M1K1 007
не у еу
- Член од
- 7 јули 2009
- Мислења
- 1.796
- Поени од реакции
- 571
ај забележувај ако сакашДинамична е сега. Мене ми се менува, само немам забележано на колку време
ај забележувај ако сакашДинамична е сега. Мене ми се менува, само немам забележано на колку време
Тоа значи дека можеш да го раскинеш кога сакаш. Не си обрзан да го користиш 12 или 24 месеци. Можеби ќе се појави нов и подобар пакет за 3-4 месеци, и ти бидејќи си ставил на неопределено(пример) можеш одма да го раскинеш(не буквално одма, туку ќе кажеш и наредниот месец ќе те исклучат), но треба да ги имаш сите сметки подмирено.3.Ме интересира што значи договор на неопределено време :дали значи дека кога не го користам нетот кога не сум во Штип два или повеќе месеци можам да им кажам да го исклучат да не морам да ги плаќам сметките и после кога ќе си дојдам да им кажам поново да го уклучат.
Фала Однапред
Ако мислиш на статичен DHCP, тоа го имаат уште од пред 3-4 години.Дечки мрсно у последно време на CableTel се изненадив, од кога почнаа IP адреси за секој корисник да даваат?
Сега проверувам и променета ми е ама не забележав кога зошто имав работа попладнево. Ама сестра ми ми кажува дека го исклучила модемов од струја зошто и требал на кратко штекерот така да сигурно само со ресетирање на модемот се менува.ај забележувај ако сакаш
Посебна Public IP имаат сите корисници во Скопје, порано не беше така, сите беа на еднаАко мислиш на статичен DHCP, тоа го имаат уште од пред 3-4 години.
Сум го гасел и модемот,али не дава нова ип адреса. Сеуште сум на истата. Не знам да не е поинаку нешто во Скопје.Сега проверувам и променета ми е ама не забележав кога зошто имав работа попладнево. Ама сестра ми ми кажува дека го исклучила модемов од струја зошто и требал на кратко штекерот така да сигурно само со ресетирање на модемот се менува.
Не разбирам како може сите корисници да се на една IP адреса, со NAT? Дај објасни малку.Посебна Public IP имаат сите корисници во Скопје, порано не беше така, сите беа на една
Мене не ми се менува...Динамична е сега. Мене ми се менува, само немам забележано на колку време
Исто.Мене не ми се менува...