Иако Мартин е длабоко инволвиран во неа, сепак автори на A World of Ice and Fire се Елио Гарсија и Линда Антонсон. Мислам дека они се од Westeros (сајтот де).
Ах не го знаев ова.

Како и да е blind buy ќе биде.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Иако Мартин е длабоко инволвиран во неа, сепак автори на A World of Ice and Fire се Елио Гарсија и Линда Антонсон. Мислам дека они се од Westeros (сајтот де).
не бе, се знае по нешто веќе, али факт е дека ќе се домогнам до нејзе, како и да е...Ах не го знаев ова.
Како и да е blind buy ќе биде.![]()
Добро е барем пишува нешто, јас мислев само NFL гледа по цел ден..![]()
Моментално ја читам петтата книга.
Сега засега, третата книга најмногу ми се допадна. Првата половина беше досадна - ама во втората половина која од која поинтересна глава.
Четвртата книга убедливо најдосадна. Ништо не се деси. Ништо.
Арја ми е омилен лик. А од кралевите навивам за Станис, тој е вистинскиот наследник на Роберт.
Искрено, ја не сум прочитал нигде дека таа свадба е нарекувана Gold Wedding....
Инаку...Златната свадба е снимена и ќе биде дел од 8-та епизода од 3-та сезона. ...
Искрено, ја не сум прочитал нигде дека таа свадба е нарекувана Gold Wedding.
Ах, во базата на љубителите ќе се сретнеш со секакви имиња на разноразни свадби, на кој како му личат.Јас со тоа име се среќавам на Westeros.org форумот.
Tyrion/Sansa - Gold Wedding
Joffrey/Marg - Purple Wedding
Edmure/Roslin -![]()
Таа тема некако многу долга ми беше...осум продолжетоци, не бев заинтересиран да навлезам во дискусија...Ах, во базата на љубителите ќе се сретнеш со секакви имиња на разноразни свадби, на кој како му личат.
Таа свадба во огромниот топик во неколку продолжетоци, за Санса (од пиун, до играч) на пример, се сложија да ја наречат Шарена, заради шарената облека на џуџињата кои служеа да забавуваат (и да понижат), свадбата на Џејн и Ремзи - сива (од икс причини)
Оваа на Џофри - љубичаста, заради бојата на смртоносниот драг камен.
Не. Али висам тамо, нормално.BTW. ти регистриран си на форумот?
Да, иако е ненамерно, Станис успева да стане еден од најдобрите комичари...Не. Али висам тамо, нормално.
Иначе мене Станис ми е втор омилен лик.
Крал е.
и плус крал на комедијата (мада има јака конкуренција у разни фаци, Жалниот Ед, на пример)
А, Денерис...леле...поглупаво суштество немам видено. Скрос е изгубена...
Сите се добро разработени, комплексни ликови. И Daenderys спаѓа таму.Дајте и шанса и на Шанса. Си има девојката свои моменти
Тирион е добар, приказната за Џејми убаво се развива (до каде, до кога?). Многу се ликовите кои се добро разработени, убедливи. Останува само да се надеваме дека и останатите делови ќе го задржат квалитетот и дека завршницата ќе биде задоволителна.
...Wyman Manderly
Проблемот е што 3та книга е out of this world!
Џејн? и Ремзисвадбата на Џејн и Ремзи - сива (од икс причини)
Сите се добро разработени, комплексни ликови. И Daenderys спаѓа таму.
Јас сакав да кажам дека одлуките што ги донесува додека владее во Mereen се...ептен глупи. Првата глупост што ја направи беше заминувањето на запад од Quarth, а не на исток или Ашај како што и рекоа Jorah и Quaithe.
Замина во Astapor да ги ослободи робовите. Ги убиј луѓето што владее со години и ја предаде власта на други идиоти. Само што го напушти градот, Cleon ги убиј и нив и се прогласи за крал. Yunkai го нападна, направија масакр, испоубија се живо... за се тоа таа е виновна.
Не знам како планира да владее со Westeros кога неможе ни Mereen да го стави под контрола. Луѓето и ги убиваат на секој ќош, Drogon јади деца, а неа за ништо не и гајле, мисли само на Daario. Да не беа Barristan и Jorah до сега сто пати ќе беше убиена...