A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

X

xtazy

Гостин
Топанско Поле (Чаир) друже.Значи да бидеме на јасно.Јас и интернет и телефон имам али тоа проклето апаратче кое е за телефон што го даваат се расипа и сега преку него не можам и нет а и телефон да користам.Сега кабелот што е за интернет не е преку тоа апаратот него е директно ставен на компјутер и така користам само интернет еве недела дена.Али друг начин за користење на телефон немам.Морам преку тоа апаратче.Затоа се нервирам толку.Значи кај мене минутка работа имаат.Не мора да се проверува ништо.Ке увидат дека апаратот не им чини веќе и само би требало да го сменат и чао пријатно.Значи сите опции други се исклучени.Пробано е со друг апарат на комшијата си работи супер а мојот апарат кај други не работи исто како кај мене.Али проблемот е што никако да не дојдат.Изгледа премногу несериозно работат во ова маало што и не ме чуди.Кога и да им отидам во салон уште на паркинг слушам како се караат внатре луѓе кој чекаат и по 3 недели да им дојдат сервисери а никаде ги нема.Изгледа и мене таква судбина недај боже ме чека.А срце ме боли кога ке видам како некоја од тие нивни коли како поминува низ некоја улица низ маало.

сега го видов твоето мислење... пробај со апаратчето да го однесеш кај нив тука на џон кенеди што им е новиот дуќан и побарај ново на реверс да ти дадат... порано кога користев нет од оннет кога се расипа модемот така направив, директно го однесов во дуќанот и по 5 мин ми дадоа друг модем.. пробај така нема што да изгубиш башка ако си топанско на 5 мин од дома ти е :)

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Комшиите мои,мака мачат еве 3 дена со кабловската во нас.Бутел,час има час нема:vozbud:

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.551
Поени од реакции
2.741
сега го видов твоето мислење... пробај со апаратчето да го однесеш кај нив тука на џон кенеди што им е новиот дуќан и побарај ново на реверс да ти дадат... порано кога користев нет од оннет кога се расипа модемот така направив, директно го однесов во дуќанот и по 5 мин ми дадоа друг модем.. пробај така нема што да изгубиш башка ако си топанско на 5 мин од дома ти е :)
Ми текна и оваа идеја друже бидејќи и јас бев на Он Нет кога го имаа дуо екстримот.Кога бев во салон им реков дај да го донесам апаратчето и вие само да ми го смените и тие во салон како да им побарав пари како да се уплашија и нормално не прифатија викаат господине мора да дојде екипа да види да провери што како каде.Е добро де каде е таа ваша проклета екипа.И нормално во тие моменти чудна тишина од нивна страна и веќе познатиот одговор дека е пратено налог и треба да дојдат.....

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Еве сега, сабајлечки е супер, го нема тој мал delay што знае да се појави последнава недела. Ќе видиме после, коа ќе станат сите како ќе се понаша :)

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Еве сега, сабајлечки е супер, го нема тој мал delay што знае да се појави последнава недела. Ќе видиме после, коа ќе станат сите како ќе се понаша :)
Исто мислење делам со тебе :)
Добро почнавме, се надевам вечерва нема да има некакви застои...

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Ставив од пред 4 дена некаде и сум препрепрезадоволен од пакетот. на 17ти аплицирав за Премиум пакетот, на 19ти ми се јавија и на 20ти ми го монтираа. До сега ни еднаш нема паднато или да прави некакви проблеми, успорувања или сл. Симнувањето до сега не ми било под 4.4МБ на торенти, ко за тест го земав Хенговер 2 со подоле скрин шот. Телевизијата е ок, нема некои канали посебни, стандард ко сите скоро оператори кај нас (без можност за Спорт Клуб), телефонот ок, нон стоп си работи добро и немаме осетено некои проблеми при квалитет. Претходно бев на Т-Хоум и бев исто така многу задоволен од квалитетот ама не бев задоволен многу од брзината, имав кол енд сурф + ама одкако воведоа макств рисиверот не му даваше на нетот да рипне повеќе 600-700кбпс. Така да сега за сега сум презадоволен од Близу, а цената на услугата ми е скоро дупло помала од таа на Т Хоум.

Attachments

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
абе у бутел изгледа телињава имаат проблем. те има те нема интернет. те спор е како .!. има загуба на пакети всок пинг одредени линкови не им работат и така натака...

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Кажав јас уште пред 1 месец, секое чудо за 3 дена, така изглеа испадна работава. Па искрено, Телекабел има помал пинг од овие и побрзо се отвараат страните кај нив. Ајде, ваљда ќе средат ...

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
Ставив од пред 4 дена некаде и сум препрепрезадоволен од пакетот. на 17ти аплицирав за Премиум пакетот, на 19ти ми се јавија и на 20ти ми го монтираа. До сега ни еднаш нема паднато или да прави некакви проблеми, успорувања или сл. Симнувањето до сега не ми било под 4.4МБ на торенти, ко за тест го земав Хенговер 2 со подоле скрин шот. Телевизијата е ок, нема некои канали посебни, стандард ко сите скоро оператори кај нас (без можност за Спорт Клуб), телефонот ок, нон стоп си работи добро и немаме осетено некои проблеми при квалитет. Претходно бев на Т-Хоум и бев исто така многу задоволен од квалитетот ама не бев задоволен многу од брзината, имав кол енд сурф + ама одкако воведоа макств рисиверот не му даваше на нетот да рипне повеќе 600-700кбпс. Така да сега за сега сум презадоволен од Близу, а цената на услугата ми е скоро дупло помала од таа на Т Хоум.
Во која населба си?

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Кој пакет?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Луѓе нека не ви е форумов репер за колку брзо отвора страни, рикнат му е еден хард диск, спор е.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Луѓе нека не ви е форумов репер за колку брзо отвора страни, рикнат му е еден хард диск, спор е.
па така кажи човече ја па се мислам си викам шо .!. му е на интернетов кајгана споро ми отвара.. хах П.С кога ке го оправите кажете!!!

онтопик. која е страната на близу да проверам колку имам месечно сообраќај направено?????

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
Кажав јас уште пред 1 месец, секое чудо за 3 дена, така изглеа испадна работава. Па искрено, Телекабел има помал пинг од овие и побрзо се отвараат страните кај нив. Ајде, ваљда ќе средат ...
Шо има лошо во пингов ?

C

Crazy Diamond

Гостин

Еве јас немам никаков проблем. И пингот и брзината се супер. Не паднал интернетов од кога го имам, а и торенти симнува со фул брзина.

Kajgana Shop

На врв Bottom