Superhero Movies

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување
Последниов месец изгледав скоро се што може да изгледа од Марвел. Авенџерс со сите соло филмови, Х-Мен, Гардианс оф д Галакси,Спајдермен... Би сакал да ги изгледам и Фантастик Фор, само се двоумам заради оцената на имдб, дали се стварно толку лоши или вреди да се изгледаат?
Dude, не си ја барај бељата :D

Добро, добро, ме убедивте да не ги гледам :D
Јас ги гледав скоро. Не велам дека се добри, ама ако ги гледаш, освен времето, ништо друго нема да изгубиш. Ликот кој го глуми Еванс (Human Torch) е толку различен од Captain America што изгледа како друг човек да глуми, не можеш ни да го споредиш со Captain America, верувај.

BTW, освен Еванс и Рејнолдс, има други актери што глумеле два различни суперхерои? Ме мрзи да гуглам. :P

Јас ги гледав скоро. Не велам дека се добри, ама ако ги гледаш, освен времето, ништо друго нема да изгубиш. Ликот кој го глуми Еванс (Human Torch) е толку различен од Captain America што изгледа како друг човек да глуми, не можеш ни да го споредиш со Captain America, верувај.

BTW, освен Еванс и Рејнолдс, има други актери што глумеле два различни суперхерои? Ме мрзи да гуглам. :P

Бен Афлек како Batmen и Daredevil.

Брендон Рут како Супермен во Superman Returns и како Атом во сериите Arrow и Legend of Tomorrow.

Сцената со Ангел во Апокалипс има најдобар музички избор евр, и ептен поштувам кога филмови ќе одберат такви obvious song choices за у филмот.

И не, не се работи за "Ангел си ти" од Тоше, иако и тоа ќе беше добар избор.

А иначе филмот е добар. Не најдобар Х-Мен филм али солиден е. Пробува да биде и сиквел и приквел и рибут у исто време што не е лесна работа, и тоа малку го кочи филмот на моменти, ама се на се задоволен сум.

Сцената со Ангел во Апокалипс има најдобар музички избор евр, и ептен поштувам кога филмови ќе одберат такви obvious song choices за у филмот.

И не, не се работи за "Ангел си ти" од Тоше, иако и тоа ќе беше добар избор.

А иначе филмот е добар. Не најдобар Х-Мен филм али солиден е. Пробува да биде и сиквел и приквел и рибут у исто време што не е лесна работа, и тоа малку го кочи филмот на моменти, ама се на се задоволен сум.

Која е песната?:D

Која е песната?:D
Не знам дали е спојлер ама....ајде ќе го ставам во спојлер пошто објаснувам делче од филмот (што можда и во трејлер беше)

Metallica - Four Horseman. Obvious choice е бидејќи во сцената Апокалипс со неговите horseman го регрутираат Ангел да им биде еден од Four Horseman, и онака кул момент е кога филм ќе направи некој таков obvious choice за песна :D И сеа очекувам во следниот филм во сцена со Storm да ја има Thunderstruck :D

maxresdefault.jpg

Сериозно, Цивил вар подобар од БВС?????
I am fucking out of here...

далеку подобар...

иначе, Марвел го објави кастингот за Thor: Ragnarok:
Cate Blanchett as Hela, Jeff Goldblum as The Grandmaster, Tessa Thompson as Valkyrie, Karl Urban as Skurge The Executioner, Mark Ruffalo as Hulk.
Returning cast members: Tom Hiddleston as Loki, Idris Elba as Heimdall , and Sir Anthony Hopkins as Odin...и нормално Chris Hemsworth as Thor.
Сеуште не се знае дали Sif and Тhe Warriors Three, Erik Selvig и Darcy ќе се вратат за третото продолжение, но дефинитивно ќе ја нема Натали Портман како Jane Foster!

Концепт за Хела
13240173_887897077999120_3335763619951545214_n.jpg

Од Х-Мен очекував многу повеќе. Можда немаше да ми биде толку meeeeh на моменти да немав толку големи очекувања за него ама од друга страна во право е драгонскај. Филмов во исто време е приквел, сиквел, рибут...predestination кај суперхеројскиве.
Хуморот им беше ептен исфорсиран, посебно
сцената со Квиксилвер на која ваљда очекувале сите да се превртуваат од смеење, ама некако премногу неповрзано со цел филм ми беше.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom