Саем на книгата

• Креатор на темата Креатор на темата Emma
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде нека дојде и тој ден...да се земе некое интересно книгиче:pipi:

Од штандот на Ѓурѓа ја купив „Отворени карти“ и веќе ја прочитав, морам да кажам солиден избор. Нивните книги беа најевтини, другите некако држеа цена. Остантите од Агата веќе беа распродадени за жал. „Мајсторот и Маргарита“ ја видов на едно место (Матица мислам дека беше) за 400 ден, а на друго за 250, најверојатно цената се разликува поради квалитетот на преводот.

Jа има „Мајсторот и Маргарита“ у електронска верзија на српски, така да појше од 200 ден. не давам за книга која ја имам на компјутер.

Jа има „Мајсторот и Маргарита“ у електронска верзија на српски, така да појше од 200 ден. не давам за книга која ја имам на компјутер.

Ја прочитав веќе и онака. Од лани ми е постот што ми го имаш цитирано. Во секој случај за „Мајсторот и Маргарита“ вреди и 500 да дадеш, генијалност е.

Како што реков веќе, откако ќе завршам со одењето на саем ќе речам конечни импресии. Саем како саем, имаше добар избор, Оваа година си поставив рекорд од купени 20тина книги. Едино ми е криво што не наидов на Кодот на ДаВинчи од Ден Браун ама ќе биде и тоа. Како и да е зедов доста трилерчиња (Аманда Квик, Даинела Стил, Ден браун, Џејмс Ролинс), понекој љубиќ (love actually, Дрво на анѓелите... ептен се стварно ме мрзи да ги навројувам) Ах да... и конечно 11 минути од Коељо.

Ја имаше "Кодот на Да Винчи" во книжарана на втор спрат во ГТЦ и евтина беше, некои си 200 денари. Не ми се верува на саем да биде поевтина од ова :)

Ја имаше "Кодот на Да Винчи" во книжарана на втор спрат во ГТЦ и евтина беше, некои си 200 денари. Не ми се верува на саем да биде поевтина од ова :)

„Кодот на Да Винчи“ спаѓа во едицијата Вљубени во книгата, едиција составена од 10-те најпродавани книги во 10-годишното постоење на издавачкиот центар Три... Цената е 200 денари, не верувам дека ќе се продава поефтино на саемот... :raz:

Инаку и јас со нетрпение го очекувам саемот, листата на книги е направена, финансиите горе-доле се обезбедени... па... :vozbud:

Каталог од Ѓурѓа, на сите што ќе одат на саемов може да им се најде. Пробав да најдам и од другите издавачки куќи нешто слично, ама немит.

Планирам да ги земам: „Света крв, свет грал“ и „Ангели и Демони“ :smir:

Каталог од Ѓурѓа, на сите што ќе одат на саемов може да им се најде. Пробав да најдам и од другите издавачки куќи нешто слично, ама немит.
good good ... very good :)
интересни книги овде си најдов а не се скапи. :smir:

А цениве од Ѓурѓа ќе се олку ниски само 5 дена за саемот?

Постојано се ниски цените ама преводот не е баш најсјаен. Сега неделава, до петокот беа по 100 денари книга.

Јас мислам дека сабота ќе одам... Лани немаше некои огромни попусти, оваа година мислам дека ќе биде нешто поорганизирано и ќе има поголеми попусти, сега... одам претпоследниот ден ама мислам дека нема врска книгите ќе ги има истите...

Постојано се ниски цените ама преводот не е баш најсјаен. Сега неделава, до петокот беа по 100 денари книга.

Па зошто превод , ете земи книга од Македонски автор, по 50 денари се...:smir:

Не, и после саемот цените ќе останат исти.
Само некои изданија кои им беа најавени во каталогот дека ќе бидат достапни на саемот (како „Феноменологија на духот“-Хегел, „Етика“-Спиноза и други философски дела) сеуште не се испечатени.

Саемот е од година во година се' полош и полош. Не знам зошто е наречен меѓународен. Освен албански и српски издавачки куќи немаше ниеден друг странски издавач. Цените беа горе доле исти како и во продажните места. Ѓурѓа дефинитивно имаат најатрактивни наслови (за мене) и плус ниски цени, но со многу лоша хартија и не толку солиден превод.:toe:

Саемот е од година во година се' полош и полош. Не знам зошто е наречен меѓународен. Освен албански и српски издавачки куќи немаше ниеден друг странски издавач. Цените беа горе доле исти како и во продажните места. Ѓурѓа дефинитивно имаат најатрактивни наслови (за мене) и плус ниски цени, но со многу лоша хартија и не толку солиден превод.:toe:

Оваа година има само два српски издавачи. Минатата година имаше и некои бугари, албанците се стандардни, ама годинава сме очај.

Догодина не мора на саем да го праат, може ако сакаат кај мене у гаража, нема потреба од поише простор. :toe:

Оваа година има само два српски издавачи. Минатата година имаше и некои бугари, албанците се стандардни, ама годинава сме очај.

Догодина не мора на саем да го праат, може ако сакаат кај мене у гаража, нема потреба од поише простор. :toe:

Да видиш Битола која мизерија е. Ама ај. :)

Поарни "сте" од "нас". - во наводници, пошто не ми се познати таквите генитиви

Не, и после саемот цените ќе останат исти.
Само некои изданија кои им беа најавени во каталогот дека ќе бидат достапни на саемот (како „Феноменологија на духот“-Хегел, „Етика“-Спиноза и други философски дела) сеуште не се испечатени.

Ѓурѓа, почнува со обработка на делата на големите философи, особено овие од Германскиот класицизам и романтизам, преведена е книгата на Хегел - Феноменологија на духот (200 денари ејјј, 2 кафиња во Скопје ќе пиеш, ќе мочаш, ќе сериш, ама таа книга нема да ја имаш) идр.
Преводите не знам какви се, но се сомневам дека Хегел ќе се преведи адекватно, но сепак е добро да се има.

Преводот на книгите од "Култура" се најдобри, но истите не се дрзнуваат да го преведуваат Хегел, па и Кант (нешто што следува за брзо кај Ѓурѓовци). :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom