A Song of Ice and Fire

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Многу добра теорија за писмото. (y)

Бунтот да го снимат како дел од серијата е too good to be true, со оглед на тоа колку epic моменти има, и сето тоа да кулминира со битката помеѓу тројцата од the Kingsguard и оние седум меѓу кои се Ned и Howland. Па и да ги видиме Gerold Hightower и Arthur Dayne во акција, a dream come true for us geeks. А стварно е греота таа сцена да не се пренесе и во филмувана верзија, штом веќе постои можност.
А ветувањето на Ned не гледам како би било нешто друго освен она што е веќе од многумина (меѓу кои и јас) прифатено како вистина, а тоа е L + R = J.
Јас во основа подржувам секаква теорија во која на крајот Daenerys не завршува на Iron Throne.

Инаку убаво е тука што почнуваме да си дискутираме, форумот на Westeros е навистина предобар, ама многу корисници има и не можеш на ред да дојдеш, а и од поодамна постои. Така да супер ми е за читање на теориите, и стварно секоја чест на некои од луѓето што пишуваат таму, ама добро ми доаѓа што тука ќе можам да си ги дискутирам нивните, а секако и некои лично мои идеи во врска со серијалот.

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Многу добра теорија за писмото. (y)

Бунтот да го снимат како дел од серијата е too good to be true, со оглед на тоа колку epic моменти има, и сето тоа да кулминира со битката помеѓу тројцата од the Kingsguard и оние седум меѓу кои се Ned и Howland. Па и да ги видиме Gerold Hightower и Arthur Dayne во акција, a dream come true for us geeks. А стварно е греота таа сцена да не се пренесе и во филмувана верзија, штом веќе постои можност.
А ветувањето на Ned не гледам како би било нешто друго освен она што е веќе од многумина (меѓу кои и јас) прифатено како вистина, а тоа е L + R = J.
Јас во основа подржувам секаква теорија во која на крајот Daenerys не завршува на Iron Throne.

Инаку убаво е тука што почнуваме да си дискутираме, форумот на Westeros е навистина предобар, ама многу корисници има и не можеш на ред да дојдеш, а и од поодамна постои. Така да супер ми е за читање на теориите, и стварно секоја чест на некои од луѓето што пишуваат таму, ама добро ми доаѓа што тука ќе можам да си ги дискутирам нивните, а секако и некои лично мои идеи во врска со серијалот.
Јас би сакал како мини серија да оди оти така би имале поголем буџет. Ако го снимаат во склоп со серијата, треба да трошат многу пари и на останатите настани, а вака како мини серија или филм, би имале посебен буџет.

Ако некогаш ги видам Arthur Dayne и The White Bull...I'm gonna puke rainbows. :P

A инаку, би требало да направиш профил на Westeros. Јас таму сум неколку месеци и веќе имам над 1000 постови. Дискутирањето со " староседелците " таму е супер. :P

Аlso... I don't want R+L=J to be true. I'm rooting for N+A=J.

Сега ти го видов аватарот. :pos:
I love it.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Littlefinger лека полека, кроце покроце се провлекува низ книгите. И во коментариве и во прогнозиве на темава (колку што видов) никој не го есапи. А далеку стаса батево. Дали е нечиј играч, дали коалицира со некој друг (може се пали на трнови, или тоа беше епизодна случка), или е онака, соло, не знам, ама некако ми се чини дека нема туку така да си отиде.
Од друга страна, новото станче што го доби е прилично нездраво (промаја)...
А Arthur Dayne да се види на екран би било супер

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Јас би сакал како мини серија да оди оти така би имале поголем буџет. Ако го снимаат во склоп со серијата, треба да трошат многу пари и на останатите настани, а вака како мини серија или филм, би имале посебен буџет.

Ако некогаш ги видам Arthur Dayne и The White Bull...I'm gonna puke rainbows. :P

A инаку, би требало да направиш профил на Westeros. Јас таму сум неколку месеци и веќе имам над 1000 постови. Дискутирањето со " староседелците " таму е супер. :P

Аlso... I don't want R+L=J to be true. I'm rooting for N+A=J.

Сега ти го видов аватарот. :pos:
I love it.
Од една страна и јас би сакал Jon да е син на Eddard, ама многу ми е примамливо сценариото каде он е Stark/Targaryen. :)

Сабазиј
Littlefinger е ептен опасен лик, не само затоа што е паметен и снаодлив, туку поради тоа што не е лојален и не се врзува за некого, навреме се тргна од King's Landing, и засега мислам дека е во многу поволна ситуација. И морам да ја направам споредбата со Varys, кој можеби е исто толку интелигентен и има многу повеќе врски и мрежа на шпиони, но се бори за некоја кауза, барем навидум. За Petyr не знаеме што е точно тоа што го води. Дали желбата никогаш да не биде подреден (кој знае што се се стреми да постигне, king's hand, maybe even to be a king himself). Но битен сегмент за изградувањето на неговиот лик е и љубовта кон Cat, што подоцна ја пренесува на Sansa.
Стварно не знам што планира, но штом опстои толку долго, сосема е возможно да биде еден од битните играчи во понатамошниот дел од приказната, but then again, GRRM...:icon_lol:

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Littlefinger е ептен опасен лик, не само затоа што е паметен и снаодлив, туку поради тоа што не е лојален и не се врзува за некого, навреме се тргна од King's Landing, и засега мислам дека е во многу поволна ситуација. И морам да ја направам споредбата со Varys, кој можеби е исто толку интелигентен и има многу повеќе врски и мрежа на шпиони, но се бори за некоја кауза, барем навидум. За Petyr не знаеме што е точно тоа што го води. Дали желбата никогаш да не биде подреден (кој знае што се се стреми да постигне, king's hand, maybe even to be a king himself). Но битен сегмент за изградувањето на неговиот лик е и љубовта кон Cat, што подоцна ја пренесува на Sansa.
Стварно не знам што планира, но штом опстои толку долго, сосема е возможно да биде еден од битните играчи во понатамошниот дел од приказната, but then again, GRRM...:icon_lol:
Леле зошто сте сите убедени дека Мартин e преполн со изненадувања?
Па и не му се до толку со пресврти книгите.

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Леле зошто сте сите убедени дека Мартин e преполн со изненадувања?
Па и не му се до толку со пресврти книгите.
:cautious:
Моментот и начинот на кој што некои од главните ликови умреа, ако тоа не се пресврти...
Кој се кого не предаде.
Свадбите во ASoS, всушност цела книга, секоја глава беше пресврт до пресврт.
Сакав прво од старт да почнам да ги набројувам пресвртите што први би ми паднале на памет, ама можеби и субјективно е тоа што точно претставува пресврт...
Во секој случај ужива да креира ситуации како онаа со Quentin. Иако на почетокот не очекувавме нешто посебно од неговиот лик, не внесе во неговата приказна, не натера дури и да навиваме за него, за на крај сето тоа да кулминира на најлошиот можен начин. А до тој степен сме стигнати за од моментот кога го претставува ликот за прв пат во книгите да знаеме дека нема добро да заврши, за некаде по патот да го смениме мислењето, да почнеме да ги замислуваме сите можности што би произлегле од евентуалниот успех на ликот, и burn.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Што мислите за Марџори Тирел - девица е?

И дали некаде во книгата има информација дека The Hound (не брат му) силувал некого (односно некоја)?

И во една од книгите, Џејми Ланистер прави муабет со Лејди Гена Ланистер, и таа вели нешто као "ме сакаа и татко ми, а и Тивин Ланистер, вториов се додека не го разочарав". За какво разочарување зборува?

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Што мислите за Марџори Тирел - девица е?

И дали некаде во книгата има информација дека The Hound (не брат му) силувал некого (односно некоја)?

И во една од книгите, Џејми Ланистер прави муабет со Лејди Гена Ланистер, и таа вели нешто као "ме сакаа и татко ми, а и Тивин Ланистер, вториов се додека не го разочарав". За какво разочарување зборува?
За Margaery...
Нема шанси да е девица, но сепак ќе се извлечи од судењето. Оlenna и Mace ќе направат нешто и ќе ја спасат. The Tyrells are just lucky that way.

Инаку, за Sandor, не ми текнува да е споменато некаде дека силувал некоја...има убивано многу жени, ама за силување мислам дека не..

Genna мисли дека го разочарала Tywin кога се омажи со Emmon Frey. Татко и ја натера на тоа, а Tywin се противеше на бракот, но сепак ништо не можеше да смени.

Член од
19 јули 2012
Мислења
132
Поени од реакции
85
Мислам дека многу луѓе ќе престанат да гледаат по црвената свадба. Да бидам искрен, и јас сакав да прекинам со читањето, ама некако продолжив бидејќи сум голем фан на серијалот . Можеби некако ќе ја стават и златната свадба во истата сезона па демек ете и на едната и на другата страна се случуваат лоши работи.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Мислам дека многу луѓе ќе престанат да гледаат по црвената свадба. Да бидам искрен, и јас сакав да прекинам со читањето, ама некако продолжив бидејќи сум голем фан на серијалот . Можеби некако ќе ја стават и златната свадба во истата сезона па демек ете и на едната и на другата страна се случуваат лоши работи.
Дее зошто да престанат?

Според коментарите, најнеомилени ликови (Џефри и Серсеи не ги рачунам - нив сите сакаме да ги мразиме) им се Кет и Роб, така да баш и не се слагам со твоево мислење. Јас бев воодушевена од Црвената свадба.
--- надополнето: 13 октомври 2012 во 22:28 ---
За Margaery...
Нема шанси да е девица, но сепак ќе се извлечи од судењето. Оlenna и Mace ќе направат нешто и ќе ја спасат. The Tyrells are just lucky that way.
Зошто мислиш дека нема шанси бе? Ми рушиш филм.

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Дее зошто да престанат?

Според коментарите, најнеомилени ликови (Џефри и Серсеи не ги рачунам - нив сите сакаме да ги мразиме) им се Кет и Роб, така да баш и не се слагам со твоево мислење. Јас бев воодушевена од Црвената свадба.
--- надополнето: 13 октомври 2012 во 22:28 ---

Зошто мислиш дека нема шанси бе? Ми рушиш филм.
Јас кога ја прочитав Црвената Свадба и смртта на Cat паднав во депресија. За Robb ( just another usurper ) ич не ми беше гајле, ама мислите на Cat пред да ја убијат ме уништија. :place:

A инаку, Свадбата беше супер напишана и тоа " Jaime Lannister sends his regards " никогаш нема да го заборавам. ROOSE F-ING BOLTON! :cuc:

А Margaery е како...мини Cersei.

Плус, Pycelle редовно и носеше moon tea во AFfC. Тоа треба да е нешто како контрацепција.

И...кога беше во " притвор " септите извршија...ахем..." инспекција " и рекле дека не е девица. И тогаш тој старио High Sparrow рекол:
" Hey, the Tyrells have a ton of soldiers here, so we should probably let the girl go... " :P

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
А Margaery е како...мини Cersei.
Леле еј колку си у право!! Иста е, само помлада. Мини Серсеи.

Плус, Pycelle редовно и носеше moon tea во AFfC. Тоа треба да е нешто како контрацепција.

И...кога беше во " притвор " септите извршија...ахем..." инспекција " и рекле дека не е девица. И тогаш тој старио High Sparrow рекол:
" Hey, the Tyrells have a ton of soldiers here, so we should probably let the girl go... " :P
Ама ако не е девица би барала судење со борба, а не со суд.
Може месечевиот чај бил за другарките :)

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Ама ако не е девица би барала судење со борба, а не со суд.
Може месечевиот чај бил за другарките :)
Да, можи и тоа да е...неможи сега да знаеме за сигурно.

Обвинета е дека спиела со...шо знам 10 мажи? Сите тие околу неа се вртеа постојано...таа рече дека не и гајле дали ќе била девица или не.

Plus, she's sixteen. :P

Kajgana Shop

На врв Bottom