Wimbledon 2009

• Креатор на темата Креатор на темата Божино
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Вимблдон 2009 според вас?

• Вкупно гласачи
    133
Статус
Затворена за нови мислења.
И мене богами да ме глеа таа цурата на Хјуит на трибини би победил :)

хаха , хјуит барем има мотивација ,а незнам на роже која му е мотивацијата :pos2:

Сервер невиден е , само уште да победи , засега води 7:6;6:7;7:5

Баш ми е мило за Карлович,имаше причина за да се радува многу,го елиминира 9-от носител на турнирот и плус ова е негов најголем дострел на Вимблдон ако не се лажам...нека продужи така:smir:

Само асови ептен јаки се на серва и двајцата ама Карлович уште полесно му беше висок 2.08 а тенисер, алал нека му е и брзината има :)

Браво за Федерер и Карлович:vozbud:, заслужени победи.

Федерер, ако се исклучат одредени мали паѓања на концентрацијата, доста самоуверено настапи досега ан Вимболдон. Веројатно и психолошката предност е на негова страна сега кога е тргнат Надал од патот. Оваа шанса не смее да ја пропушти.
Напред, доправа следи најинтересното

Браво за Карлович и порано вака сервираше но не успеваше да помине понатака , сега му успеа .

Следно коло Федерер - Содерлинг уф уф ама ќе биде интересно да се гледаат финалистите од РГ, инаку го гледав и натпреварот Хас - Чилич 2-2 у стови и 6-6 у гемови и ја прекинаа за утре, фантастичен меч, истотака и Карлович очекував да се влече по тајбрејковите.

Следно коло Федерер - Содерлинг уф уф ама ќе биде интересно да се гледаат финалистите од РГ, инаку го гледав и натпреварот Хас - Чилич 2-2 у стови и 6-6 у гемови и ја прекинаа за утре, фантастичен меч, истотака и Карлович очекував да се влече по тајбрејковите.

Да да многу јака утакмица беше Хас - Чилич...Утре во 14:00 ќе се доврши...Честитки за Карлович мило мие што влезе во 1/8 финале...:toe:

Јанкович денеска изгуби од 17 годишната американка Мелани, секоја чест за девојкава прв пат учествува на Wimbledon а играше фантастично посебно имаше ептен добар бекхенд.

И Кузнетцова си отиде денес , изгуби од германката Сабина Лисицки 6:2 ; 7:5 , почнаа да паѓаат фаворитите :smir:

Ајмо Родик .. напредуваме :vozbud:

Плис содерлинг да го тепа Федерер, оти го мразам. :toe:
За Родик навивам ... :vozbud:

Плис содерлинг да го тепа Федерер, оти го мразам. :toe:
За Родик навивам ... :vozbud:

Ќе го тепа, денес ми се јави Содерлинг и ми вика дека победата е сигурна самиот Федерер му кажал дека ќе му пушти бидејќи те нервира тебе.:)

Ферер, Чилиќ и Давиденко се денешните жртви од носителите кај мажите. Од друга страна пак пријатно сум изненаден од Хјуит и Хас. Се повампирија.:pos: Незнам дали е поради придружничките но нешто им се случува.
П.С. Во моментов се игра дуелот помеѓу Мареј и Троицки па ајде да се надеваме на чудо и победа на Троицки (за да му изврши услога на Џоковиќ).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom