A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Ае малце прекуокеански тестови :) BTW воопшто не е многу пингов, на еден сервер амерички влегов (едвај најдов non-steam) и ок беше...игриво, не сосема, али не е она ептен да сецка и да се убива од кочење... А баш оволкав пинг добивам со шерингот кој го имам за dreambox-от...
Ги предизвикувам адсл-џиите да тестираат на нешо слично...

Грција, далеку си ти од нас :P
Џабе ви е спидтест колку е , и мене со оннетот ми вадеше 40мб али не идеше толку, стај слика од обичен download или преку торент па тогаш да видиме ;)

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
па погледни предходни постови, кинат некој и со 9-10 мегабајти преку торент

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
па погледни предходни постови, кинат некој и со 9-10 мегабајти преку торент
Никој нема со 9-10 мегабајти по торент.
Максимум што добиваат некои е 5-6 MBps затоа што имаат 50 Mbps конекција, и плус добиваат 15 Mbps од ЛАН ако симнуваат од Замунда.
Јас имам 10 Mbps, али од замунда симињам со 2.7 MBps.

Член од
31 август 2008
Мислења
501
Поени од реакции
38
Добро... И јас имам 10ка,па од замунда од 1.1 МБ/с не сака повеке да оди ...

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Максимум што добиваат некои е 5-6 MBps затоа што имаат 50 Mbps конекција, и плус добиваат 15 Mbps од ЛАН ако симнуваат од Замунда.
Епа нешо до тебе е, мене од замунда секад ми иде 4.4 - 4.5 мега у секунда и тоа на пакетот 8/200 сум ... Провери го овој пост
За сите оние што викаат неможе 10 мега у секунда, проверете го поустот на штипскио
Ако видите убаво - користи Линукс, бидејќи линуксот помалце врши оптеретување на хардот и меморијата со тоа што помалку процеси врши во позадина, а на овој му се посреќило па од замунда кине со скоро 10 мега у секунда :)

@Steam
Обичен download од сајт или сл. ретко го правам, а најчесто е 1, 1.5 мега у секунда...

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
од памет не напишав, си има слики од торенти со толкави брзини, еве гледам edin4o ги нашол и ти ги пуштил

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Алал нека ви е чим ви симнува со толку. Кај мене последниве 4-5 дена е мизерија со 100 КБ симнува

Член од
9 август 2011
Мислења
57
Поени од реакции
3
Ми паѓа нетот на секој 10 минути?
Не само на мене него и на комшиите... до што е?
Некој ми рекоа дека веќе не се користеле тие THOMSON модеми демек ставале нови па затоа ме зезало мене...
До што е?

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Да не бидам puss игнорирајќи коментари...али незнам што е во врска со ЧНМ, искрено, пошо сум на ЛАН и кај мене нетот е топ, не паѓа и не паднал :D

Инаку, имаше пост напишано тука штипскио (ме мрзи да го барам) и навистина ова - јутуб сообраќај не ми мери :D Зотоа што ако приметите пред да почне видеото да се буферира долу пишува некојси ctel-skp сервер таму и веројатно не зима..топ <3 :D

Член од
10 февруари 2011
Мислења
894
Поени од реакции
398
Незнам шо му стана на нетов од каблетел !! значи 1 година ми качие по 950 kb/s сеа последниве 2 недели ми качуе 1.1 mb/s !! а некна само 15 секунди траеше ми качи 2.5 mb/s !! :) и у последнава недела не ми го дава тоа корисничка сметка и лозина шо ти испага од кога ке го уклучиш компјутерот !! туку ми е конектиран !! :)
Еве нешто од мене !!

Член од
13 мај 2009
Мислења
687
Поени од реакции
283
Кејбтел е достапен само во Скопје? Или ставаат нет и по Источна Македонија (Кочани, Виница) ?

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Незнам шо му стана на нетов од каблетел !! значи 1 година ми качие по 950 kb/s сеа последниве 2 недели ми качуе 1.1 mb/s !! а некна само 15 секунди траеше ми качи 2.5 mb/s !! :) и у последнава недела не ми го дава тоа корисничка сметка и лозина шо ти испага од кога ке го уклучиш компјутерот !! туку ми е конектиран !! :)
Еве нешто од мене !!
Болдираното:
И на мене неделава не ми бараше воопшто :D Ако, боље така за дримбоксот неморам да станувам сабајле коа татко ми ќе сака да гледа да палам лаптопот и да се најавувам на нетот :D

Член од
31 август 2008
Мислења
501
Поени од реакции
38
Кај мене на Линуксот синоќа симнуваше со 2.2Мб/с константно.

Kajgana Shop

На врв Bottom