A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Член од
20 јануари 2008
Мислења
387
Поени од реакции
27
Ќе може да споделите искуство со интернетов од населба Аеродром (кај бисер трговскиот центар) пошо таму ќе седам и планирам да го зеам Нет 10/UN. Како сте задоволни со стабилноста, брзината и слично.

Фала. =]

М

Мартин`

Гостин
Луѓе дај кажете што може да е проблемов обична телевизија преку Кејблтел (аналогна) може секогаш, ама кога ќе пробам преку ресиверов да пуштам на дигитална ми вика некогаш "no acces' што е работава де кажете ? многу често се случува да неможам на дигиталната да гледам..

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Слаб ти е сигналов треба да ги фатиш тоа гадовите за врат...Кај мене исто беше и 3 пути доаѓаа дур да средат се скапав на телефон висење

М

Мартин`

Гостин
Слаб ти е сигналов треба да ги фатиш тоа гадовите за врат...Кај мене исто беше и 3 пути доаѓаа дур да средат се скапав на телефон висење
Значи треба да им се јавам.. ај утре ќе средат и оро ќе играат, не за џабе им плаќам :confused:

Член од
31 август 2008
Мислења
501
Поени од реакции
38
Нека ти наместат засилувач за аналогна. ;)

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Порано разликата помеѓу определено и неопределено беше 50 денари. Сеа е 200... WTF?!

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Кај мене преку летово бил тиња интернетот, татко ми му се јавил 100 пати и у 15 пм ги отерал, дури и во СК му пишал емаил. Пред два дена, таман си дојдов (не бев тука цело лето), ми се јавува од Каблетел, ми вика ај види сеа провери како е интенето, сменивме некој централни кутии(појма неам не го разбрав)...проверувам, под 11 мб/пс не ми излегуваше...симнувам торент константно 1.5 мегабајти си шиба... :) еве да не е за подрек сеа, интернетчево е ТОП :)

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
ова новото пакет4е не вреди стварно а плус и нема можност за ЛАН со таков пакет значи нема да пуштаат поголеми брзини и со неколку мб да спуштате

а гледам во бугарска имаат дупло поевтини пакети отколку кај нас
http://www.cabletel.bg/internet.html
првиот пакет гледам е без претплата во првите 12 месеци ама ако склучиш на 18 месеци а кај нас ти даваат 3 месеци попуст:tapp:

ти хоум дава или даваше кај нас 6 месеци без претплата ама ако склучиш на 18 месеци (а претходно беше на 12 или тоа попустот само за макс тв важеше? значи ти хоум НИШТО не даваше
до кога ќе не дупат :mad:

нет 50 во блгарија е 900 ден а кај нас дупло поскапо

трипл плеј кај нив е 1200 (кај нас 2000 ден) ама кај нас има + аналогна :pos: значи овој не е баш дупло поевтин ама се трпи
http://www.cabletel.bg/bundles.html

и гледам имаат динамична ИП адреса

кај нас каква ИП даваат од кејблтел?

Член од
31 август 2008
Мислења
501
Поени од реакции
38
Статична даваат. За динамичка мислам дека се доплаќаше.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
ова новото пакет4е не вреди стварно а плус и нема можност за ЛАН со таков пакет значи нема да пуштаат поголеми брзини и со неколку мб да спуштате

а гледам во бугарска имаат дупло поевтини пакети отколку кај нас
http://www.cabletel.bg/internet.html
првиот пакет гледам е без претплата во првите 12 месеци ама ако склучиш на 18 месеци а кај нас ти даваат 3 месеци попуст:tapp:

ти хоум дава или даваше кај нас 6 месеци без претплата ама ако склучиш на 18 месеци (а претходно беше на 12 или тоа попустот само за макс тв важеше? значи ти хоум НИШТО не даваше
до кога ќе не дупат :mad:

нет 50 во блгарија е 900 ден а кај нас дупло поскапо

трипл плеј кај нив е 1200 (кај нас 2000 ден) ама кај нас има + аналогна :pos: значи овој не е баш дупло поевтин ама се трпи
http://www.cabletel.bg/bundles.html

и гледам имаат динамична ИП адреса

кај нас каква ИП даваат од кејблтел?
Статична даваат. За динамичка мислам дека се доплаќаше.
Динамична е сега. Мене ми се менува, само немам забележано на колку време :)

Член од
31 август 2008
Мислења
501
Поени од реакции
38
Динамична е сега. Мене ми се менува, само немам забележано на колку време :)
Не доплаќаш ништо и имаш динамична? Чудно. Не верувам дека се менува кај мене,не дека сум проверил али кога се уклучувам по форуми си ја гледам адресата од која сум се уклучил...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Не доплаќаш ништо и имаш динамична? Чудно. Не верувам дека се менува кај мене,не дека сум проверил али кога се уклучувам по форуми си ја гледам адресата од која сум се уклучил...
Ај ќе забележувам деновиве ама сигурна сум дека се менува, кога и да проверам на whatismyip различни бројки гледам.

Член од
31 август 2008
Мислења
501
Поени од реакции
38
Ај ќе забележувам деновиве ама сигурна сум дека се менува, кога и да проверам на whatismyip различни бројки гледам.
Ај баш види,ме интересира. Ке проверувам и јас деновиве почесто. Али како што знам треба да се дисконектираш па да се конектираш одново па да ти смени адреса.

Kajgana Shop

На врв Bottom