A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Изгледа само кај мене е топ, да не го подречам :Р

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.229
Поени од реакции
14.570
Саркастично беше кажано ... не гледам јас поента во тоа, затоа и не ни ставив интернет од нив. Сите се запалија за брзината и се фалат колку брз интернет имаат, а тоа колку е стабилен е друга приказна ...
Ма заеби брзината :D
мене ми требаше итно и они рекоа дека за 2 дена ќе го стават и така и напраија
Оне рекоа 15-30 работни дена!?!?!?!?!
Т-ебале исто ми рекоа 2 недели.
И што е најчудно, првиот месец беше ептен стабилен, дали у 10 дена еднаш паѓаше... ама од коа се ребрендираа почнаа сите проблеми.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Во ред, али неможе некој да плаќа целосна услуга а да добива половична тоа нигде го нема! Тогаш нека кажат дека имаат проблеми со мрежата дека работат на нејзе и нека наплаќаат пола од тоа што наплаќаат. Во рекламите нека стои дека се можни чести привремени прекини како и неколку подолги целодневни прекини во текот на месецот! Нека речат: Во месецот 15 дена ви гарантираме интернет а останатите 15 можда ќе имате а можда и не! Неможе некој да гарантира дека нешто ќе обезбеди и потоа да ти каже пу пу неважи а ти ги земал парите! На што тоа личи?
И за ова имам пишано...

Бевме стрпливи, лесно преоѓавме преку настанатите прекини и закинувања , но се има своја граница...
.. значи решението не треба да го бараме само во пребегувањето кон друг провајдер, мора да сфатиме дека времето на плаќање и ќутење пројде (тепаниот тепан, ебаниот ебан) и дека давателите на услуги мора (макар на тоа да бидат принудени и со разно разни мерки, поплаки, приговори, пријави, тужби итн) да го испорачаат договореното до последната точка, ништо помалку и ништо повеќе од платеното.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.551
Поени од реакции
2.741
Шо направи бе човек, уште ги чекаш јас незнам некој волку мака да си имал со нив, волку ни јас не ги чекав, ова мора да е рекорд?
Ти можеш слободно една книга да напишеш "ЈАС И БЛИЗОО" :D
Дефинитивно кај мене во маало само со тепање иде работата зш со добро не иде.Најжалосно е што и интернет и телефон имам али поради тој апарат не можам да користам.А зш не доаѓаат е тоа е веќе друга прича.Не знам стварно премногу инвалидизирани лица изгледа работат и на повеќе од две места дневно не идат.Само врски да се фатат друго чаре нема.

C

Crazy Diamond

Гостин
И јас откако сум кај нив сум немал никаков поголем проблем. Да чукнам во дрво. :)

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.215
Поени од реакции
8.314
Дефинитивно кај мене во маало само со тепање иде работата зш со добро не иде.Најжалосно е што и интернет и телефон имам али поради тој апарат не можам да користам.А зш не доаѓаат е тоа е веќе друга прича.Не знам стварно премногу инвалидизирани лица изгледа работат и на повеќе од две места дневно не идат.Само врски да се фатат друго чаре нема.
друже која населба си ? еве Драчево добро е сега за сега све е ок, 6 месеца го имам само 3 пати снемало, мање битно, ептен сум презадоволен од близоо.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.551
Поени од реакции
2.741
друже која населба си ? еве Драчево добро е сега за сега све е ок, 6 месеца го имам само 3 пати снемало, мање битно, ептен сум презадоволен од близоо.
Топанско Поле (Чаир) друже.Значи да бидеме на јасно.Јас и интернет и телефон имам али тоа проклето апаратче кое е за телефон што го даваат се расипа и сега преку него не можам и нет а и телефон да користам.Сега кабелот што е за интернет не е преку тоа апаратот него е директно ставен на компјутер и така користам само интернет еве недела дена.Али друг начин за користење на телефон немам.Морам преку тоа апаратче.Затоа се нервирам толку.Значи кај мене минутка работа имаат.Не мора да се проверува ништо.Ке увидат дека апаратот не им чини веќе и само би требало да го сменат и чао пријатно.Значи сите опции други се исклучени.Пробано е со друг апарат на комшијата си работи супер а мојот апарат кај други не работи исто како кај мене.Али проблемот е што никако да не дојдат.Изгледа премногу несериозно работат во ова маало што и не ме чуди.Кога и да им отидам во салон уште на паркинг слушам како се караат внатре луѓе кој чекаат и по 3 недели да им дојдат сервисери а никаде ги нема.Изгледа и мене таква судбина недај боже ме чека.А срце ме боли кога ке видам како некоја од тие нивни коли како поминува низ некоја улица низ маало.

X

xtazy

Гостин
ПАК СНЕМА НЕТ! Боже, све у исто време секој ден снемува нет и тоа ваљда ќе трае едно 2-3 часа и после пак ќе се врати.
Чудно, вака веќе праи 2-3 дена за ред...Цел ден има и вака околу 19-20 часот ќе снема нет...Техничка подршка не се ни јавува...Чекај си ти чекај...
точно... веќе 4-5 дена можам јас да кажам... во тој период нема ни телевизија, ништо нема.. а бидејќи и телефонот ми е од нив неможам да се јавам за да пријавам дефект :facepalm:
--- надополнето: 25 декември 2011 во 00:24 ---
Takvi krazbi se slucuvaat samo vo toj kraj vklucuvajki gi Topansko pole,Cair,Butel i Skopje sever bidejki dominira albanskoto naselenie vo tie naselbi i po moe mislenje nikogas nema da funkcionira mrezata na Blizoo kako sto treba vo takvi naselbi.Istoto gi ceka ako donesat mreza vo Sutka duri moze da bide i poloso.Edinstven izlez e da gi napustat tie naselbi i da im gi prepustat korisnicite na Telekom i One.
--- надополнето: 24 декември 2011 во 21:59 ---

Konsultiraj se so nadleznite vo AEK i ako ima pravna osnova otkaci gi bez da plakas penali a potoa begaj na drug operator.

врска си нема тоа со кражбите, ја сигурен сум дека знаат што им е дефектот само не им се работи на ладново... еднаш беше скинат главниот кабел па раскопуваа кај мене цела улица да најдат кај е скинат и да поправат.. а тоа дека се краде нет не збори глупости дека крадат албанци и други националности.. ја сум од север во мојата зграда има приклучено на диво и македонци (во најголем број) и албанци и цигани од се по малце има... а има на диво приклучени и во аеродром, кисела вода, центар итд

и не сум албанец, само ти кажувам како стојат работите

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
има и на нет што се приклучени... една мак адреса чуда прави ;)
Доколку и некако успеале во тоа, на една на мак адреса има лимитирано една брзина на конекција која ќе ја делат...
..од друга страна ни тие не пијат нафта, немој да мислиш дека само мак адресата е во нивните бази со податоци...
...во компјутер, во вин 7, кликни на network... и ке ги видиш со име и презиме сите компјутери во твојата гранка од мрежата кои се online, кај мене досега сум видел 54 компјутера истовремено, со некои од нив и разменувам работи со 100%-на брзина на мрежната картица.

X

xtazy

Гостин
Доколку и некако успеале во тоа, на една на мак адреса има лимитирано една брзина на конекција која ќе ја делат...
..од друга страна ни тие не пијат нафта, немој да мислиш дека само мак адресата е во нивните бази со податоци...
...во компјутер, во вин 7, кликни на network... и ке ги видиш со име и презиме сите компјутери во твојата гранка од мрежата кои се online, кај мене досега сум видел 54 компјутера истовремено, со некои од нив и разменувам работи со 100%-на брзина на мрежната картица.
сум видел ова у комшилук дека работи... човекот дури и има неколку адреси и јузери... си се снаоѓа како знае ама не плаќа за нет.
иначе за ова другово во нетворк ќе ти ги покажува сите корисници кои имаат овозможено шеринг и на кои воркрупот им е подесен како: WORKGROUP

edit: и бај д веј сите проблеми со нетов почнаа кога дојдоа т-шит да копаат за оптика и да монтираат у зградиве... коинциденција или не ќе дознаеме :)

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
Саркастично беше кажано ... не гледам јас поента во тоа, затоа и не ни ставив интернет од нив. Сите се запалија за брзината и се фалат колку брз интернет имаат, а тоа колку е стабилен е друга приказна ...
А кој рече дека не е стабилен ? Како шо гледам само од Скопје се жалите, а во Прилеп, Велес итн никој се нема пожалено еве во Прилеп низ цел град има мрежа па никогаш не паднал интернето.
А то дека нее распространета мрежата во Ск требаше уште пред неколку години да се жалите ото телеком беа тие кои не му дозволуваја да се прошира и зато сега че си трпа скопјаните.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
сум видел ова у комшилук дека работи... човекот дури и има неколку адреси и јузери... си се снаоѓа како знае ама не плаќа за нет.
иначе за ова другово во нетворк ќе ти ги покажува сите корисници кои имаат овозможено шеринг и на кои воркрупот им е подесен како: WORKGROUP

edit: и бај д веј сите проблеми со нетов почнаа кога дојдоа т-шит да копаат за оптика и да монтираат у зградиве... коинциденција или не ќе дознаеме :)
Хе хе хе... за неплаќање прајме муабет...
...потребен материјал... лаптоп или бежична мрежна или усб бежична антена, BackTrack линукс.... малку време и трпение... и го имаш нетот....

...за копањето ... донегде имаш право, се почна тогаш, а причина за тоа ќе да е тоа што кога тогашен кејблтел ги презема (купи) под свое старите провајдери едноставно само почна да ја користи нивната инфраструктура, и тогаш се беше во ред со интернетот и тв-то, ама кога пробаа тие различни мрежи да ги стават под една капа нешто не им оди работата, изгледа ја немаат целата документација доколку таква и имало или не ја ни погледнале така да сега кога прават некои измени, додатоци, им се дешаваат некои чуда.

Kajgana Shop

На врв Bottom