2009 - моменти за паметење

Статус
Затворена за нови мислења.
по шо ќе ја паметам?
-по рекордно големиот дефицит во домашниот буџет шо го напраив и тоа во ек на рецесија, е по тоа :kesa:

• Прекрасната екскурзија низ бивша Југославија.
  • Првенството во Хрватска, деновите кога живеевме со нашата репрезентација.
  • Европското во кошарка, и успесите.
  • Другарувањата, глупостите нашколо.
  • Летото, многу нови запознавања.

-Една од најпрекрасните прослави на Нова година. И уште поубав бадник и зима со мнооооогу снег :wub::wub:
-Многу учење во прва година на факс, чистка со просек од 9.00 и малку учење во втора година но сепак успечни резултати:back:
-ВАРДАР во срцето :back: Многу убави моменти приредени од ракометниот тим на Вардар, и многу порази на фудбалскиот тим. Уште еден доказ дека КОМИТИ сме убедливо број еден во Македонија. Прекрасно навивање и мноогу инциденти :wink:
Од кој најзнашаен тој во Нерези, по кој Македонскиот народ (а и многу твои членови ме разочараа до максимум)
-Ставив нет во летото. Лето ко лето, прекрасно како и секогаш. Многу дружба, многу смеење, мислам дека за тоа ни нема рамен:vozbud:Најчесто спиење по улиците на Кисела вода:back:
-Неколку подеми и падови на љубовен план. За конечно крајот да го краси делото. Си ја запознав сегашната женска. Ретко посебна особа:smir: Ја сакам највеќе на свет. Се надевам ќе ни биде супер и во следната година:wink:
- И ко за крај. Се заразив со тебе кајгано. лошо ми се пишува:nenene::back:

Досадна година у глобала...До крајот на август...После август почнаа да ми се дешаваат интересни моменти врз основа на другарство.се смирив со другарката со која не правев муабет 5 години...Многу сум среќна поради тоа чак кога ќе ни текне на моментите кога сме се мразеле се убиваме од смеа :pos2: ...
Интензивно дружење со неа и чести пијанки...
На 14 ноември ми се случи нешто најубаво што можеше да ми се случи у последно време после 30 000 срања ... Се заљубив :pipi: Од тогаш па наваму...Се осеќам како најисполнета и најсреќна личност на светот...Се надевам тоа ќе трае низ годините што следат...Те сакам инфектед :back:

-транзиција од средно на факултет
-скитање секој викенд во различен град
-залудно вртење кругови низ град и билдање на километражникот
-не бев на одмор
-само 5-6 пати бев на базент
-седење пред копјтер цела ноќ, и на часови седев како месечар
-и многу други работи

Летотооо! XD т.е. од 12.6 па се до крај :vozbud: <3

па парарарарампампам...
годинава некако како да ми почна у јуни ... коа по толку време се видов со НЕА... и онака беше ко РЕЗАПОЗНАВАЊЕ...никад не се ни дружев...а толку пати ја сонував...дали беше океј све до сеа..НЕ... можеби би сменил нешто..ама тоа шо го иам..со тоа ке работам ти текиња... после...си го пречекав 16тиот роденден у станица...незаборавна вечер...годинава нз влегов у најјачи пороци па се зачистив утакмици караници љубов брат СВЕ У ЕДНО...не памтам многу многу пред јуни...у глобала е океј... не знам шо да кажам некако најхаос ми е до сае..мноооооогу работи се изнадешаваа и сеа сум далеку посозреан него шо бев...

Многу беа .. Најважни: одморот во Охрид, мојот 18 роденден, најубави викенди со извидници... :toe:

Хм, имаше неколку first time дешавки годинава. Добри излегвања, запознав баѓи нови луѓе ... и то е то отприлика

Запишувањето на факултетот што го сакам, вработувањето онаму каде што сакам, убавата година со љубениот, соработката со Васко Ефтов, една проклета собиранка со лош исход и солидно опоравување, здравствени проблеми. Дефинитивно, вредна и шарена година.

- Вклучувањето во политичката кампања. Момент кој измени многу нешта во мојот живот. Меѓу другото запознавање еден куп луѓе од пишаните и електронски медиуми. Со некои од нив ќе се обидам 2010 да ја направам уште подобра од оваа година.
- Курсот по фотографија кај Марко Георгиев, нешто што ми отвори сосема нови видици кон светот.
- Неколкуте фотографии низ пишаните медиуми кои беа објавени затоа што се добри, а само колку да пополнат страна.
- Концертот на Underworld.
- Една летна ноќ со една златна девојчица.

1.првиот одмор со друшство
2.петок 13 лоша срејќа:toe:
3.глобални промени во животот тс.18 год.:pos2:

Јануари: Постновогодишни шмекерски моменти со сите убави празници у јануари. најмногу Бадник и Божиќ. Снег паднат на скопските улици. Зимски шмек кон цурите коишто го обвиткале своето лице со шал. Многу паѓање на мраз во истата таа зима!
Февруари: Најкраткиот месец во годината а со тоа и најмалку шмек во тој месец. Шо знам. Нишо посебно не ми се случи у февруари. Го прославив мојот омилен празник Св. Трифун но го одбележав и католичкиот Валентин. Али без некоја еуфорија.
Март: Дишам со полни гради и осеќам добар шмек. Малце се стоплува но рано е за кратки. 8ми март денот на жената јас како шмекерот им го посветив на жените на мојот живот. :) А жените на мојот живот се сите жени...без разлика на верска, етничка и политичка определба! :wink:
Април: На 1ви Април се шмекнав со едно мушко и се залапав со него! И пред да стиснете црвенко за постов да ви кажам...па тоа беше АПРИ ЛИ ЛИ ЛИ ШМЕКОТ МИ СВИРИ ЗА 5-6 ЦУРИ! :wink::wink: Април беше месец на шмекерици да да! Почна пролетта со други зборови! А со тоа и сезоната за парење.
Мај: Па нормално 1ви мај. Празникот на скарата и доброто ладно пиво. Нормално пред скарата тука спаѓа ракијата и шопската како увертира на големата лапачка!
За 1ви Мај шмекнав една вегетаријанка. После шмекот беше толку воодушевена што стана месојадец прве класе. Дури бараше репете од стекот.
Јуни: Уфф Јуни...језив месец. Јунска сесија на факултет. Ма не сакам да зборам за овој месец. Шмекот ми стана сув у Јуни од тоа проклето учење.
Јули: Е ова е месецот на годината :wink:. Многу убави работи се случија во Јуни. 5 дневно работење на Кале со археолозите. Сонце пече. А јас копам на + 40. Анти Шмек ситуација. Но ми требаа парички за на одмор ако сакав да шмекам разголени дундиња. Мој добар другар којшто живее и работи во Ниш соседна Србија ми рече да баталам копањето и да дојдам у Ниш на работа ко шанкер и паралелно да шмекнам Нишки Цури! Тоа и го направив...пакував куферите и правец Ниш! 25 дена утепав у Ниш. Симпатично гратче кое малце потсетува на Скопје. Фини и пријатни за дружба луѓе и НАЈМНОГУ ОД СЕ: МНОГУ ДОБРИ ЖЕЕЕЕНИ! Тоа нишлијките се феноменални....како наизглед...така и при шмек ситуации!
Август: 2 Август. Илинден! Достојбно се начукавме со Сандро за Илинден со песната Бисер Балкански и шише Горкиј Лист до нас. Последни подготовки за на одмор! Мојата шанкерска кариера заврши у Ниш. Гостите кој претежно беа девојки беа задоволни од македонскиот шанкер којшто постојано им збореше на македонски а на којшто тие одговараа: Јааоо македонац шта лепо причааш ( влаж, влаж)...3ти август! - Заминување за Сутоморе, ЦрнаГора. Шо да кажам! - Море, дунди, алкохол, шмек ситуации, добро друштво. Со други зборови се она што му треба на млад човек! МФ МФ мФ! Мерак до мерак. Журки феноменални. 11 дена вкупно. Не ми се враќаше. Доаѓање у Ниш на уште 2-3 дена да е поздравам со Нишките шмекерици. И после месец ипол се вратив у мојата мила Македонија и мило Скопје. Како што пристигаше автобусот гледам скопските девојки се вратиле од одмро и тоа добро секси исончани! Се еректирав уште на само пристигање. Инаку и јас бев добро исончан! Ме мачкаа шмекерици на плажа у Монте Негро со кантарионче. Посветување на скопските девојки дека се вратив и земав книга да учам за ебената септемвриска сесија.
Септември: ПРЕКУ ШМЕК ОД УЧЕЊЕ. Ми пукна главата а и курот. Ептен. Положив 5 од 7 предмети и фатив услов за трета година на факс! мамата!....септември покрај шо се учеше слабо се шмекаше. Престанав да работам у септември. Не можев. Работа и факс. Тешко тоа. Убаво викаше Ѓорѓи Колозов на времето....синкооо две лубеници под една мишка не се носат. Една ке ти падне и ќе се распрсне на парчиња! Паметен е стариот мамата. Си реков...повеќе не работамм. Прво да го завршам факсов...па цел живот ке ми пука гзот!
Октомври: 9 ти Октомври. денот кога е роден вашиот Шмекер :) На тој ден мајка ми ме зема в раце, ме погледна и ми рече оо на мама убавото кокошки да те серат! :) Мојот прв збор беше...шмек! Октомври се запознав со една мнооогу добра шмекерица којашто ми се исполни желбата да ја запознаам! Ми остави голем впечаток и сеуште го остава!
Ноември: Убав, есенски месец. Шетање со шмекерици по паркот кадешто веќе се паднати лисјата и ги шутираш со нив! фин месец да!
Декември: Свински грип владе е. А јас не се дружам со Владе пошо има грип. Месец на Таксират БУУМ фестивал! Ептен беше БУУМ синоќа да! Фино! Има уште кон крај на месецов.
Заклучок за 2009: Колку и шмекерици да имам јас сепак....Драга кајгана најмногу си ја сакам! Да се разбереме!...Љубов си е Љубов. Така велеше Вики Ралева откако излезе од Ретардиран Брат!
Епа дечки....тоа е вака на кратко од мене! Брзо ме прочитавте знам! :wink:

• Teзгарење и добри свирки со бендот секоја недела летото
  • Убав почеток на летото со една жена
  • полукатастрофа одмор
  • НАПОЛНИВ 18 !!!
  • и штознам... моментално ми е топ :)

Не ми текнуе бе сеа на моменти... иначе просечно добра година.

дефинитивно најјакиот одмор..во стење и секако таксират :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom