Superhero Movies

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување
Блек Пантер фигуричката во синеплекс :drk::drk::drk::place: *credits to @dragonsky шо напомена уште пред 10 дена*

CW задоволи. Одличен. Кудоус ту Марвел ..

ПС - Знаеш дека филмот е страшен, кога после два часа те фаќа егзистенцијална криза.
ППС - Спајди дууууууудд :cuc::pos::pos::pos: ти е*ам мелницата

Последно уредено:
Спајди имаше страшно добро претставување у филмов, ако го тераат во тој стил и самостојниот филм, забава невидена ќе биде :)
Hey guys, you`ve seen that old movie "The Empire Strikes Back"? :pos::pos::pos:

Инаку да, супер беше Civil War, акцијата беше одлична, ме потсети на Трансформери 2, 20 минути само акција, ама супер вклопена акција, не само бесцелни тупаници да летаат на сите страни.. И ме потсети филмов зошто толку многу ми се свиѓаше Ant Man, се на се 5 минути беше во екран, со неколку реченици кажани, ама пак ме изнасмеа. Ама не може со Спајди.

4. БП има своја all-women гарда, наречена Дора Милаж. Сите жени во гардата му се како во калап правени - ќељави, жилави, пирсани, тетовирани, јако обучени убијци т.е. сите изгледаат исто .. Како Далсим од Стриит Фајтер.:icon_lol::icon_lol:
704683-war-of-kings-darkhawk-01-117847.jpg
Ја запазивте типката од сценава?!
dfsadsdas.png Факинг Дора Милаж воинка он сајт :D. Ептен јак ми беше овој Блек Пантер истер-ег и се надевам дека некои од вас препознаа за кој и што станува збор. Башка моментот и муабетот беше врв додека Романофф му изиграваше шериф на Тчала ..
- Она на Романофф: Move, or you will be moved!
- БП со смрк лицето:icon_mrgr: (ептен јако го изведе(y)): As entertaining, as that would be:icon_lol: ... (не се докажа и ја повлече со поглед)

Наташка немаше блага веза каде се закача:icon_lol::icon_lol:

Ми се допадна Civil War, многу ствари и ликови не ми се јасни пошто не сум ги гледал авенџери и ент мен, како тој црвениот кој го скина од небо вор машин. Ми се допадна исто и како ги вклопија ент мен и спајдермен во филмот. Добра акција и малце беше поразлична од другите пошто немаше глупи вонземјани и слични срања како хулк, локи и тор. А и блек пантер беше ѕвер, едвај чекам да излезат филмовите за него и за спајди.(y)

И јас го изглдав Civil War, и не можам да се пожалам, одличен филм...туку само едно нешто не можев да го сварам...
кога Винтер Солџер ги уби Старкови, од каде таму камера бе?? :ROFLMAO:

Spider-Man: You have the right to remain silent! :zver:

Оу Јеее
635984776246815161-cwf0672-v005-054881-1046-182172.jpg

Ме бендиса Civil War, слична приказна како и BvS, само е многу подинамичен, има подобро претставување на хероите, добро обработен
Пантерот која појава ми беше, фаца и пол.
Кој го одбрале за улогата негативец во филмот алал да им е. :cuc:

Едно прашање за цивил вар, зошто Визијата беше толку пасивен и не учествуваше во борбите? И која беше воопшто неговата улога во филмов.

Winter Soldier > Civil War > Age of Ultron

После WS; најдобар ама разочаран. Разочаран од аспект на приказната и некако плитко поставување на сето ова со Ајронмен и Блек Пантер, очекував многу повеќе особено со хајп изјавите на многу критичари, од режисериве и ред други како филмов ќе биде малце посериозен и fucked up psychological shit, не беше ништо од тоа.
Али од аспект на забава, акција и све презадоволен, дефинитивно вреди да се иде во кино затоа што филмот трае 2ипол саати а не ги осеќаш како лета времето. Ант-мен најак, па Спајди па Блек Пантер па сви остали.

Disney go dopre vrvot so winter soldier, ovaj e blisku ama sepak pozadi nego. Imase dupki filmot i malku plitok ali akcijata 90 %podobra osven tie 10 % shaky cam sekvenci.
Mnogu skockan kako film za razlika od BvS ama isto taka poplitok.

^лол

Море ептен гифови гледам од Сивил Вор..машала овие CAM Торентиве се подобриле или?[DOUBLEPOST=1463019051][/DOUBLEPOST]
Едно прашање за цивил вар, зошто Визијата беше толку пасивен и не учествуваше во борбите? И која беше воопшто неговата улога во филмов.
Е и мене тоа ми беше малку чудно пошто беше тежок бедес во AoU.

Ама Визијата уствари е superior human being да не речам робот :D

И како такво супериорно суштество Визијата знае дека тепањето is not the way to go, и пробуваше дипломатски преку анализирање на луѓето од страна некако да ги спречи. Е сега кога сметаше дека треба да помогне без да нападне некој пробуваше да го направи тоа, а инаку си остана од страна знаејќи дека од тепањето нема да излезе ништо добро.

И во право испадна на крај, матер си ебаа хероиве :D

По Бетмените, X-Men-ите и MCU, им седнав прво на Guardians of Galaxy и сега на Спајдермен. Стигнат сум до Amazing Spiderman и морав да кажам нешто кое очигледно е непопулрно мислење на форумов каде буквално секој го исплука и reboot-от и Ендрју Гарфилд и се поврзано со новиот Спајди. Јас навистина не знам зошто е тоа така. Претпоставувам дека поради фактот што е поразличен целиот концепт за разлика од првите три филма со Тоби на никого не му се допаднало што не продолжил по истите стапки. Гарфилд го усрал ликот, my ass! Мене ми беше многу подобар од Тоби, со многу понормални, многу почовечки реакции и многу поубава глума од невината детска насмевка која секогаш и секаде беше залепена на фацата на Тоби. Ми се допадна и тоа што Спајди изгледаше поранлив за разлика од порано, некако поубаво ми делуваше. Атмосферата, исто така - помрачна од старите филмови, малку на моменти ме потсетуваше на атмосферата во Бетмените на Нолан. За ефектите да не зборувам. Ема Стоун ... неколку светлосни години ... Кирстен Данст. Единствено што не ми се допадна повеќе од старите Спајдермени е маската на Спајди кој тука со црните очи повеќе на вонземјанин ми личеше.

Од почеток, морам да признаам, по малку понесен од негативната аура со која го имавте обвиткано, и јас го хејтав, а на невидено. на пример - кога почна, во ориџин прказната се трудев да најдам било какво влакно во јајцето, сметајќи дека е непотребно што одново го раскажуваат истото и дека оваа ориџин приказна е полошо претставена од старата. На крај имав поинаков впечаток, како што пишав погоре. Само, сепак, се надевам дека во новиот, планиран Спајдермен, од MCU нема одново, по трет пат да ја раскажуваат ориџин приказната. Што е многу, многу е.

И да се разбереме - не велам дека филмот беше којзнае колку добар, далеку полош е од многу суперхеројски кои сум ги гледал. Единствено само - подобар е од било кој од трите стари Спајдермени. Толку.

Ми остана Amazing Spiderman 2, и овојпат ќе го гледам ослободен од наметнатите предрасуди со кои го почнав претходниот.
The Amazing Spiderman > Spiderman
Мило ми е што не сум единствен. :love:

И мене ребутот со Гарфилд и Ема Стоун ми е подобар. Мислам дека го имам ова пишано во темата за Непопуларни филмски мислења.
Ама новиов Спајди од Авенџери ги кине и двајцата претходно, детето е родено за Спајди, каква харизма има фантастично нешто, апсолутно ме освои за тие 20тина минути на филм.

во стриповите, Питер Паркер е представен како нерд, паметен, срамежлив, повлечен карактер, додека алтер егото Спајдермен е сосема спротивното, зборлив, шегаџија.
Тоби Мегваер беше одличен Питер Паркер, додека како Спајдермен, не го претстави како според стриповите...Гарфил од друга страна не го представи Питер како што требаше затоа што беше најпопуларен дечко во школо, а од друга страна, совршено го представи Спајдермен...
Во тие неколку минути во Цивил Вор, Том Холанд беше еднакво добар и како П. Паркер и како Спајдермен...сепак ќе треба да го почекаме соло филмот за да го споредиме со Мегваер и Гарфилд!

@Zlatikevichius Мај нига. Спајдерменот на Гарфилд е ОДЛИЧЕН! Ептен ми е криво што Марвел ги зема правата за Спајди :/

во стриповите, Питер Паркер е представен како нерд, паметен, срамежлив, повлечен карактер, додека алтер егото Спајдермен е сосема спротивното, зборлив, шегаџија.
Тоби Мегваер беше одличен Питер Паркер, додека како Спајдермен, не го претстави како според стриповите...Гарфил од друга страна не го представи Питер како што требаше затоа што беше најпопуларен дечко во школо, а од друга страна, совршено го представи Спајдермен...
Во тие неколку минути во Цивил Вор, Том Холанд беше еднакво добар и како П. Паркер и како Спајдермен...сепак ќе треба да го почекаме соло филмот за да го споредиме со Мегваер и Гарфилд!
Освен тоа што изгледаше малку старо Гарфилд беше топ Спајди. Го долови позитивниот дух на Паркер и онака баш изгледаше како лик што би го сретнал во маало и би си направил муабет со него. Тоа дека е nerd го немаше во филмот ама па 21ви век сме, такви нрдови не ни постојат, глупо ќе беше плотот од првиот филм на Тоби да го имаше и во овој каде што се тепа со "bullies".

Том Холанд мене ми изгледаше како "кремец" во Сивил Вор. Онака со косичкана и се тоа... шо знам..ми изгледаше како главен фраер во 8мо одделение поради тоа што еднаш има пиено пиво пред час :D

(ама Спајди во костумот во Сивил Вор си беше топ)

Ама добро, секој со свое мислење :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom