30 Day Movie Challenge

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.679
Поени од реакции
4.794

Џонтра Волта

Qué miras, bobo?
Член од
20 јули 2020
Мислења
9.031
Поени од реакции
55.448
Ден 12. Филм во кој би сакал да живееш

Неам конкретно некој филм каде би сакал да живеам од почеток до крај, е сеа темава ваљда не е за тоа како кој лик од филм би живеел, туку во кој филм односно во која атмосфера би живеел. Ако би морал да одберам конкретно од почеток до крај ондак тоа е Parks and Recreation серијата. Пошто нели ти може да сакаш да живееш у Шиндлеровата листа ама има разлика дали ко Оскар, дали ко тој генералот, дали ко девојчето у црвен капут.
Замарам.

Ја ги поделив филмовите по временски епохи во кои би сакал да се најдам, историски најназад тоа би било негде крајот на 19от век, кај каубојците, ама пошто оние вестерни на Серџо Леоне ми се многу прљави ќе го одберам Django Unchained (2012)

Пред некој ден бев у Крушево после милион години и живо ме заинтересира што точно се дешавало низ тие улици и ридови пред 120 години. Така да, после Џанго би се префрлил во Републиката во пламен.

У Втора светска војна би се борел ако морам, ама пошто моментално не морам а и не сакам, а и не сум некој тепач и муж а и ова погоре чисто од некои скриени патриотски побуди би трчал низ тие високи крушевски улички да тепам турци, ја у ВСВ би си живеел у Malena (2001). Што кур.

После тоа дефинитивно у хипи времето во дел од Форест Гамп и можда цело време у Оnce Upon a Time in Hollywood (2019)

Меѓу овој и The Wolf of Wall Street (2013) oдносно периодот од 70та до 90та би се моткал низ Гудфелас ама дефинитивно повеќе би се задржал во Волкот. Пари, моќ, богатство, лабавење, дрога, алкохол, пички. Не дека сум некој клабер и наркоман ама дефинитивно би лудувал вака.

И на крај секако дека би сакал да искочам од планетава малце да се прошетам до нигде и да се изгубам негде во Interstellar (2014)

Сегде сакам да живеам ебате сиромавиот, пу Македонијо гнасна.
 
Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.587
Ден 12. Филм во кој би сакал да живееш
Што убаво би било да можам да се враќам назад во времето кога сакам. Убавите моменти да ги доживеам по повеќе пати а грешките и незгодните ситуации да ги поправам.
 
Член од
23 јули 2019
Мислења
406
Поени од реакции
2.760
Знам дека можеби ви здосадив со Одри и филмовите со неа, досега требаше да сфатите дека ми е идол :D и логично со тоа следи дека најмногу би сакала да живеам во Sabrina 1954 за да можам бар на 5 минути да го облечам тој прекрасниот бел фустан. Кога ќе завршам со Сабрина, сакам да прескокнам во To Catch a Thief (1955) и да го носам небесно плавиот фустан на Грејс Кели. :love:

Настрана фустаните, би живеела во The Wall (2012) и би ги искусила плодовите на аскетскиот и осамен живот во планинските гори како што ги искуси главната актерка таму. Можеби не целиот живот, но дел да.

Но пред да се преселам в планините би сакала тинејџерските години да ги проживеам во LoL (2012) за да се дружам и да одам на забави, да имам другар што ми се свиѓа, девојчињата да ме оговараат бидејќи ќе бидам црната овца, дечко ми да ми посвети песна и да имам некои глупави клише мемории со другарките бидејќи моите тинејџерски години беа здодевни.

Откога ќе го направам тоа ќе кажам чао на сите и ќе заминам во Interstellar (2014) да ја видам четвртата димензија а потоа во Inception (2010) за да можам да бидам во потсвеста на оние што ги знам.

Веројатно постојат и други филмови во кои би сакала да живеам но не ми текнуваат моментално.




 
Член од
7 јули 2013
Мислења
1.462
Поени од реакции
9.180
За малце ќе го заборавев овој филм. :love:



Си има некоја мрачна убавина и посебен шмек. Еден од најевокативните филмови дефинитивно.
Би сакал да можам да поживеам во ваков амбиент барем за кратко.
 
Последно уредено:

grande-juve

е ај да плачеме сега
Член од
20 ноември 2017
Мислења
1.478
Поени од реакции
7.290
ден 12: филм во кој би сакал да живееш

Double Indemnity -
нормално дека во ноар би сакал, некоја фам фатал да ме врти околу прст и на крај да ме заебе, у случајов Барбара Стенвик:love:


Spirited Away -
во филм на можеби најдобриот креатор на светови, Мијазаки



Cinema Paradiso - да пораснам во такво филмско местенце



Willy Wonka & the Chocolate Factory - чоколада никогаш доволно
 

Kajgana Shop

На врв Bottom