Секогаш сум пуштал и ќе пуштам преку ред на доктор луѓе кои изгледаат многу лошо, на кој им се слошува, мајки со мали деца.... али ко ќе ми рече “само да прашам нешто докторката“ - им велам “кажете шо сакате, јас ќе ја прашам па ќе ви кажам одговор кога ќе излезам... или она бедното “само да ги види резултатите“, па врз основ на резултати ќе ти даде дијагноза, ќе ти препише терапија, ќе ти напише лекарства, можеби упут, совети.... накратко 20 минути преглед ќе биде
По шалтери исто , бемени жени, жени со мали деца, стари изнемоштени... нема проблем да ги пуштам пред мене, и ништо повеќе а она “се брзам, автобус ќе ми замине, од работа сум излезен....“ не признавам.
Голем проблем по шалтерите кај нас е што се нејасно и нечитко одбележани па се случува често да чека човек во погрешен ред, секогаш ќе пуштам некој да праша дали чека на вистинско место али ако видам дека то го злоупотребува, па почнува да си брка работите - немам проблем да го фатам за рака и тргнам назат на местото .
Накратко, сум да му се излезе во престрет на одредени категории на луѓе на кој чекањето би им било тешко, или накратко да видат каде да чекаат, останато - не.