Јануари: Постновогодишни шмекерски моменти со сите убави празници у јануари. најмногу Бадник и Божиќ. Снег паднат на скопските улици. Зимски шмек кон цурите коишто го обвиткале своето лице со шал. Многу паѓање на мраз во истата таа зима!
Февруари: Најкраткиот месец во годината а со тоа и најмалку шмек во тој месец. Шо знам. Нишо посебно не ми се случи у февруари. Го прославив мојот омилен празник Св. Трифун но го одбележав и католичкиот Валентин. Али без некоја еуфорија.
Март: Дишам со полни гради и осеќам добар шмек. Малце се стоплува но рано е за кратки. 8ми март денот на жената јас како шмекерот им го посветив на жените на мојот живот.

А жените на мојот живот се сите жени...без разлика на верска, етничка и политичка определба! :wink:
Април: На
1ви Април се шмекнав со едно мушко и се залапав со него! И пред да стиснете црвенко за постов да ви кажам...па тоа беше
АПРИ ЛИ ЛИ ЛИ ШМЕКОТ МИ СВИРИ ЗА 5-6 ЦУРИ! :wink::wink: Април беше месец на шмекерици да да! Почна пролетта со други зборови! А со тоа и сезоната за парење.
Мај: Па нормално
1ви мај. Празникот на скарата и доброто ладно пиво. Нормално пред скарата тука спаѓа ракијата и шопската како увертира на големата лапачка!
За 1ви Мај шмекнав една вегетаријанка. После шмекот беше толку воодушевена што стана месојадец прве класе. Дури бараше репете од стекот.
Јуни: Уфф Јуни...језив месец. Јунска сесија на факултет. Ма не сакам да зборам за овој месец. Шмекот ми стана сув у Јуни од тоа проклето учење.
Јули: Е ова е месецот на годината :wink:. Многу убави работи се случија во Јуни. 5 дневно работење на Кале со археолозите. Сонце пече. А јас копам на + 40. Анти Шмек ситуација. Но ми требаа парички за на одмор ако сакав да шмекам разголени дундиња. Мој добар другар којшто живее и работи во Ниш соседна Србија ми рече да баталам копањето и да дојдам у Ниш на работа ко шанкер и паралелно да шмекнам Нишки Цури! Тоа и го направив...пакував куферите и правец Ниш! 25 дена утепав у Ниш. Симпатично гратче кое малце потсетува на Скопје. Фини и пријатни за дружба луѓе и НАЈМНОГУ ОД СЕ: МНОГУ ДОБРИ ЖЕЕЕЕНИ! Тоа нишлијките се феноменални....како наизглед...така и при шмек ситуации!
Август: 2 Август. Илинден! Достојбно се начукавме со Сандро за Илинден со песната Бисер Балкански и шише Горкиј Лист до нас. Последни подготовки за на одмор! Мојата шанкерска кариера заврши у Ниш. Гостите кој претежно беа девојки беа задоволни од македонскиот шанкер којшто постојано им збореше на македонски а на којшто тие одговараа: Јааоо македонац шта лепо причааш ( влаж, влаж)...3ти август! - Заминување за Сутоморе, ЦрнаГора. Шо да кажам! - Море, дунди, алкохол, шмек ситуации, добро друштво. Со други зборови се она што му треба на млад човек! МФ МФ мФ! Мерак до мерак. Журки феноменални. 11 дена вкупно. Не ми се враќаше. Доаѓање у Ниш на уште 2-3 дена да е поздравам со Нишките шмекерици. И после месец ипол се вратив у мојата мила Македонија и мило Скопје. Како што пристигаше автобусот гледам скопските девојки се вратиле од одмро и тоа добро секси исончани! Се еректирав уште на само пристигање. Инаку и јас бев добро исончан! Ме мачкаа шмекерици на плажа у Монте Негро со кантарионче. Посветување на скопските девојки дека се вратив и земав книга да учам за ебената септемвриска сесија.
Септември: ПРЕКУ ШМЕК ОД УЧЕЊЕ. Ми пукна главата а и курот. Ептен. Положив 5 од 7 предмети и фатив услов за трета година на факс! мамата!....септември покрај шо се учеше слабо се шмекаше. Престанав да работам у септември. Не можев. Работа и факс. Тешко тоа. Убаво викаше Ѓорѓи Колозов на времето....синкооо две лубеници под една мишка не се носат. Една ке ти падне и ќе се распрсне на парчиња! Паметен е стариот мамата. Си реков...повеќе не работамм. Прво да го завршам факсов...па цел живот ке ми пука гзот!
Октомври: 9 ти Октомври. денот кога е роден вашиот Шмекер

На тој ден мајка ми ме зема в раце, ме погледна и ми рече оо на мама убавото кокошки да те серат!

Мојот прв збор беше...шмек! Октомври се запознав со една мнооогу добра шмекерица којашто ми се исполни желбата да ја запознаам! Ми остави голем впечаток и сеуште го остава!
Ноември: Убав, есенски месец. Шетање со шмекерици по паркот кадешто веќе се паднати лисјата и ги шутираш со нив! фин месец да!
Декември: Свински грип владе е. А јас не се дружам со Владе пошо има грип. Месец на Таксират БУУМ фестивал! Ептен беше БУУМ синоќа да! Фино! Има уште кон крај на месецов.
Заклучок за 2009: Колку и шмекерици да имам јас сепак....Драга кајгана најмногу си ја сакам! Да се разбереме!...Љубов си е Љубов. Така велеше Вики Ралева откако излезе од Ретардиран Брат!
Епа дечки....тоа е вака на кратко од мене! Брзо ме прочитавте знам! :wink: