85 издание на Оскарите

За кого навивате во категоријата за најдобар филм?

• Amour (2012)

Гласови: 10 10,9%
  • Argo (2012)

Гласови: 6 6,5%
  • Beasts of the Southern Wild (2012)

Гласови: 0 0,0%
  • Django Unchained (2012)

Гласови: 31 33,7%
  • Les Misérables (2012)

Гласови: 18 19,6%
  • Life of Pi (2012)

Гласови: 7 7,6%
  • Lincoln (2012)

Гласови: 13 14,1%
  • Silver Linings Playbook (2012)

Гласови: 5 5,4%
  • Zero Dark Thirty (2012)

Гласови: 2 2,2%

• Вкупно гласачи
    92
  • Гласањето е завршено на .
^ This. Детето од The Impossible и детето кое го глумеше Гаврош во Les Miserables се милион пати подобри од девојчето со ѕверовите, чија глума се состоеше од трчање и правење глупи фаци.
Детето одглуми за 10ка. Сепак не знаеме дали воопшто филмов бил во трка за Оскари. Иначе солиден филм, одлична глума. Сцената со цунамито сепак не така добра како во Hereafter .

Детето одглуми за 10ка. Сепак не знаеме дали воопшто филмов бил во трка за Оскари. Иначе солиден филм, одлична глума. Сцената со цунамито сепак не така добра како во Hereafter .
Во трка бил сигурно бидејќи Наоми Ватс е номинирана за најдобра актерка. Заслужено.

Инаку, Between Two Ferns: Oscar Edition со Џенифер Лоренс, Ане, Christ of Waltz и други:
http://www.funnyordie.com/videos/40427c7af8/between-two-ferns-oscar-buzz-edition-part-1?rel=player

Сите добитници за најдобар филм
72950_10151475092752139_2048917646_n.jpg

Дали некоја наша телевизија ќе ги пренесува Оскарите? Лани на Сител гледавме
На Миланка време и е да се подготвува за да коментира
Да беше турска серија може и ќе го синхронизираа , а за ова нееее може и да не го дадат преносот на нашиве телевизии барем до сега нема никакви најави :)

Уште еден филм ми остана за да ја комплетирам листата на филмови кои треба да се гледаат пред оскарите ( без анимираните) и уште не ми е гледан . Чилеанскио кандидат за оскар . Го пуштам вчера , и гледам меѓу 10 англиски преводи еден босански , и викам - Фак Јеа. Го пуштам филмот , заземам позиција . Брзо заклучив дека е гугл транслејт . Ебате тоа босанците мрднани :pos: А филм на шпански јазик да гледам со ваков превод - не благодарам .

За "The Master" да кажам дека е ужасно досаден и бавен . Како да го направиле филмот чисто да се покажат Хофман и Феникс во глумата. Стварно тешко беше да не го изгасиш филмот , ама некако успеав да се воздржам .

Јас имам уште 3-4 филма за гледање од тоа што планирав да изгледам до Оскариве, ама засега Silver Lining ми е фаворит за најдобар филм, а на второ и трето место Argo и Django.

Јас имам уште 3-4 филма за гледање од тоа што планирав да изгледам до Оскариве, ама засега Silver Lining ми е фаворит за најдобар филм, а на второ и трето место Argo и Django.

Преубав филм е „Тетратката“, ама не е тоа оскаровски филм. Да беа пооупен мајндед овие од Академија, Џанго ќе требаше да го ќари.

Преубав филм е „Тетратката“, ама не е тоа оскаровски филм. Да беа пооупен мајндед овие од Академија, Џанго ќе требаше да го ќари.
Не зборот ми е дека мене ми беше најдобар од овие номинираниве. А дека е научна фантастика да земе тоа е веќе друга приказна, јавна тајна е дека кај Линколн ќе оди Оскарот.
Едит: Зошто волку рано е затворена анкетава бре? Уште немав гласано :(

Баш затоа што не е од калибар за оскар.. Силвер Лајнингс, изненадува многу...
Мислам конечно треба Џен да добие Оскар, заслужи девојчето, ги собра сите можни награди годинава. Башка шо ова и е 2ра номинација за Оскар,а има само 22 години..

Не зборот ми е дека мене ми беше најдобар од овие номинираниве. А дека е научна фантастика да земе тоа е веќе друга приказна, јавна тајна е дека кај Линколн ќе оди Оскарот.
Ја па убеден сум дека Арго ќе земе, до сеа сегде зема и за режисер и за филм.
А и ја не гласав, не знам зошо до 23-ти не е остаена анкетата, уште Линколн, Клетници, Осама и Животов на Пи не ми се глеани, моментално Арго ми е прв, Силвер Лајнингс втор.

Веројатно кога ја отворав внесов погрешен датум за затворање. Sorry dude.

Уште No не сум го гледал од номинираните за странски филм. Освен Amour, другите три филма не ми оставија којзнае колку впечаток. Ми се чини дека претходните години имаше појака конкуренција во категоријата.

Еве ако некој сака да се тестира кој од номинираните за најдобар филм одговара на неговиот карактер. :D

www.buzzfeed.com/louispeitzman/which-best-picture-nominee-are-you

Мене ми се падна Les Miserables.

The Impossible:cuc::cuc::cuc:
Не ми се верува дека овој е со една номинација за оскар, а Beasts е со 4-5....

Одкога ги изгледав сите освен Beasts, највеќе ми останаа во помнење Les Mis и Django Unchained. За овие два ќе навивам, убави беа и другите филмови но денес ги гледаш, утре ги забораваш. Само перформансот на некои од актерите и актерките останува во меморија а самите филмови не.

Уште No не сум го гледал од номинираните за странски филм. Освен Amour, другите три филма не ми оставија којзнае колку впечаток. Ми се чини дека претходните години имаше појака конкуренција во категоријата.

Еве ако некој сака да се тестира кој од номинираните за најдобар филм одговара на неговиот карактер. :D

www.buzzfeed.com/louispeitzman/which-best-picture-nominee-are-you

Мене ми се падна Les Miserables.
:pos: Можам само да претпоставувам што значи ова...

You got: Lincoln.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom