Дајте и шанса и на Шанса. Си има девојката свои моменти
Тирион е добар, приказната за Џејми убаво се развива (до каде, до кога?). Многу се ликовите кои се добро разработени, убедливи. Останува само да се надеваме дека и останатите делови ќе го задржат квалитетот и дека завршницата ќе биде задоволителна.
Сите се добро разработени, комплексни ликови. И Daenderys спаѓа таму.
Јас сакав да кажам дека одлуките што ги донесува додека владее во Mereen се...ептен глупи. Првата глупост што ја направи беше заминувањето на запад од Quarth, а не на исток или Ашај како што и рекоа Jorah и Quaithe.
Замина во Astapor да ги ослободи робовите. Ги убиј луѓето што владее со години и ја предаде власта на други идиоти. Само што го напушти градот, Cleon ги убиј и нив и се прогласи за крал. Yunkai го нападна, направија масакр, испоубија се живо... за се тоа таа е виновна.
Не знам како планира да владее со Westeros кога неможе ни Mereen да го стави под контрола. Луѓето и ги убиваат на секој ќош, Drogon јади деца, а неа за ништо не и гајле, мисли само на Daario. Да не беа Barristan и Jorah до сега сто пати ќе беше убиена...
...Wyman Manderly
Проблемот е што 3та книга е out of this world!
" The North Remembers, Lord Davos. The North remembers, and this mummer's farce is almost done. "
Се сложувам, третата е нешто неверојатно. Се надевам и Winds дека ќе биде таква. И Мартин рече дека ќе биде полна со битки и разрешување нa " cliffhanger " приказните.
Не можам да ја дочекам 6та книга...аман, нека се заозбили и нека пишува побрзо. Јас мислам ако има повеќе време, квалитетот на книгата опаѓа. Цело време само се премислува...ова овде, ова чини, ова не чини...
Меѓу Game и Clash имаше две години време. Исто меѓу Clash и Storm.
А меѓу Storm и Feast имаше пет години... не беше лоша, но сепак, очекував нешто подобро...