го прочита мојот предходен пост, ќе видеше дека кажав дека денес се оправи интернетот, и е како што беше порано.

3. Читајте ги убаво постовите пред да се р'чнете.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
1. Го користам интернетот од 2-та провајдери, така да не можеш да ме етикетираш ко Телекабел "јузер".

2. Да, реков Телекабел подобар пинг, ама последнава недела, не донесов никаков генерален или општ заклучок за нивниот пинг. Ако го прочита мојот предходен пост, ќе видеше дека кажав дека денес се оправи интернетот, и е како што беше порано.

3. Читајте ги убаво постовите пред да се р'чнете.
И јас користам покрај blizzo и Т-home ...(се заборавив на време да го откажам..:D па автоматски ми го продолжија), но сега еве пак истече и попладнево одам да земам уште еден интернет пакет од blizzo бидејки и покрај повремените незгоди генерално од интернетот сум задоволен додека тв-то е исто срање ко и сегде, лек му е само сателитска. Никогаш повеќе ништо од T-home...
За брзината... стабилна е ..во таск менаџер на графикот е права линија, при торенти оди и до на стабилни 76 mbps...

... се опраи... им досади на дечиштата да бутаат петарди по нивните сандучиња...:)

DarkLord

Невиден малер
Член од
27 јануари 2007
Мислења
941
Поени од реакции
247
Дај некој нека ме упати, мајка ми била да смени пакет, пошто јас сум се остаил на спиење.Ќе се префрламе на она 50 мегабитен нет 7ХД канали. И рекоа нешто, дека треба да се носи ресивер, кој ресивер, јас имам два дома, еден во дневна, еден во моја соба?

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Дај некој нека ме упати, мајка ми била да смени пакет, пошто јас сум се остаил на спиење.Ќе се префрламе на она 50 мегабитен нет 7ХД канали. И рекоа нешто, дека треба да се носи ресивер, кој ресивер, јас имам два дома, еден во дневна, еден во моја соба?
Ваљда да ги вратиш тие што ги имаш до сеа. Оние кои ти даваа дигитален сигнал. Да ги вратиш тие, и овие ќе ти даат од новиве.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ако немаш телевизор што подржува фул ХД џабе ти се тие канали, од друга страна од тие седум канали нов е само Penthouse...
... a за ресивер, од тие црните, има да се начекаш.. или и тој проблем го решиле.... знам се чекаше доста за нив...

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Ама нешто Blizoo пак зезаат, еве саат време ме дупи интернетов, паѓа, едвај отвара Google и слично..

Kajgana Shop

На врв Bottom