Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тешко. Барем знам дека во Битола сигурно ја нема.по бибљотеки да не ја има да се изнајми?
Another filming unit for Season 3
Мене некако ми се чини дека овие преамбициозни се. Пак ќе претераат и ќе напраат некоја глупост исто како со Deadwood. Ќе потршат повеќе отколку што заработуваат и после ништо од серијата. Се надевам дека грешам.
Тешко. Барем знам дека во Битола сигурно ја нема.
Уште една третина повеќе вработени...камермани и се друго што треба за снимањто по сетови и во овој случај, во Исланд ( Raven ќе го следат Jon и неговата приказна ).На што се мисли под filming unit?
Според вас, кој би бил најдобар крал од тие што се сега крунисани?
Stannis, Euron, Tommen, (f)Aegon или Daenerys?
Иако сум фанатик на Stannis, мислам дека Tommen има потенцијал да порасни во добар крал. Или, да речам, имаше. Со советници како што беше Kevan, би научил како да ги игра политчките игри, би научил воени стратегии и тактики. Ама сега, со идиоти како Mace Tyrell, кој всушност го користи за своите цели, тој можи да стани како што беше Joffrey. Додека Cersei не се врати на позицијата регент, Масе и неговите луѓе постојано ќе го користат.
За другите, не треба долг муабет... Euron ќе ги сечи јазиците на сите шо ќе му се спротистават, а во другите двајца има Targ гени.![]()
Станис нормално. Законски негово е тронот, негово право. Плус мислам дека е многу праведен.
Се чудам зошто луѓето не го сакаат.
Една од причините поради кои некои од читателите не го сакаат е начинот на кој што се справи со Renly и Cortnay Penrose, односно некои сметаат дека тоа не било воопшто чесно, иако во очите на Stannis а и законски тие беа предавници.
Asha ми е омилена од Greyjoys, така да не навивам за некој успех на Euron.
Ама, не знаеме колку е вешт Stannis со меч. Можи Penrose вистина ќе се помочаше на lightbringеr и ќе го изгаснеше.Атентатот на Renly веројатно беше најдобриот избор, колку и да звучи грубо. А и секако му се одби од глава на Stannis тоа, можеби во тој момент избегна пораз од брат му, ама на крај истата таа армија го порази во битката кај Blackwater.
Но во случајот со Courtnay мислам дека мораше барем со дуел да го удостои човекот, нормално не самиот Stannis да се бори ама да си избере свој champion, секако немаше да победи Cortnay, а заслужи почесна смрт затоа што како таков човек и ми изгледаше. Го бранеше Edric без никакво двоумење.
Иначе во врска со честа, ќе го цитирам Jorah - "Rhaegar fought valiantly, Rhaegar fought nobly, Rhaegar fought honorably. And Rhaegar died."
Иако случајот со Ned е многу потрагичен, Rhaegar сепак погинал во време на војна. Ned го загуби животот затоа што се сожали на Cersei и нејзините деца.
Victarion е добар comic relief, и самиот GRRM го нарече dumbass, што значи ќе го носи до самиот крај на приказната.![]()
Dude...it's Stannis.
Секако често се случувало да не се почитува исходот на тие дуели.
И тоа што викаш.Dude...it's Stannis.
Кај него, закон е закон. Договор е договор.