A Song of Ice and Fire

• Креатор на темата Креатор на темата Body Electric
  • Време на започнување Време на започнување
Ова поглавје не е ново. Веќе одамна Мартин го има читано на некој con.
Имаше скратена содржина на нетов некаде.

Последно уредено:
Ја колку што знам не е продолжување на предходното, туку истото само сега нешто сменето. После објавување на главава он кажа - немојте да мислите заради ова што ви давам финална верзија на таа глава, дека и книгата е готова. Книгата има уште за пишување.

Се слуша за ново поглавје прочитано од Мартин на некој комикон (Балтикон), колку што разбрав има врска со сипите и Бриен.
Каква, немам врска, сеуште не е објавено на страната на Мартин. :)

Се слуша за ново поглавје прочитано од Мартин на некој комикон (Балтикон), колку што разбрав има врска со сипите и Бриен.
Каква, немам врска, сеуште не е објавено на страната на Мартин. :)
Прочитав се околу тоа, нема врска со Бриена. Со Мокрокосиот е и со Јурон.
После читањето кажа нешто во врска со Бриена - го прашале дали ќе се објави нејзината роднинска врска со Данк (ако воопшто ја има, нели) и он кажа нешто во стилот - можеби.

Што слушнав, тоа пренесов. А како сите луѓе знаат се, има некој кој ќе ме надополни и поправи. ;)

Каде можи да се најдат книгите во Скопје,шо цена е од книга и дали ги има на македонски јазик (ако нема и на англиски би било океј)?

Последно уредено од модератор:
Каде можи да се најдат книгите во Скопје,шо цена е од книга и дали ги има на македонски јазик (ако нема и на англиски би било океј)?
Академска Книга, Икона, интернет.

У Топер книжарниците ги има на македонски и српски.
Препорачувам српски.

Ја има српската чинам во Топер, а англиската во Икона. И двете се со црвени корици.
Јас ја имам таа со црни корици.

На српско во Матица, на македонски во Топер, ама само првите две книги.

Светот на мразот и огнот ја набавив во Матица на српски.

Ми требаше една година за да ги прочитам сите. Ме измачиа ама вредеше. Добра е и серијата ама книгите се така добро напишани.... ауу незнам. Собирам храброст за наново да ги почнам :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom