A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
Еве јас немам никаков проблем. И пингот и брзината се супер. Не паднал интернетов од кога го имам, а и торенти симнува со фул брзина.
Кој пакет го користиш?

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130

Еве јас немам никаков проблем. И пингот и брзината се супер. Не паднал интернетов од кога го имам, а и торенти симнува со фул брзина.
И јас истото го кажувам ама изгледа има некој на форумов кој има проблеми со мозокот па сака само да плука по нешто незнам шо ги боди ама ако не му чини интернето нека го исклуча никој не ги тера сосила да бидат корисници ..... нека си одат на т-лопови, или неотел(200пинг) или пак на телекабел 0,15мбпс down. ...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Затоа што само форумов им оди споро и мислат дека е до провајдерот а нема врска. Торентите летаат, странските страни што ги отворам ми летаат. Не знам, јас само од ТВто што го нудат не сум задоволна, супер си е интернетот.
Поготово тоа што овој е неограничен - НЕОГРАНИЧЕН а не ко од т лопови неограничен со 150гбти :pos: Три блуреј филма да спуштиш ете ти го „неограничениот“.

D

dystopian

Гостин
сум видел ова у комшилук дека работи... човекот дури и има неколку адреси и јузери... си се снаоѓа како знае ама не плаќа за нет.
иначе за ова другово во нетворк ќе ти ги покажува сите корисници кои имаат овозможено шеринг и на кои воркрупот им е подесен како: WORKGROUP

edit: и бај д веј сите проблеми со нетов почнаа кога дојдоа т-шит да копаат за оптика и да монтираат у зградиве... коинциденција или не ќе дознаеме :)
Мене така ми крадеа нет лани. Решението е едноставно, клонираш мак адреса, и ја пријавуваш дека ти е сменета. На рутерот ставаш побезбеден пасворд и проблем солвд.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
па така кажи човече ја па се мислам си викам шо .!. му е на интернетов кајгана споро ми отвара.. хах П.С кога ке го оправите кажете!!!

онтопик. која е страната на близу да проверам колку имам месечно сообраќај направено?????
still waiting...

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
https://clients.cabletel.com.mk/clients/index.php
--- надополнето: 26 декември 2011 во 00:10 ---
Иначе најмногу се нервирам со некои полуписмени шо имаат проблем прво со компјутерот а после со мозокот а плукаат по операторот. Че зема че чепкаат по ип адресите или мак адресата и после ами немам интернет ... Исто ко кола да имаш да не тураш бензин и да плукаш по колата оти не пали..

А да че забораев мислам дека секој оператор треба еден тест да му врши на секој корисник и после интернет да му намести како за кола шо е //

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Затропаа проблемите и кај мене на врата :)
само што станувам, интермец немам, ми стои доле извичниче жолто па да се надеваме ќе се среди за кратко време :)

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Затропаа проблемите и кај мене на врата :)
само што станувам, интермец немам, ми стои доле извичниче жолто па да се надеваме ќе се среди за кратко време :)
ако ти е платен рестарирај го модемот само. Со овие новиве циско модеми има мали проблеми.

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
ако ти е платен рестарирај го модемот само. Со овие новиве циско модеми има мали проблеми.
Платено ми е, него работата е мене не може да ми речат рестартирај, немам модем јас, директива од бандера е, не може проблемот кај мене да е или во опремата, точно кај нив во мрежа е значи :)

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Мене ми е страв да пишам, последниот пат кога ги пофалив почнаа да ме дупат. А тхоум ми се сега како амц, ни пенкало не би земал од таму.
Проколната е темава :ROFLMAO:

Го преспав поголемиот дел али од 10 до сеа пред 10-20 минути немало нет и тв. Најверојатно поправиле сеа.

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Проколната е темава :ROFLMAO:

Го преспав поголемиот дел али од 10 до сеа пред 10-20 минути немало нет и тв. Најверојатно поправиле сеа.
Само што те прочитав, викам чек да пробам да сменам и јас кабелот, да ставам од близу да видам и кај мене дал дошло, коа глеам оп има :)

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.157
Поени од реакции
5.933
Кажав јас уште пред 1 месец, секое чудо за 3 дена, така изглеа испадна работава. Па искрено, Телекабел има помал пинг од овие и побрзо се отвараат страните кај нив. Ајде, ваљда ќе средат ...
Suuure....

Ај сеа ти измери со твојот телекабел и постирај го резултатот овде.

Kajgana Shop

На врв Bottom