85 издание на Оскарите

За кого навивате во категоријата за најдобар филм?

• Amour (2012)

Гласови: 10 10,9%
  • Argo (2012)

Гласови: 6 6,5%
  • Beasts of the Southern Wild (2012)

Гласови: 0 0,0%
  • Django Unchained (2012)

Гласови: 31 33,7%
  • Les Misérables (2012)

Гласови: 18 19,6%
  • Life of Pi (2012)

Гласови: 7 7,6%
  • Lincoln (2012)

Гласови: 13 14,1%
  • Silver Linings Playbook (2012)

Гласови: 5 5,4%
  • Zero Dark Thirty (2012)

Гласови: 2 2,2%

• Вкупно гласачи
    92
  • Гласањето е завршено на .
Член од
21 јануари 2009
Мислења
472
Поени од реакции
292
Сега го изгледав Argo, и како што претпоставував класично патриотски американски филм. Кој сака нека збори ама ова најдобар филм за 2012 ????
Епа Трето полувреме е 2 класи подобар од овој барем има интересна приказна.....

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Ги има Џанго и Линколн на добра снимка?

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Цела вечер ја преседов за Арго да земе Оскар за најдобар филм за 2012.
Патриотизмот ги навлече американците да го изберат за врвно достигнување, не квалитетот на филмот.
Другите Оскари, горе доле, заслужени.
Очекував Les Miserables да земе за најдобар филм поради неверојатната адаптација, режија, глума, костимографија... Односно, поради целосниот продукт.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Цела вечер ја преседов за Арго да земе Оскар за најдобар филм за 2012.
Патриотизмот ги навлече американците да го изберат за врвно достигнување, не квалитетот на филмот.
Другите Оскари, горе доле, заслужени.
Очекував Les Miserables да земе за најдобар филм поради неверојатната адаптација, режија, глума, костимографија... Односно, поради целосниот продукт.
Пред Линколн и Арго ти очекуваше Клетниците да добие за најдобар филм.
Не дека плукам по филмот, го немам гледано ама пред овие два мислам дека и Кум ќе немаше шанса, од што бeа препукани со патриотизам.
И да мило ми Арго што зема за најдобар филм, од Линколн беше 100 пати поинтересен и позабавен.
И да им се заблагодарам на Телекабел што на ноќта на Оскарите ме оставија без интернет и морав да ја слушам Миланка како преведува!

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.400
Поени од реакции
25.253
Џенифер Лоренс си доби култен статус и денес цел интернет е преплавен со нејзини слики и гифови. Мене вчера ми беше некако премногу кул што ми стана одбивна. Се гледаше дека си го форсира хуморот уште на почетокот на црвениот тепих и после си продолжи, ама некако беше... без осет.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.659
Поени од реакции
34.089
Дјуд мислам стварно, машко кога ќе земе да оправа за фустани и мода... гледаш дека и Бене мудро си молчи :)

За мене оскарите почнуваат со говорот на водителот, тоа со црвениот тепих е навреда за светов и затоа не го гледам. Тоа ти е исто како пред Интер - Милан да снимаат на паркинг со каква кола дошол Балотели и Бранка да ги презентира новите капути и шешири.
Па знаеш дека јас имам стил, не сум некој рандом сељак да пишам радо би ја ебел таа место таа.
Секако ќе пишам, убаво изгледала бла бла.. боље изгледала од таа бла бла, во превод на таа и таа би и го начукал, место на таа и таа. :D

Не ја виде Шарлиз ти. Теман во бело, ја носев право во матично да потпишеме.
Инаку не си во право, јас радо би зборувал за фустаниве место за италијански фудбал, срам ми е некако.. :icon_lol:

Cranky си нешто, не ја слушаше Миланка, да те опушти малку изгледа.. :))))

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Сега го изгледав Argo, и како што претпоставував класично патриотски американски филм. Кој сака нека збори ама ова најдобар филм за 2012 ????
Епа Трето полувреме е 2 класи подобар од овој барем има интересна приказна.....
:pos::pos::pos:

Абе оди легни си, Арго немал интересна приказна.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.921
Поени од реакции
23.345
Даниел Деј Луис :cuc:

Волц :cuc:

Сет :cuc:

За Џенифер Лоренс, не веруев дека ќе земе она Оскар, али овде и немав фаворит па сакав она да тепа, срце ми е дејкава..:love:

И пупкете на Ен :свиркам:

Ме интересира, читав коментари некои поназад, у стилот мило ми е што не освои Линколн ??

Може да ми објасна тија што пишаја ова, зошто ??

Арго е тапа, за мој вкус барем, Амур немаше шанса да добие оскар, Пи е онака добар филм да утепаш време у кино да видиш колку јаки 3Д ефекти има... Клетници не го ни глеав, добијам пролив од мјузикли, ги мрзим и ќе ги мрзим, то за мене не је филм Ќао...
Џанго или Линколн беше дилемата кај мене, и ќе идев на Линколн...

пс. Прочитав и дека Џанго не заслужил Оскар за оригинално сценарио, и бил исфуран од фанбојсите на Тарантино....

Член од
21 јануари 2009
Мислења
472
Поени од реакции
292

Абе оди легни си, Арго немал интересна приказна.

земи гледај филмови повеќе па после коментирај, ти си изгледал 15 филмови и кажуваш приказни. Зборуваме за најдобар филм за 2012 год ?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.739
Поени од реакции
27.732
кога спомнаа дека целото шоу ќе има music theme и јас помислив на евентуално изненадување за ЛЕ МИЗЕРАБ

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
земи гледај филмови повеќе па после коментирај, ти си изгледал 15 филмови и кажуваш приказни. Зборуваме за најдобар филм за 2012 год ?
Ај според тебе, како ценет филмски критичар, кој е филм на 2012 год?

Kajgana Shop

На врв Bottom