- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.391
- Поени од реакции
- 84.644
Велат, тие Christian Daily стално пишуваат глупости за да им кликаат на сајтот. Но, ќе видиме.
Напушти jа секоjа надеж за книги, ќе гледаме сериjали.Конечно, се појави новогодишниот блог-пост на Мартин, кој сите желно го очекуваа.
Накратко, Џајантс влегоа у плеј-оф за прв пат по освојувањето титула во 2011, а фаворити се Пекерс (во тој плеј-оф дуел).
Мислам дека различно ќе тече приказната али крајот ќе се сретне со тој во серијата.Најмногу страв имам приказната од книгите да е идентична до приказната од серија
Претерано би се разочарал ако испадни така.
Македонски, преводот е одличен. Само проблемот е во тоа што многу бавно ги преведуваат, еве цела година немаат ништо преведено, а се заглавени на 4-тата!Планирам да ги зимам книгите,ќе ве замолам тие што ги имате прочитано да ми кажете на кој јазик ги препорачувате повеќе.
Српски е подобар преводот од македонски. Јас српски преводи препорачувам секогаш пред македонски. Речиси секогаш се подобри.Планирам да ги зимам книгите,ќе ве замолам тие што ги имате прочитано да ми кажете на кој јазик ги препорачувате повеќе.
Предноста на српскиот е тоа што ги имаш пдф, па не мора да даваш пари.Планирам да ги зимам книгите,ќе ве замолам тие што ги имате прочитано да ми кажете на кој јазик ги препорачувате повеќе.
Е од каде бе ова?неофицијално, winds of winter во септември
![]()
излезе информација пред некој ден дека ја најавиле во некоја голема продсвница за 6ти септември ама ко шо гледам ја повлекле информацијатаЕ од каде бе ова?
Ја нигде не го иам сретнато.
Муабетот е дека несакајќи ја објавиле информацијата. Сега или намерно го направиле тоа за да привлечат внимание и да си направат PR или па сепак стварно несакајќи ја објавилеизлезе информација пред некој ден дека ја најавиле во некоја голема продсвница за 6ти септември ама ко шо гледам ја повлекле информацијата