A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Член од
7 април 2011
Мислења
16
Поени од реакции
4
Вака значи заинтересиран сум да ставам еден од пакетите на Cabletel посебно за тој од 50 mb студирам во Штип и имаам неколку во врска со интернетот:
1.Дали насекаде во Штип е достапен овој пакет значи тој од 50 mb јас сум сместен на ул.Васил Доганџиски позади основното училиште Ванчо Пркр
2.Планираме да го нарачаме онлајн бидејќи има два месеци гратис е сега ме интересира колку треба да се плати при потпишувањето на договор односно за инсталација за такви работи пред да дојдат да ти го уклучат интернетот
3.Ме интересира што значи договор на неопределено време :дали значи дека кога не го користам нетот кога не сум во Штип два или повеќе месеци можам да им кажам да го исклучат да не морам да ги плаќам сметките и после кога ќе си дојдам да им кажам поново да го уклучат.
Фала Однапред:)

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
3.Ме интересира што значи договор на неопределено време :дали значи дека кога не го користам нетот кога не сум во Штип два или повеќе месеци можам да им кажам да го исклучат да не морам да ги плаќам сметките и после кога ќе си дојдам да им кажам поново да го уклучат.
Фала Однапред:)
Тоа значи дека можеш да го раскинеш кога сакаш. Не си обрзан да го користиш 12 или 24 месеци. Можеби ќе се појави нов и подобар пакет за 3-4 месеци, и ти бидејќи си ставил на неопределено(пример) можеш одма да го раскинеш(не буквално одма, туку ќе кажеш и наредниот месец ќе те исклучат), но треба да ги имаш сите сметки подмирено.

Иначе инсталацијата е бесплатна. Модем и слично ти даваат на користење, освен ако не сакаш да си ги купиш.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
828
Поени од реакции
842
Дечки мрсно у последно време на CableTel се изненадив, од кога почнаа IP адреси за секој корисник да даваат?

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Дечки мрсно у последно време на CableTel се изненадив, од кога почнаа IP адреси за секој корисник да даваат?
Ако мислиш на статичен DHCP, тоа го имаат уште од пред 3-4 години.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
ај забележувај ако сакаш
Сега проверувам и променета ми е ама не забележав кога зошто имав работа попладнево. Ама сестра ми ми кажува дека го исклучила модемов од струја зошто и требал на кратко штекерот така да сигурно само со ресетирање на модемот се менува.

Член од
31 август 2008
Мислења
501
Поени од реакции
38
Сега проверувам и променета ми е ама не забележав кога зошто имав работа попладнево. Ама сестра ми ми кажува дека го исклучила модемов од струја зошто и требал на кратко штекерот така да сигурно само со ресетирање на модемот се менува.
Сум го гасел и модемот,али не дава нова ип адреса. Сеуште сум на истата. Не знам да не е поинаку нешто во Скопје.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Посебна Public IP имаат сите корисници во Скопје, порано не беше така, сите беа на една
Не разбирам како може сите корисници да се на една IP адреса, со NAT? Дај објасни малку.

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.098
Поени од реакции
25.132
Сакам да поставам едно прашање, само што не е за интернетот туку за CableTel телевизијата, бидејќи не најдов тема за телевизијата прашањето ќе го поставам тука.

Од другар слушнав дека демек од 1ви септември ќе ги пуштеле во програма SportClub и SportClub+ телевизиите. Дали некој знае нешто повеќе за ова и дали е вистина или ме лаже другаров? Демек ги губеле муштериите CableTel зашто ги немале овие две телевизии, а другите кабловски ги имаат.

Член од
31 август 2008
Мислења
501
Поени од реакции
38
Јас лично не верувам . Инаку да ја пуштат СпортКлуб ке биде закон !

Kajgana Shop

На врв Bottom