30 Day Movie Challenge

Член од
9 октомври 2013
Мислења
120
Поени од реакции
283
ден 30: најдобриот филм

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.961
Поени од реакции
37.214
ден 28: филм со преубав крај

На овој ми текна. Беше предлог на @wot чинам во клубот. Еден од најпрекрасните завршетоци на филм!

1643658221566.png

ден 29: филм кој би сакал да го гледаш во кино

1643658394048.png

ден 30: најубав филм

Ова нели го знаете?

1643658470430.png

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591

Тешко е да се каже точно кој е најдобар филм. Би било полесно кој е најдобар во кој жанр. Ама ако мора да изберам еден сепак нека биде Shawshank.

grande-juve

е ај да плачеме сега
Член од
20 ноември 2017
Мислења
1.484
Поени од реакции
7.307

Филм кој намерно не го ставив во 4, 9, 14, 16, 21, 26 и 29 зашто го чував за крај.

Ikiru
1643665130022.png

По мене најхуманистичкиот филм и филм после чие гледање нема да бидете истиот човек. Го препорачувам на секој што не го гледал барем да го стави во вочлиста.

1643665468561.png

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.113
ден 28: филм со преубав крај

На овој ми текна. Беше предлог на @wot чинам во клубот. Еден од најпрекрасните завршетоци на филм!

Филм кој намерно не го ставив во 4, 9, 14, 16, 21, 26 и 29 зашто го чував за крај.

Ikiru
Kako i Phoenix taka i Ikiru moze da go najdete kako predlog od ovoj @wot vo klubot. Ova speaks volumes za deckoto, i se prasuva kaj mu e kajgana mikrobranovata za konzistentnosta, no realno filmovite poveke ukazuvaat na kvalitetot na klubot, odosto.

Klik na linkot od potpisot na Zlate i zaclenete se.
Pobogu, zosto ne bi?
Ako veke ste na temava.
Zarem ne sakate predlozi za kvalitetni filmovi?
Gluposti.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Кум е најдобриот филм на сите времиња. Знам, не е хипстерски, премногу мејнстрим, ама за мене ова е факт. Имам филмови кои ми се повеќе омилени, но она што го направи Копола со Кум е неповторливо.

Немам време за подолг пост, бел бумбар за @grande-juve за темава, се потсетивме на некои добри филмови. Предлог од мене да се отвори слична тема за 30 сцени од филмови, исто и за серии, само не истовремено.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Како е напишано:
најдобриот филм

Веќе е ставен, верувам Ио ќе го потврди, се надевам ќе не почасти со малце многу текст за ремек делото.
Како Ио прочита:
најдобриот филм

Веќе е ставен, верувам Ио ќе го потврди, се надевам ќе не почасти со малце многу текст за ремек делото.
Прекрасно четиво, стави ги дланките во мраз, си ги оштетил пишувајќи. :kafence:
Кум е најдобриот филм на сите времиња. Знам, не е хипстерски, премногу мејнстрим, ама за мене ова е факт. Имам филмови кои ми се повеќе омилени, но она што го направи Копола со Кум е неповторливо.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Како е напишано:

Како Ио прочита:

Прекрасно четиво, стави ги дланките во мраз, си ги оштетил пишувајќи. :kafence:
Ништо не те разбирам. Сакаш многу текст или малку текст? За Once Upon a Time или за Кум?

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ништо не те разбирам. Сакаш многу текст или малку текст? За Once Upon a Time или за Кум?
За Кум.
Многу.
Као таа рецензијата што ти е, што беше постирана на темава.
Само дупло поголема.
Се надевам се разбираме.
Фала.

Член од
9 октомври 2013
Мислења
120
Поени од реакции
283
Видете кој филм е актуелен на вашиот роденден

Последно уредено:

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328

Немам време за подолг пост, бел бумбар за @grande-juve за темава, се потсетивме на некои добри филмови. Предлог од мене да се отвори слична тема за 30 сцени од филмови, исто и за серии, само не истовремено.
Со грандејуве и уште еден член од форумов скувавме нешто ново у филмската кујна но треба некој од нас да се охрабри да ви го послужи :LOL:

@grande-juve време тече сад!

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Имам неколку за кои никогаш досега не сум размислувала кој од нив би го издвоила за најдобар, и сега ми е проблем, реално: Запознајте го Џо Блек, Беше еднаш во Америка, Интерстелар, Мртовец на ЏЏ, Светот ЗЗ, Аватар, Инсепшн...

...and the Oscar goes to Inception

Kajgana Shop

На врв Bottom