Ден #9...A book you've been meaning to read
The Magus, Volsebnikot - Fowles. Mnogu me privlekuva i se mislam dali da ja pocnam na angliski. Mislam deka ke mi bide letnata avantura.
Ден #10...an acclaimed book I dislikе
Se soglasuvam so
@Dumbledore, lani ili nesto poveke ja citav Post Office i si projdov prilicno loso.
Tuka jas bi ja stavil Fahrenheit 451. Izbrzana, ne ubavo raskazana, ne znam... Osven idejata koja spored mene osakatena od finalniot proizvod - nisto drugo vredno ne osetiv. Acclaimed yes - ali spored mene ne treba da bide.
Ден #11...a book that makes you happy
Hmm, ne znam koja me napravila happy, obicno so tragicno cuvstvo finishiram, kako da se zboguvam so toj svet pa realno ne znam nekoja kniga sto me napravila happy...
Da se osvrnam i jas na stripovi aspektot kako deckite ponazad, togas bi izbral The Mighty Thor, prikaznata za Jane Foster kako zenski Thor preku den, bolna od rak preku nokj. Marvel imaat nekogas najocajni zgrapcuvanje slamki so ideite, no koga ke zafanat nekoja ja izrabotuvaat so prilicno kvalitetno.
Mislam deka samo posle stripovi sum se osekal happy a ovoj e eden od moite omileni. Moram da se navratam nekogas i tamu pak.
Taka.