85 издание на Оскарите

За кого навивате во категоријата за најдобар филм?

• Amour (2012)

Гласови: 10 10,9%
  • Argo (2012)

Гласови: 6 6,5%
  • Beasts of the Southern Wild (2012)

Гласови: 0 0,0%
  • Django Unchained (2012)

Гласови: 31 33,7%
  • Les Misérables (2012)

Гласови: 18 19,6%
  • Life of Pi (2012)

Гласови: 7 7,6%
  • Lincoln (2012)

Гласови: 13 14,1%
  • Silver Linings Playbook (2012)

Гласови: 5 5,4%
  • Zero Dark Thirty (2012)

Гласови: 2 2,2%

• Вкупно гласачи
    92
  • Гласањето е завршено на .

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.362
Мислењето за тоа кој е најдобар филм е субјективно на секој гледач.
За некој можда Амур бил најдобар, за некој Трето полувреме а за некој Џек и Џил.
Оскарите не бираат најдобар филм така како што ние бираме.

И шансите омилениот филм на било која особа од форумов да освои Оскар за таа година се мали.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Даниел Деј Луис :cuc:

Волц :cuc:

Сет :cuc:

За Џенифер Лоренс, не веруев дека ќе земе она Оскар, али овде и немав фаворит па сакав она да тепа, срце ми е дејкава..:love:

И пупкете на Ен :свиркам:

Ме интересира, читав коментари некои поназад, у стилот мило ми е што не освои Линколн ??

Може да ми објасна тија што пишаја ова, зошто ??

Арго е тапа, за мој вкус барем, Амур немаше шанса да добие оскар, Пи е онака добар филм да утепаш време у кино да видиш колку јаки 3Д ефекти има... Клетници не го ни глеав, добијам пролив од мјузикли, ги мрзим и ќе ги мрзим, то за мене не је филм Ќао...
Џанго или Линколн беше дилемата кај мене, и ќе идев на Линколн...

пс. Прочитав и дека Џанго не заслужил Оскар за оригинално сценарио, и бил исфуран од фанбојсите на Тарантино....

Место да ставиш слика од був и да навлагаме во типични Тарантино клише муабети околу неговата генијалност, можеше да пишеш што е толку добро, оригинално и досега невидено (особено од неговите претходни филмови) во сценарио кое можам да го раскажам во три реченици, а филмот трае 3 саата и важи за филм кој приказната ја раскажува детално и на конвенционален начин. И без осврнувања на дијалозите и на тоа колку Волц или Семјуел Л. Џексон биле добри и како Палп Фикшн е еден од најдобрите филмови ever made. Бесмислени и раширени дијалози кои имаат апсурден крај без никаква поента барем во однос на градењето на филмското дејствие, кои во меѓувреме требало да ме остават импресиониран, не го прават филмот добар по дифолт, туку прават да само Волц, Џексон и Ди Каприо си ги покажат актерските способности. Џанго е филм со силен и добар почеток, и тоа е тоа, после се губи и станува досаден, ко да режисерот и сценаристот (Тарантино) заборавиле на главната и носечка идеја на филмот. Ко да филмов е посветен на црната популација во Америка, на нивното сурово минато, како и на безмилосните јужњаци, и со тоа филмов добива и пропагандна нишка и се обидува да прати некаква порака, а во исто време пробува да биде и badass вестерн филм што би требало да те натера да кажеш еј на времето луѓето правеле кул филмови исто ко овој, како резултат ни дава лош микс и повраќаница впечаток кај мене. Нема никаква градација на настаните и дејствието, ниту пак т од тензија. Она што ме изнервира уште повеќе е што го земал оригиналниот саундтрак од Џанго и го викнал Франко Неро да му биде гостин. Оригиналниот Џанго е еден од најкрвавите и најтензичните вестерни било кога направен, и сеа доаѓа кловнот со сета негова брилијантност и "експериментална" природа и пробува да ни докаже дека ова е филм наменет за луѓе кои сакаат да гледаат вестерн али у исто време и филм кој раскажува некаква приказна.:icon_lol:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.362
А да заборавив и да спомнам дека Сет кажал дека нема шанса уште еднаш да ги води Оскарите иако уживал водејќи ги.​
In that case Ricky Gervais for Oscars' host for 2014 !​
Нема ништо подобро од тоа 2 ипол накај 3 саата да гледаш Британец како прави mockery од Американци​

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Леле пресот е прајслес, неповторлив. Возбуда ја дрмеше уште на ред карпетот, а па ептен јак шок ја здрма после добивањето на Оскарот. Се гледа дека уште не е при себе и соземена, ама и слатко збунета и weird појава е, нека си е*е мајката .... :D:love:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.362
Скромноста и невиноста на Волц >>>>>>>>>>>>>>>>> исите особини на Џ-Ло

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Треба да им се провери IQ на новинариве пред да ги пуштат на ваков прес. Мајке ми го прашаа што мисли за идејата за црн папа? :facepalm::facepalm:

Иначе голема благодарност до Тарантино што го откри човеков, зашто пред него глумел во некои Б продукција филмови.

Еве како изгледал како млад. Бонбона.

Член од
26 декември 2011
Мислења
450
Поени од реакции
278
И кажаја што имаше во мистериозната кутија?

Kajgana Shop

На врв Bottom