92 американски филмски награди (Оскари 2019)

Вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    70
  • Гласањето е завршено на .
Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.147
Поени од реакции
16.082
Прво намерата ми беше да гледам до документарец, и тоа ми беше досадно, па ајде си реков ќе гледам до странски, зашто да не поседам уште два саата ... Кога рекоа Паразит одма исклучив се и си легнав, си реков ај бар нема да земе овој за најдобар филм ... :D :pos:
Ај да разбереш странски, али со оние филмови годинава да добие корејскиов и за најдобар? Wtf?

Шоуто беше толку досадно до кајшто гледав, сфатив дека без тоа вртењето што обично го правам ова е чиста тортура. Па и сите глупости што ги зборат, па тоа демек смешните фори, па црнци те тераат лалалала да пееш во прв ред мене брука ме фати, па Еминем го викаат со песна од претходен век не разбрав и зашто уствари, среќа не ја дочекав Били со оние огромните фешн нокти иако ме занимаше дали ќе можеше микрофон да држи. :D
Хопкинс и Пеши не се ни појавија, кој курац уствари и да дојдат, не знаеме дали успешно ќе можат да се качат по тие скалите ако случајно добијат. :pos:
Ми се допаднаа ко и секогаш дуото Маја и Кристен, како и Џулија без Вил. Таика ми е мило што зеде за Џоџо. :love:

Од година не би гледала целосно шоу, би прочитала кој земал за што. Говорите и онака се мизерија.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.147
Поени од реакции
16.082
Осма милја излезе 2002.
Уште не ми е гледан :D
Ни јас не сум го гледала, али сепак не разбрав зошто настапува тој сега. Ај да промовираше некоја нова песна.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.831
Поени од реакции
10.242
Ни јас не сум го гледала, али сепак не разбрав зошто настапува тој сега. Ај да промовираше некоја нова песна.
Zatoa sho e woke, sigurno nema Kanye da go viknat da im izlezi so MAGA kapce i da rapuva za Isus.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.582
Поени од реакции
13.952
Ќе беше сомнително Џокер да земе за најдобар филм на ваква срање манифестација, тоа ќе значеше дека нешто не е во ред со филмот :D
Зеде најглупиот можен, сосема логично за најглупа манифестација :)

Ф

Флеш

Гостин
Чим вака испаднаа наградиве за Паразит,фер ќе беше барем за документарец да идеше кај Хани ....Цел Оскар е кринџ од година во година.

Хани мислам со страна на јака маркетинг кампања да имаше во Уса и пошироко,ќе здрпаа Оскар .... Имаат само 150к грос собрано во Америка само,тоа е рамно на ич не постоел ....

Американ Фактори ти е продуцент и „Нобеловец“ Обама,имаш нетворк како Нетфликс во позадина ...

Хани беше прегазена во публицитет .... Јенкиве се палат на шо им зрачи на Тв ....

Паразит е прекрасен филм,како е склопен филмот,сиромашна фамилија цица од богата фамилија,спореден паразит се појавува и помошничката со подрумот и цела таа приказна со јак крај е феноменално ....Синот стана Заев и ја доби кучата и тате е фри мен ....

1917 уше не ми е гледан,се спремам да го изгледам прво Блек Ватерс па одма после симињам ....

Анонче :цицки:
Автоматски споено мислење:

Го памти некој моментов со Кореецов ,забега англиски .... :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Чим вака испаднаа наградиве за Паразит,фер ќе беше барем за документарец да идеше кај Хани ....Цел Оскар е кринџ од година во година.

Хани мислам со страна на јака маркетинг кампања да имаше во Уса и пошироко,ќе здрпаа Оскар .... Имаат само 150к грос собрано во Америка само,тоа е рамно на ич не постоел ....

Американ Фактори ти е продуцент и „Нобеловец“ Обама,имаш нетворк како Нетфликс во позадина ...

Хани беше прегазена во публицитет .... Јенкиве се палат на шо им зрачи на Тв ....

Паразит е прекрасен филм,како е склопен филмот,сиромашна фамилија цица од богата фамилија,спореден паразит се појавува и помошничката со подрумот и цела таа приказна со јак крај е феноменално ....Синот стана Заев и ја доби кучата и тате е фри мен ....

1917 уше не ми е гледан,се спремам да го изгледам прво Блек Ватерс па одма после симињам ....

Анонче :цицки:
Прво, Оскарите не се Audience awards, и не ги гласаат Јенките што им зрачи нешто на тв, туку членови на Академијата.

И второ, изгледа не си го разбрал крајот на Паразит. Синот не ја зема куќата и не го ослободи таткото, синот си замислуваше дека тоа некогаш ќе се случи.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.165
Поени од реакции
10.130
Од кај ја извлече само бројкава од 150к ме занима?

На ИМДБ последно што гледав имаа 700 и кусур илјади долари земено. Бар заработија од филмов, ако ништо друго.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.260
Поени од реакции
84.342
Не беа сите Оскари праведно доделени, имаше неколку бели мажи кои добија.

Ф

Флеш

Гостин
Од кај ја извлече само бројкава од 150к ме занима?

На ИМДБ последно што гледав имаа 700 и кусур илјади долари земено. Бар заработија од филмов, ако ништо друго.
Извини грешка сум тука,ми падна во око разликата вкупно од последна ...
Gross USA:
$786,726
Cumulative Worldwide Gross:
$808,855

Kajgana Shop

На врв Bottom