24

• Креатор на темата Креатор на темата CT
  • Време на започнување Време на започнување
Ваљда не подразбираш под долгометражен да трае 10 саати?:) Стандард како и секој филм и тој траеше саат и пол, и новиов ќе е гарант толку, максимум до 2 саати.

Многу нормално дека не мислам 10 саати,мислев да не биде
"Events Occur in Real Time"

Многу нормално дека не мислам 10 саати,мислев да не биде
"Events Occur in Real Time"
Тоа е веќе друго:)
Само нема да има исти шмек филмот ако не е во реално време:)

Season Finale :vozbud:
Убо ќе е Џек да ја преживејт и ова сезона :))
http://www.fox.com/24/recaps/season-8/episode-23.htm

Некни баш зборев со братучед ми за последните две епизоди и за можен заклучок... Случајно се отвори оваа тема додека дискутиравме за законите кај нас...

Не читајте спојлер ако не саате да знаете како може да заврши серијата.
Значи Џек ќе го разреши целиот случај, али бидејќи големиот хаос што го направи и ги испотепа сите од руското претседателство, екс-претседателот на америка и сите други личности... ќе заврши во затвор (доживотен претпоставувам) бидејќи законот не е на негова страна.

Сличен пример кај нас: ти дојде некој да краде кај тебе, го фаќаш, му удриш ќотекот и пак ти ќе го јадеш, бидејќи законот не е на твоја страна.

И во сите 8 сезони се докажува колку се корумпирани политичарите во Америка.

Сепак, ќе биде интересно да се виде како ќе заврши и што ќе се случи во последните 2 часа.

Јас слабо баратам со линкови, ама ќе пробам вечер да најдам неколку и ќе ги постирам овде да гледаме.
Осеќам ќе е ебање крајов.

--- надополнето ---

Ќе биде добро Тони Алмеида да се појави во финалево :)

Јас слабо баратам со линкови, ама ќе пробам вечер да најдам неколку и ќе ги постирам овде да гледаме.

--- надополнето ---

Хах, нема да се појав ГАРАНТ, али пак ќе биде добро....

--- надополнето ---

Хах, нема да се појав ГАРАНТ, али пак ќе биде добро....

Не се фалите како ви завршила серијата? Го сјебаа чичо Џек? :D

Чек рано е уште... :) Јас покасно станав и немав време за двете да ги изледам, самошто завршив со 23-та... вечер ќе ја изгледам другата па ќе пишам финални коментари :).

Ништо посебно не се деси.
Сите останаа живи, освен тој шо беше на CTU, шеф од логан ставен.
Договор немаше, Далиа дозна шо како и зашо. Tребаше да умре некој ВИП на филмов, ќе беше интересно.

p.s. Jack is a BITCH!

Абре човек. Прифати и помири се. Не си способен да ја разбериш 24.

Или со други зборови. Немора да кажуваш по 4321ви пат дека 24 ти е смешна.

Еве ме дури сега, одвај станав во 12 за да вршам обврски за денов. До кај 6 сатот не заспав од импресии.
Не дека беше којзнае колку спектакуларно (за мене секогаш крајот на 4та сезона ќе ми биде нај), ама од 24 никогаш не можам да бидам разочаран!
Затоа што пристрасно го оценувам крајов како одличен. Сепак сакав да умре некој главен лик како Џек или Клои, ама од друга страна следува филм за некоја година кој може да биде мастерпис (дури и не сумљам во ова).
Како и да е, имаше крајно недефиниран крај.

Џек не умре, ама беше тешко ранет. Русите ќе се обидат да му го убијат семејството. Сите агенции на САД и Русија го бараат Џек. Единствено мислам дека сега само преку Џим може да побегне негде, или помош од некоја друга X личност.
Од една страна, сакав да умре Џек за да биде поспектакуларно, ама кога ќе размислам подобро, ова остава можност за евентуална 9та сезона (гледам на нет има милион разни петиции).

Една од најхардкор сцените беше кога Џек му го изгриза увото на Пилар. Нездрав чоек!
Сепак Тејлор остана на своето и се предаде сама.
Логан многу јако се спука со пиштолот.

Инаку Др. Кулен, се фалиме ние, ама извини што фановите на 24 се во далеку помал број од оние на твоено Призон Брејк (не дека јас не ја гледав оваа), ама 24 си е 24. Кога сите серии губат од квалитет после првата/втората сезона, 24 е единствен доказ дека од сезона во сезона е се' подобра.

I feel for you guys. Тешко е кога доаѓа крај. :(
Lost, 24, etc.. Добри серии завршија. Евентуална утеха што Хаус го продолжија.

Колку добар крај.Премаестрално напраено.Браво.
Сега еден добар филм да направат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom