Ovaa ja imam u screenshots, sakam nekogas da ja poseduvam. Glows in dark, vo tema e.
Doma od posledni zemeni mnogu mi se dopaga hard cover collectors eddition na Shadow and Bone. Magicna kniga za u raka. Nazalost nitu serijata nitu knigata ja biva.
Со двете раце потпишувам дека никогаш не сум видела поубава корица од онаа за „Мајсторот и Маргарита“ во издание на Табернакул. За жал, ја немам, а не ја наоѓам ни со гуглање, па одам со вториот избор.
Day 08 / A favorite book cover: „Штефица Цвек во челустите на животот“ - Дубравка Угрешиќ
Корицата ја пресликува внатрешноста на страниците - шиен, кроен, patchwork роман. Најфотогеничната книга која ми се врти по дома.
Ah, yes. Книгата којашто ме претвори во вистински библиофил, пред тоа само лектири читав. Прв пат ја прочитав во јануари 2002ра, за следните 2 години да ја препрочитувам одново и одново, имаше моменти кога едвај чекав да ја завршам за да пак од ново да ја почнам. Не памтам друга книга толку компулсивно да имам читано, па дури ни мојата омилена книга ја немам толку пати прелистано колку Каменот на Мудроста. Не ми е дури ни омилена книга од серијалот, но е единствена што сум ја препорочитувала и по 2 пати месечно. Зошто? Не знам, веројатно не ми беше реалноста толку интересна колку паралелниот живот што го имав во Хогвортс.
Ден бр.8 убава книга со убава корица (сунѓерот боб approved)
Би кажал дека Темплум и или-или кај нас ги вадат најубавите корици, може и бегемот тука да се стават у игра, и со мали исклучоци, Три.
Но за мене поепска корица од онаа на Пеколниот портокал издание на Penguin нема.
Odamna mi e na lista. Ja imam ovaa angliska verzija, i makedonskata vo 4 toma, so zelenite korici.
Mozebi naredno zimo, bi mozel da i se probam. Zasega samo zelba.
Day 09 / A book you've been meaning to read: „Седумтемина луди“ - Роберто Арлт
Ќе почека подобри времиња. Засега ми стои на полица од страв дека ќе ја дели истата судбина и ќе заврши неславно како „Раковиот напоредник“
Ден #9 A book you've been meaning to read
Серијалот „Песна за мраз и оган“, попознати по првата книга и серијата со име „Game of thrones“. Ги симнав книгите во пдф, ама почна серијата и не ги прочитав.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.