92 американски филмски награди (Оскари 2019)

Вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    70
  • Гласањето е завршено на .
Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.913
Поени од реакции
37.072
Ни јас не сум го гледала, али сепак не разбрав зошто настапува тој сега. Ај да промовираше некоја нова песна.
И мене ми беше тоа чудно, ама после ми текна: во 2002, кога зеде Оскар, не го пуштија да настапи, зашто одби да биде цензуриран и да не псуе. Сега демек да ја исправат неправдата, го пуштија да псуе, ама му ставија по едно кратко бип на секој F-Word.
Автоматски споено мислење:

За Parasite, јас не сум многу разочаран, иако навивав за 1917 и Marriage Story. Годинава сите филмови беа добри, реков - кој и да земе, нема да ми биде криво. И не ми е. Не е ова победа на Spotlight или Moonlight пред La La Land!

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.242
Поени од реакции
84.271
Паразит е ужасен просек и не ми е јасно како некои мислат дека е нешто вонредно. Нешто слично мислам и за Knives Out. Сепак, филмот нема ни еден бел маж (ни у кастинг, ни у остала продукција) и заслужено си зема Оскар за најбољи филм.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.407
Поени од реакции
85.359
Да беше црнкиња со даунов синдром, Шиа сега ќе го јадеше.
Леле тоа па...
Не ми се верува дека прочитав хејт за тоа..

Ама уопште немаше ништо лошо направено Шиа, најкјут се однесуваше со дечкото..

какви луѓе има само еј, човек не може ништо да направи одма секакви реакции му излегуваат

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.738
Поени од реакции
27.731
Паразит е ужасен просек и не ми е јасно како некои мислат дека е нешто вонредно. Нешто слично мислам и за Knives Out. Сепак, филмот нема ни еден бел маж (ни у кастинг, ни у остала продукција) и заслужено си зема Оскар за најбољи филм.
Дај не замарајте многу сте досадни
СРЕЌА ПА ОВИЕ БЕА НЕШТО ЕКСЕПШНЛ МУВИС ОСОБЕНО ОНОЈ ОД 2017
1581350515914.png

Леле тоа па...
Не ми се верува дека прочитав хејт за тоа..

Ама уопште немаше ништо лошо направено Шиа, најкјут се однесуваше со дечкото..

какви луѓе има само еј, човек не може ништо да направи одма секакви реакции му излегуваат
Да не се лажеме, трпението и гестикулациите му беа за никаде.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.242
Поени од реакции
84.271
S

staycalm

Гостин
I am disappointed in Brie Larson, Sigourney Weaver, and Gal Gadot for attempting to lift women up at the Oscars and yet making sexist jokes about men. We won't achieve equality by sexualizing men, and I'm not here for it.

My kind of feminist.
I’m a dude, so you might find this way off. But I didn’t interpret it the same way.
I felt that they were mocking the behavior and reversing it to make a point, not that they really meant what they were saying.

My kind of feminist.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.165
Поени од реакции
10.130
Кој и да добиеше од Паразит, Мериџ стори или Џокер немаше да биде незаслужено. Евентуално и 1917 што го немам гледано.

Нефер во целава приказна е што доби и за најдобар филм и за најдобар странски филм, кога веќе освои една од категорииве, другата категорија требаше да ја освои друг филм.

Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.734
Дај не замарајте многу сте досадни
СРЕЌА ПА ОВИЕ БЕА НЕШТО ЕКСЕПШНЛ МУВИС ОСОБЕНО ОНОЈ ОД 2017
Прегледај го приврзокот 233125

Да не се лажеме, трпението и гестикулациите му беа за никаде.
Паразајт е многу добар филм, и според мене, заслужуе Оскар.
Не знам зошто „Green Book" ти е лош. „Moonlight" и „The Shape of Water" се катастрофишен цуштенден, триесет иљади нивоа под Паразајт и Грин Бук.
Спотлајт, онака.

@Beric Dondarrion веза ти нема муабетов за Паразајт. Тој, Џоџо и Холивуд ми се најбољи филмови од годинава (од тоа што сум глеал). Паразајт е добар на секое ниво. Добри карактери, прича, визуелна естетика, музика, сценографија, пејсинг, све.

И аман више со тие соодноси на бели мажи и црни жени што ги глеате сегде, и вие и таборон од феми-наци!
Преку ваквово. Дали сериозно мислиш дека учеството на небели мажи и жени беше еден од клучните фактори зошто зеде Оскар или се зезаш? Кажи ми дека се зезаш...

Последно уредено:
Член од
7 април 2015
Мислења
2.792
Поени од реакции
1.703
Кој и да добиеше од Паразит, Мериџ стори или Џокер немаше да биде незаслужено. Евентуално и 1917 што го немам гледано.

Нефер во целава приказна е што доби и за најдобар филм и за најдобар странски филм, кога веќе освои една од категорииве, другата категорија требаше да ја освои друг филм.
А кој друг, можеби Педро Алдомовар и Антонио Бандерас или пак модерните француски Клетници?

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
А да, заборавив да кажам.

ФАЛА БОГУ НЕМАШЕ ОВАА ГОДИНА ЗАЛУТАНИ ТУРИСТИ ШТО КАО УПАЃААТ ВО ДОЛБИ ПА СЕ ШЕТААТ ПРЕД БИНА.

Kajgana Shop

На врв Bottom