"негативците" водат легален живот и се крижат за својата фамилија и работат
Главните ликови БУКВАЛНО ПОВРЕДУВААТ ЛУЃЕ
Нема никаков конфликт во филмот освен тоа како протагонистите прават работи што прават само хардкор негативци
Но!!!!
мора да има напнатост и возбуда во филмот
А тоа доаѓа кога..............................
Еден од протагонистите прави нешто што никој разумен човек не би го направил во дел од сценариото што е нај "а бе, ајде нека се дешава нешто, иначе досаден ќе биде филмот, не мора да има логика, стај го, мора да имаме плот некој"
И климаксот на филмот е нешто што нема никаква логика
Да имаше награда за најпросечен филм ќе му ја дадев
Паразит е совршен "Пер, сакам нешто да глеам, али да не биде глупо, онака да утепам 2 саати нешто трилерче ти се наоѓа лагано као демек?" тип на филм
Го глеаш филмот, си викаш "ок филм", си продолжуваш со животот без да ти е гајле, си утепал 2 саати гледајќи ок филм без да се замараш ептен
И да повторам од другата тема:
Ич не го хејтам филмот, ги хејтам критичарите и хајпот и оверрејтнесот на филмот
Автоматски споено мислење:
Ама добра година за филм
Иако Оскариве ин генерал ги хејтам, оваа година ми беа забавни (иако од постовиве човек тоа можда нема да го сфати хаха)
Можеби е поради Ханиленд, не знам, ама сосема ок Оскари горе доле
Секако ок беа и филмовите оваа година што исто така помогна
Ок, кежуал Оскари, тоа е што е, со среќа нека им е на Корејциве
хаахахахаа
па нема бољи од тоа оскарите да бидат проследени со драган вучиќ
Не ми беше нешто особено интересно годинава, дали дека повеќе бев тука и на фејсбук отколку што гледав, или зашто немав некој посебен фаворит, или може за тоа што се знаеа победниците во голем дел уште од претходно, ама не бев ептен into it.
Ај може следна година со повеќе ентузијазам ќе им влезам, ќе видиме.
Академија што го става Паразит пред филм како 1917, нема потреба повеќе да се сфаќа сериозно. За документарци беше јасно дека ќе биде политички мотивирано гласање, сув просек документарец ладно си го собра оскарот
Онаа листана на Злате што ја гласавме има 100 пати повеќе смисла од ова шоу.
Како и да е, ништо не менува тоа. Единствена позитивна работа од Оскарите е што дваесетина филмови во годината се трудат да постигнат некои стандарди, пред се технички, за да влезат во конкуренција, и со тоа го подигнуваат нивото.
Па тоа е академијата уствари, технички ствари (и политика)
Како да има награди во државава
"Најдобро лого на политичка партија"
"Партија што најмногу се замара за екологија"
"Партија со најмногу жени"
"Најмногу реплики во собрание"
не е битно дали е добра или не партијата, битно членовите им седат на седници
Wooooooooow
Тотално немав појма дека ваква доминација имаа мексиканциве на оскариве, гад демн!
Ма да...вака кога гледам...ова е единствен така потапа оскар за режија од останативе :/
А од која земја ќе биде следниот добитник на Оскар ќе дознаеме на следните избори во САД овој Ноември
Многу награди собрал овој паразит, ај ќе го изгледам деновиве да не испадне дека хејтам за џабе. 1917 беше десетка и мислам заслужено земал Дикинс за кинематографија.
Јас и онака немав големи очекувања дека Медена ќе земе оскар, посебно кога дознав дека American Factory е финансиран од Обама, си реков тури му пепел.
Ај ако ништо друго, барем ми е мило за Бред Пит што зема оскар...
Parasite растурил синоќа, ќе мора да го ѕирнам деновиве...
I am disappointed in Brie Larson, Sigourney Weaver, and Gal Gadot for attempting to lift women up at the Oscars and yet making sexist jokes about men. We won't achieve equality by sexualizing men, and I'm not here for it.
I am disappointed in Brie Larson, Sigourney Weaver, and Gal Gadot for attempting to lift women up at the Oscars and yet making sexist jokes about men. We won't achieve equality by sexualizing men, and I'm not here for it.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.