2009 - моменти за паметење

Статус
Затворена за нови мислења.
Ја не знам што се случи годинава али нешто ме претвори од мирно овчиче и љубител на стар трек филозофијата во окултист со секирче

Порано бев тапа за психологија сеа не сум нај нај али споредба со порано сум ебате пророк, мушко-женски односи советник станав How the fuck this happend??????

Мислам не бев способна да видам што сум згрешила на површината, шарм имав колку математика 1 што ја учевме у прва и физика .
сеа сум шарматно луда ?о.О
И загубив интерес за науката омг ...
О да и пред три дена сватив дека уствари обожавам да серам за политiка и сакам да бидам политчки новинар освен ако наредната година не се разбудам некако поинаку(без нога глава шо ти ја па знам више) и дека бојле би одела за снн у могадишу него ли да иам досаден живот у лабораторија океј луда сум .
Како ли стигнав до овде ?????????:pipi:

by Marsovka
cheap but not as cheap as your motner

Година која почна лошо,а заврши просечно.Година која може веднаш да се избрише од мисли.
Здравје наредна имам многу желби,барем една да се исполни ќе бидам среќна.

2009....не беше некоја турбулентна..барем не за мене..беше просечна година во која во прв план беше семејството и се што можам да понесам понатаму се неколку искуства кои ме направија "попаметен"..настаните не можам да ги вбројам во посебни..оти 2008 беше премногу впечатлива за ја споредувам со оваа..што полека заминува
...животот продолжува..

Незнам зашто голем број право гледаат на негативностите и велат оти била лоша година. Кај мене, на пример, 2009та беше убава, прекрасна да не речам. Али на пример.
Но, ја започнав дома, 00:00 во кревет, преврзана глава од операција, лошо здравје, ја завршувам со скоро слично.
Ја започнав невработен, ја завршувам скоро исто. 2009та беше полоша од 2008ма каде многу неубави работи се случуваа, but each day gets better or just "бетер".

Али има работи кои ме прават среќен, така да на the dark side of the Force ќе и речам само, тенќуверимач, фаќуверимач. Пис!

1 Јануари 2009, 0:01 h:
-Дома само јас и мачето, седиме у темница и си гледаме епизода House (у истата мало девојче умираше од леукемија).
Подобар почеток не можеше да биде :wub:

Од јануари до кај мај:
-Погрешни одлуки, секој ден, три пати дневно (а, и повеќе у добри дани).
Здравје ужас, лошо друштво, глупи каузи, залудно трошење енергија, желба да се биде ко Хаус...се на се, хорор.

Мај до октомври:
-Период на раскинување. Со цигари, кафе, апчиња, политика, непотребни луѓе, омраза кон себе, пубертетлиски багаж...Конечно почнав да препознавам некои од начините на кои се уништувам (уше не научив како да прекинам целосно со истите, али се трудам).

Од октомври до сега:
-Ренесанса.
Колку што грдо ја започнав, толку добро ќе ја завршам годинава.
Чак и омилената серија сега ми е "It's always sunny in Philadelphia".

Резиме:
-Година на промени. А, значајните моменти не можам да ги вербализирам, пошто не беа опипливи, туку се однесуваа на мојот светоглед и став кон самата себе и другите, кои сериозно се променија (конечно!) после некои 5 години.

Ти благодарам Господе за секоја секунда.

2009::jaj:_____________________________*искачаоддепресија*:salut:]-октомври,ноември,декември,Среќна нова 2010!

посликовито, амин.

Само белите влакна што ми излегоа ке ги понесам од 2009 година...ех,камо да можев да ги оставам,ме нервираат стварно...и после не било од стрес...епа од стрес е!!!Исто и грипот,овој свинскиот нека остане во 2009,ствано не ми треба веќе-ме гуши.
Тапа година што би рекле ама има две работи што ме прават среќна-
новоизградениот дом во Македонија и другата на работен план.

Се друго како што беше и остана така,и така сакам да остане.
Добро,ај може две промени само,ама знам ке биде:pipi:

2009-та годино,слободно можеш да си одиш...

Година во која не се случи ама баш ништо. Година која ќе помине како секоја друга. Година која има уште помалку од месец дена за да заврши.

Хммм 2009...
Да се сетам како почна...
Не се опив на Нова година.Вотката беше ужас.Музиката беше онака.Атмосферата уште поонака.Па секако мразам спектакли.
Зима со снег.Конечно убав, бел и во големи количини.Пак бев дете.Се мавав со топки и играв фудбал на мраз.Постновогодишни спектакли.Опивање, пак само јас трезна и умислена дека ги носам другарите до дома.Го пукнав носот.Изгледав како боксер.
Опуштена пролет.Камо сите да беа такви.Дефинитивно одбележана со другарство и лудории.Школото речиси и не го паметам.Најверојатно затоа што поголемиот дел пд времето што го минував таму играв карти, читав или некоја друга културно - забавна активност.Се на се, не бев таа што седи на часеви и што е секогаш спремна.Убаво за промена.
Зачленување на кајгана.:back: едно пољупче за неа која ме спаси од долгите и жешки летни денови кои ке беа многу поздодевни ако не го откриев ова мало портокалово виртуелно чудо.Дефинитивно една од подобрите работи годинава.
Одмор.По толку долго време имав еден.Научив да пливам подобро.Сега можам и во длабокото да одам.Стравот е сеуште тука ама јас повеќе се спротиставувам.Како и за се впрочем годинава.
Проблеми со алергијата, проблеми со бубрезите, проблеми со желудникот.Се на се компликации на здравствен план.
Есен.Конечна одлука за мојата идна професија.Ако постоеа двоумења и дилеми,исчезнаа штом застанав пред деканатот и ја пополнив пријавницата.
Сега се колнам себеси во предколоквиумски недели ама сепак, се на се, се чуствувам исполнето и гордо поради изборот што го направив.
Нов, дом.Два пати за месеципол.Нови луѓе.Промени.Благодарна сум за тоа што, барем засега, секоја промена што ми се случи и сите личности кои на еден или друг начин се доселија во мојот живот испаднаа многу подобри отколку што јас очекував.
Резимирано, се на се, прекрасна година.Дури можам да кажам дека сум ги заборавила лошите работи, ако воопшто ги имало.Најверојатно се конвертирам во оптимист.Ми преостанува да се надевам дека 2010 ке ја надмаши оваа изминатава.

2009та па и не беше така лоша положени повеќе испити од 2008ма тоа на прво место.Годината тргна доста мрзливо и не се дешаваше ништо посебно до полагањата во јуни секој ден монотоно исто па исто.После летно време во Охрид неможам да се пожалам ок беше.После Охрид во Турска на 7-8 дена и таму уживанција за мерак:).Многу искачања многу пијани ноќи и тоа асално пијани кој нема да се заборават зошто се надевам на помалку такви во 2010та.конечно ке положам за кола.И така ништо посебно се надевам на боље ствари од овие у 2010 и повеке успеси на Јувентус

Па ништо посебно, додека трепнам помина. Целото време во исчкување на подобри дни. Првите денови беа вистинско лудило до зори, кое потоа се сведе на седење дома пред компјутер, бидејќи ми беше многу досадно. потоа следуваше период на читање книги по пет пати истите. Но заврна и првиот снег, па на Баиро со татко ме влечеше со колата а јас на санка. Абе убавини, секогаш ке ја пемтам оваа зима по Дени , го обожавам бе! Во школо имаше успеси, но и неуспеси и тоа благодарение на тоа што ме фати голема мрза. Во Април за прв пат останав повеќе од 1 час во Радовиш и си поминав лудо, потоа следуваше период на учењееее и само учење физика, што резултираше со успех. Во школото беше се по старо , само што Мики ме давеше со натпреварите по географија и екологија, од кои на едниот освоив 1 место. Тоа беше на 30.05.2009. Кратко ама слатко се збогував со таа школска година. Летото ми започна ми започна со одмор и проштеки, многу интересни посети и вечно ќе ја памтам Петралона, Пела и Вергина. ПРеубави места за посета. Потоа остатокот од јуни го поминав в исчекување на математичката школа во Охрид. И да, Јана ми дојде на гости и деновите спиевме , а ноќите по кафичи. Тогаш ми ја поклони ’’Самрак’’ и пак се заразив со некоја книга. Ја читав секое утро! Потоа следуваше периодот на базените, поточно дружење со Ели и Софи. И почна школската година, одма учење бла бла. Досаден период , нормално. И еве ме сега седам пред ПеЦе и гледам вонка почнале да га украсуват Струмица ::D:Викам си: Фросиноо, ојде годиинтта!:pipi:

Па не беше лоша година. Сеа нормално, како што ни 2010 нема да биде перфектна, не беше ни 2009 до толку. На почетокот, стандард маалски живот. Идам у Манго со 2-3 души, пола кутија цигари, глеање фудбал у вторник/среда и сабота/недела, играње ФИФА, идење на факултет, матење јајца на Кајгана (немав ФЕЈСБУК :tv:), учење, идење по кафани и тоа е тоа.....И се исто...
После тоа се свиѓавме двајцата од крајот на март, малце симпатии, терање инат, држ-недај, и бидна. :pipi: Имаше искачања надвор, идење контра у фудбал, хранење на говеда у зоолошка, губење по улици у Радишани, седење на кеј, трчање, возење точак, идење по кафани, сладоледи, благи памуци, шетање у парк, секојдневно глеање филмови кроз цело лето, оговарање на членови и членки на Кајгана (се шалам :) ), идење на одмор, тепање скакулци, праење фото-сесии, карање по малце, несогласувањаа, инат (је*и га, Бик, не попуштам :) ), праење муабет за фудбал, идење у калдилница, учење за матура, запишување на факултет, учење за испит-делумно, па пак идење по ресторани, кафиња, купувања ледени чаеви, па пак карање (и пак не попуштам :)), па после пола сат пак мирни сме, па ја почнав 5-та год. на факултет, и се уште трае...Абе не е лош животов :) Ај доста Ви е за читање.

2009 ќе ја помнам по патерицата(вечерта по Нова Година)! Најлуд провод досега. Јануари ко Јануари, празници, одмори, снег, пијанки, поправување 4-5 кила за 4-5 дена:helou:
Ај да не цепкам месец по месец, ќе зборам општо. Година како и секоја. Единствен кикс беше не одење на летен одмор, туку целодневно играње карти и пливање на базен(и јадење Ишлери:wink:). Од септември учебна година, зафрканции, матурантско неучење!
Развивање на најголема симпатија кон кафаните, често посетување на истите, одење утредента по заборавените палта!
2 Август, Илинден, поминат во природа со гооолемо друштво, цел ден на сокче. Гостувањето на Бора Чорба, вечерта на 2 Август во Паланка!
Вечерот во `Бордел`!
Стравот што го имам од натргнати панталони, по инцидентот на Среќко:vozbud:
17 титула на Интер во Сериа А!
Поразот на Манчестер во финалето!
Бенефиција од кладилниците!
Конечно научив да поаѓам под рачна!
Ах и да не заборавам! Големиот напредок во количество на испиена текила!:smir:

ај да се надоврзам на Ice_hendrix ја ќе ја памтам Старата Нова Година,стварно луд провод. Година како и секоја, малку разочарување зашто за летен распуст не отидов у Германија и се затоа што ми го изгубија гарантното у Мак.пошти :( па си го посетив охрид и супер си поминав.и да спомнам и ја како и Ice_Hendrix ишлериииии :wink: поразот на Манчестер ама јас за разлика од него жалам за тоа :toe: текилата и кафаните заедно ги посетуевме :pipi: и да и ја научив да се окреќам покрај ивичњак :)

Ај да и удриме едно резиме на старава и многу турбулентна година :)
-Започна на многу интересен и возбудлив начин. На точно 00:00, јас и другарите изнесувавме еден абдал што се опи за да го пренесат со такси на токсикологија. Дасибиш среќата.Прославата на Нова Година беше тиња, полоша не сум имал.

-Јануари-Април. Трчање по документи за да средам за д факинг виза. Школото тотално го запоставив и овие месеци ги поминав прекрасно, се дружев со другари, одев по забави, се алкохолизирав, се гледав со роднини и појдов на многу Кајгана собиранки во Скопје. И ич не жалам што го поминав така времето зашто и тогаш знаев дека долго време нема да се видам со тие луѓе, па поарно да си поминам сега убаво отколку да жалам подоцна. И еден од многу петоци во Скопје, го проверив меилот да видам нешто да не има новости и видов дека сум ја добил толку долго чеканата студентска виза. Очекував да срипам од радост, ама само си помислив 1 година трчање за ова? Многу празно чувство, се осеќав многу мизерно. Ајде го поминав и тој викенд убаво и чекав да дојде денот.

-Мај. И стигнав во факен Австралија. Јас мало дете, а околу мене се големо, се високо :) Многу нови работи, многу убави моменти, нови луѓе. Кефови бе:)

-Јуни-Ноември: Дојде тешкото :) Не е така лесно да си далеку од своите, иако и тука имаш "свои". Еден мал емоционално тежок период кој што за среќа го поминав.

-Декември. Па пи*ка му матер, од септември 2008 до некни ми траеше учебната година. Белки и јас заслужив еден летен распуст, и така видов 2 зими, ми се смачи од нив. Одамна не сум бил на добра забава, па минатиот петок славевме од 5 попладнето до 7 сабајлето. И вредеше:smir:. Ајт, дојде декември, време за на плажа и да се спремаме за почетокот на 2010 :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom