Што читате во моментов? (со краток коментар)

T

theTinule

Гостин
Денес ја почнав „Вероника реши да умре“ од Коелјо.
Засега not very impressed. Онака, regular роман.
Да видиме како ќе го преживеам.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.378
Збирка поезија од Жак Превер.

Не сум нешо љубител по поезиите, но брате овој ме седнува на теме, ама буквално така. Поет на секојдневието а сепак те тера да одиш од песна за песна. Едноставен но во исто време и комплексен сплет на стихови.

Член од
25 октомври 2010
Мислења
736
Поени од реакции
704
Само што завршив со Гол Човек - Игор Џамбазов , во еден здив ја прочитав и ептен ми се допадна

?

..........

Гостин
Храмовиот Клуч ја читам, многу досадна книга

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.378
Животинска фарма од Џорџ Орвел..
Што да кажам за човеков освен тоа дека е гение. Лесен, а сепак допира до сржта на општеството и неговата комплексна градба. Понатаму да не елаборирам, верувам многумина ја имаат читано.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Само што ја дочитав Пајакова мрежа од Агата Кристи
Мора да признам од се живо што имам прочитано од неа, ова е дефинитивно најслабото дело. Прво, го нема ниту Поаро ниту г-ца Марпл, што значи дека ликовите во делото го расветлуваат случајот. Второ, премногу е хаотично и исплеткано со фантазија и лаги до тој степен што кога се расветлува случајот остава впечаток на хаотично дело кое и нема некој добар расплет.
Ама сепак, и со вака послабо дело, Агата е три класи подобра од останатите.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.378
Мора да признам од се живо што имам прочитано од неа, ова е дефинитивно најслабото дело. Прво, го нема ниту Поаро ниту г-ца Марпл, што значи дека ликовите во делото го расветлуваат случајот. Второ, премногу е хаотично и исплеткано со фантазија и лаги до тој степен што кога се расветлува случајот остава впечаток на хаотично дело кое и нема некој добар расплет.
Oh you do tell.. What about Artie? And Sherlie? and Watsie?:pos:

WildGirl

Lost in the forest ...
Член од
28 јуни 2008
Мислења
636
Поени од реакции
93
"Како да го излечите својот живот" - Лујза Л. Хеј (ми ја даде една другарка, психолошко книџе)

S

Shimamoto-San

Гостин
Пред недела дена си ја комплетирав трилогијата ''Mилениум" од Стиг Ларсон, насловите на книгите се:
-Девојката со тетоважа на змеј
-Девојката што си играше со оган
-Девојката што го урна осилото
Оние што читаат трилери и крими романи нема да се разочараат. На моменти писателов премногу навлегува во шведскиот монетарен систем и шведската корупција и е лесно препознатливо дека типот бил и новинар, но сето тоа спакувано со приказната дава доста добар производ според мене. Има многу заплети-расплети, многу испреплетени дејствиа.
Сега ја читам втората книга, па кога ќе ја дочитам и третата, можеби ќе можам да искоментирам нешто повеќе за сите три книги како целина. п.с. И слушнав дека има и филм според првата книга, се вика "The girl with the dragoon tattoo", но сепак додека не завршам со книгите не се нафаќам да го гледам.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Сексуална теорија (три расправи) - Фројд.
Одлична книга со доста добри дефиниции и објаснувања за скоро се’ поврзано со сексот.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Зашто бе, баш е добра Пајакова мрежа. Мене најслабо дело од Агата ми е Кај белиот коњ.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
"Трето Око" - за животот на еден лама од Тибет. Интересна книга, не многу којзнае колку добра, со опис на Тибет, начинот на живот...до тука сум, па ќе видиме, ваљда ќе биде онака просечно убава :).

moni <3 real

ти никад нема да влезеш.
Член од
27 јуни 2009
Мислења
1.466
Поени од реакции
667
Во монетов ја читам ''A потоа...'' од Гијом Мисо и сум уште до на почетокот затоа што денес почнав да ја читам, а се работи за дете кое доживува клиничка смрт, а потоа како возрасен станува познат адвокат и еве сега веќе ќе почнат да се случуваат тие заплети...интересна книга.....бар од првиве странички, а се надевам и понатаму.:)

Kajgana Shop

На врв Bottom