A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.570
Поени од реакции
2.789
Што нет е ова друже? 3мб = 26-27мбпс?!
Користам трипл плеј од Кејбтел и оваа брзина за жал ја имав само вчера не знам што се случи што им се поремети во мрежата али цел ден преку замунда симињав со оваа брзина преку LAN.Ах што добро би било цело време оваа брзина да е :)

Член од
29 август 2008
Мислења
5.948
Поени од реакции
4.449
Jas licno se resiv za Cabletel najmnogu poradi stabilnosta na internetot vo mojot region i cesnoto rabotenje so telefonskite razgovori vo nivnata mreza a ne poradi analognata televizija bidejki im e katastrofa.Eden mesec bukvalno do sekunda gi imam zapisuvano site razgovori sto se napraveni vo toj mesec i koga mi dojde detalnata smetka site nivni presmetki se poklopuvaa so moite i od togas veke ne gi kontroliram.
nee mestoto tuka ne nema kade da napisav vo vrska so cabletel..identifikatorot ..kako raboti? kako gi identifikuva broevite ? 3892 .... ... ? ili direkt 02 ?
i dali imas nekakvi problemi so identifikacija na broevite od bilo koja mreza vo MK ..fix/mob .. ?>

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.226
Поени од реакции
6.278
nee mestoto tuka ne nema kade da napisav vo vrska so cabletel..identifikatorot ..kako raboti? kako gi identifikuva broevite ? 3892 .... ... ? ili direkt 02 ?
i dali imas nekakvi problemi so identifikacija na broevite od bilo koja mreza vo MK ..fix/mob .. ?>
E mestoto e mnogu bitno odnosno kolku korisnici ima vo mojata mreza.Vo Taftalige,Karpos,Kapistec po zgradite pomegu 17:00 i 22:00 znae brzinata da im padne i na 2MB i da trae so casovi za vo polnoknite casovi povtorno da se vrati na normala.Kaj mene vo kukite okolu ima samo 5 ili 6 dusi sto imaat internet od Cabletel dodeka ostanatite sto imaat kompjuter doma ili se na One ili MaxADSL.Plus toa od vkupniot broj na kuki najmalku 50% nemaat kompjuter doma pa sega ti racunaj.Sto se odnesuva do identifikacija nemam nikakvi problemi.Site broevi od Skopje od bilo koj operator gi dava po 7 na broj odnosno bez nikakov prefiks napred.Mobilnite broevi isto gi dava normalno so 9 broevi a onie nadvor od Makedonija gi dava komplet so 0038 i ponatamu sto sleduva.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.226
Поени од реакции
6.278
Eve kolku e brzinata vo strog centar vo zgradata sproti PC Discount kaj Zito Luks.Da naponemam deka ovaa brzina e 24 casa ista bez padovi no samo eden stan koristi internet od Cabletel dodeka se ostanato e od Telekom bidejki se pretezno firmi.Deckite koga dojdoa da montiraat mi kazaa deka nie sme edinstveni vo ovoj del pa moraa da nosat priklucok od bandera:

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.237
Поени од реакции
8.340
Eve kolku e brzinata vo strog centar vo zgradata sproti PC Discount kaj Zito Luks.Da naponemam deka ovaa brzina e 24 casa ista bez padovi no samo eden stan koristi internet od Cabletel dodeka se ostanato e od Telekom bidejki se pretezno firmi.Deckite koga dojdoa da montiraat mi kazaa deka nie sme edinstveni vo ovoj del pa moraa da nosat priklucok od bandera:
Ti sega si na cabletel ili ne ?

Eve denes i mene mi montiraa , ali koga ke idam na speedtest samo skoka turbo na 50mb, zasto nemoze normalno da izmeri..

H

HITCH

Гостин
Мене ми треба помош во врска со CableTel. Јас сум на телеком, го имам MaxADSL 100 пакетот, сакам да се префрлам на CableTel на овој пакетот 8/200 гб. Проблемот е следниов, сите велите да најдам и да се распрашам кај некој комшии наоколу што има нет на CableTel, ама кај мене нема таков. :( барем јас не најдов... :kesa: Значи ако знаете некој што живее во Лисиче, па да ми кажете дали да се префрлам. И ако може да ми кажете како се блокира телефонската линија.

П.С. За телевизијата не ми е воопшто важно, јас си имам сателитска со ротирачки мотор, ама за стабилноста и брзината на нетот ми е премногу важно! :smir:

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.226
Поени од реакции
6.278
Ti sega si na cabletel ili ne ?

Eve denes i mene mi montiraa , ali koga ke idam na speedtest samo skoka turbo na 50mb, zasto nemoze normalno da izmeri..
Imam Cabletel i vo Gorce i vo centar vo stan sproti PC Discount.A kaj tebe mozno e dava lazni rezultati najcesto poradi antivirus i toa vo mnogu slucaevi Avira.Dodeka imav Avira i kaj mene skokase do kaj 30mb mozebi no sega otkako imam Comodo mi dava realni rezultati isto kako da nemam antivirus.Ako imas Avira antivirus trgni go pa posle meri.

--- надополнето ---

шо и да праиш немој на македонски сервери да мериш !!!
Na Cabletel i na makedonski serveri meri realno.Sum proveril na nekolku mesta i sekade precizno meri.Ako na Skopje mi dava download 7.8MB koga ke pustam torrent sto ima mnogu linii spusta so okolu 960kb/s sto e realno za 7.8MB brzina.

--- надополнето ---

Мене ми треба помош во врска со CableTel. Јас сум на телеком, го имам MaxADSL 100 пакетот, сакам да се префрлам на CableTel на овој пакетот 8/200 гб. Проблемот е следниов, сите велите да најдам и да се распрашам кај некој комшии наоколу што има нет на CableTel, ама кај мене нема таков. :( барем јас не најдов... :kesa: Значи ако знаете некој што живее во Лисиче, па да ми кажете дали да се префрлам. И ако може да ми кажете како се блокира телефонската линија.

П.С. За телевизијата не ми е воопшто важно, јас си имам сателитска со ротирачки мотор, ама за стабилноста и брзината на нетот ми е премногу важно! :smir:
Vidi vo globala sekade kade sto ima kuki a ne zgradi Cabletel e perfekt.Plus toa ako nema niedna kuka internet od Cabletel a ima linija da ti pustat ti si na konj da znaes.Ti javi se vo Cabletel i prasaj dali imaat internet kaj tebe.Ako imaat stavi slobodno no pak prasaj dali ima nekoj sto koristi.Odi vo direkcijata vo Rade Koncar i kulturno zamoli gi da ti kazat na tvojata ulica ili vo radius od 100 ili 200 metri dali ima korisnik na internet i koj e toj bidejki planiras da go raskines dogovorot so Telekom i da se prefrlis kaj niv dokolku internetot e stabilen.Mislam deka ke ti kazat ako voopsto ima takov bidejki vo nivni interes e da imaat plus korisnici.Bar na mene vo punktot vo Gorce mi kazaa koj koristi inrternet vo moja blizina iako jas ne ni otidov da prasam kakov e internetot bidejki tolku bev revoltiran od Telekom sto edvaj cekav da gi otkacam i da odam na Cabletel.A za telefonskata linija objasni konkretno sto sakas da napravis.

H

HITCH

Гостин
Vidi vo globala sekade kade sto ima kuki a ne zgradi Cabletel e perfekt.Plus toa ako nema niedna kuka internet od Cabletel a ima linija da ti pustat ti si na konj da znaes.Ti javi se vo Cabletel i prasaj dali imaat internet kaj tebe.Ako imaat stavi slobodno no pak prasaj dali ima nekoj sto koristi.Odi vo direkcijata vo Rade Koncar i kulturno zamoli gi da ti kazat na tvojata ulica ili vo radius od 100 ili 200 metri dali ima korisnik na internet i koj e toj bidejki planiras da go raskines dogovorot so Telekom i da se prefrlis kaj niv dokolku internetot e stabilen.Mislam deka ke ti kazat ako voopsto ima takov bidejki vo nivni interes e da imaat plus korisnici.Bar na mene vo punktot vo Gorce mi kazaa koj koristi inrternet vo moja blizina iako jas ne ni otidov da prasam kakov e internetot bidejki tolku bev revoltiran od Telekom sto edvaj cekav da gi otkacam i da odam na Cabletel.A za telefonskata linija objasni konkretno sto sakas da napravis.
За телефонот не сакам ништо да направам, само ќе го префрлам бројот, ама погоре видов дека се случувал куршлус. На среде муабет се исклучува звукот и едната страна си слуша супер, а кај другата тишина :pos: Ние домашен имаме колку да се каже дека имаме телефон, мобилните си ги користиме турбо. :)

За нетот:
Немој да ми речеш да идам по куќи и да се распрашувам како се задоволни! :pos: Ама сепак ќе тркнам утре до кај Раде Кончар тамам имам и некои обврски натаму. Фала многу! :smir:

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.237
Поени од реакции
8.340
Jas licno se resiv za Cabletel najmnogu poradi stabilnosta na internetot vo mojot region i cesnoto rabotenje so telefonskite razgovori vo nivnata mreza a ne poradi analognata televizija bidejki im e katastrofa.Eden mesec bukvalno do sekunda gi imam zapisuvano site razgovori sto se napraveni vo toj mesec i koga mi dojde detalnata smetka site nivni presmetki se poklopuvaa so moite i od togas veke ne gi kontroliram.
Што ти значи тогаш ова дека си ги откачил ? а сега викаш имаш на 2 места Каблетел?
За мерење точно кажа дека Авирата прави проблем, го деактевирав и све си е ок..

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.226
Поени од реакции
6.278
Што ти значи тогаш ова дека си ги откачил ? а сега викаш имаш на 2 места Каблетел?
За мерење точно кажа дека Авирата прави проблем, го деактевирав и све си е ок..
Kade vo postot napisav deka sum gi otkacil?Imam Cabletel na 2 mesta,vo Gorce kade sto ziveam i vo Centar vo stanot kade sto seuste zivee baba mi no mnogu cesto sum tamu pa namesto da se dadat 1000 den. na Telekom za 15GB internet i telefon od koi 500 den se na gladno srce se davaat 1000 na Cabletel za triple play paket od 990 bez razgovori.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.237
Поени од реакции
8.340
Kade vo postot napisav deka sum gi otkacil?Imam Cabletel na 2 mesta,vo Gorce kade sto ziveam i vo Centar vo stanot kade sto seuste zivee baba mi no mnogu cesto sum tamu pa namesto da se dadat 1000 den. na Telekom za 15GB internet i telefon od koi 500 den se na gladno srce se davaat 1000 na Cabletel za triple play paket od 990 bez razgovori.
a vidi ne sum te svatil dobro, pocnav da citam za telefonot sto kazuvas pa zatoa pomisliv deka si gi otkazal, a za toa si vo pravo, jas plakam po 3200 za max comfort + , dogovorov mi istekuva na 22mart, a sega ke plakam 1100 den so so 2digitalni i 200gb intermeci, sto e daleku poeftino od lopovive,

Kajgana Shop

На врв Bottom