30 Day Movie Challenge

• Креатор на темата Креатор на темата grande-juve
  • Време на започнување Време на започнување
ден 30: најдобриот филм

ден 28: филм со преубав крај

На овој ми текна. Беше предлог на @wot чинам во клубот. Еден од најпрекрасните завршетоци на филм!

1643658221566.png

ден 29: филм кој би сакал да го гледаш во кино

1643658394048.png

ден 30: најубав филм

Ова нели го знаете?

1643658470430.png

Тешко е да се каже точно кој е најдобар филм. Би било полесно кој е најдобар во кој жанр. Ама ако мора да изберам еден сепак нека биде Shawshank.

Филм кој намерно не го ставив во 4, 9, 14, 16, 21, 26 и 29 зашто го чував за крај.

Ikiru
1643665130022.png

По мене најхуманистичкиот филм и филм после чие гледање нема да бидете истиот човек. Го препорачувам на секој што не го гледал барем да го стави во вочлиста.

1643665468561.png

ден 28: филм со преубав крај

На овој ми текна. Беше предлог на @wot чинам во клубот. Еден од најпрекрасните завршетоци на филм!

Филм кој намерно не го ставив во 4, 9, 14, 16, 21, 26 и 29 зашто го чував за крај.

Ikiru

Kako i Phoenix taka i Ikiru moze da go najdete kako predlog od ovoj @wot vo klubot. Ova speaks volumes za deckoto, i se prasuva kaj mu e kajgana mikrobranovata za konzistentnosta, no realno filmovite poveke ukazuvaat na kvalitetot na klubot, odosto.

Klik na linkot od potpisot na Zlate i zaclenete se.
Pobogu, zosto ne bi?
Ako veke ste na temava.
Zarem ne sakate predlozi za kvalitetni filmovi?
Gluposti.

Кум е најдобриот филм на сите времиња. Знам, не е хипстерски, премногу мејнстрим, ама за мене ова е факт. Имам филмови кои ми се повеќе омилени, но она што го направи Копола со Кум е неповторливо.

Немам време за подолг пост, бел бумбар за @grande-juve за темава, се потсетивме на некои добри филмови. Предлог од мене да се отвори слична тема за 30 сцени од филмови, исто и за серии, само не истовремено.

Како е напишано:
најдобриот филм

Веќе е ставен, верувам Ио ќе го потврди, се надевам ќе не почасти со малце многу текст за ремек делото.

Како Ио прочита:
најдобриот филм

Веќе е ставен, верувам Ио ќе го потврди, се надевам ќе не почасти со малце многу текст за ремек делото.

Прекрасно четиво, стави ги дланките во мраз, си ги оштетил пишувајќи. :kafence:
Кум е најдобриот филм на сите времиња. Знам, не е хипстерски, премногу мејнстрим, ама за мене ова е факт. Имам филмови кои ми се повеќе омилени, но она што го направи Копола со Кум е неповторливо.

Како е напишано:

Како Ио прочита:

Прекрасно четиво, стави ги дланките во мраз, си ги оштетил пишувајќи. :kafence:
Ништо не те разбирам. Сакаш многу текст или малку текст? За Once Upon a Time или за Кум?

Ништо не те разбирам. Сакаш многу текст или малку текст? За Once Upon a Time или за Кум?
За Кум.
Многу.
Као таа рецензијата што ти е, што беше постирана на темава.
Само дупло поголема.
Се надевам се разбираме.
Фала.

Видете кој филм е актуелен на вашиот роденден

Последно уредено:

Немам време за подолг пост, бел бумбар за @grande-juve за темава, се потсетивме на некои добри филмови. Предлог од мене да се отвори слична тема за 30 сцени од филмови, исто и за серии, само не истовремено.
Со грандејуве и уште еден член од форумов скувавме нешто ново у филмската кујна но треба некој од нас да се охрабри да ви го послужи :LOL:

@grande-juve време тече сад!

Имам неколку за кои никогаш досега не сум размислувала кој од нив би го издвоила за најдобар, и сега ми е проблем, реално: Запознајте го Џо Блек, Беше еднаш во Америка, Интерстелар, Мртовец на ЏЏ, Светот ЗЗ, Аватар, Инсепшн...

...and the Oscar goes to Inception

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom