Што со спомените?

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Ги чувам, вон секојдневна употреба и контакт. Тоа значи - во некој плакар со стари работи.

Lavanda

Модератор
Член од
18 април 2008
Мислења
676
Поени од реакции
66
Имам само едно ланче од Металика е,и нема шанса тоа да го фрлам,јес да не го поднесувам бившиот,ама ланчето на :bip: што ќе го фрлам.
И глупо е фрлање на подароци,спомени,па треба нешто да ме потсеќа каква будала сум била,или како ми било убаво порано и сл.

Се сложувам, се чуваат зошо да не , а и да не чувате предмети, мислите никогаш не се бришат , она што е заверено во мозокот, колку и да се трудите не се брише , некад кога ќе се присетите на некои од тие ќе воздивнете, на некои ќе се растажите, на некои ќе се насмеете гласно... арно ама сето тоа е и жално да се заборави, си постоел си бил со некој , ти било убаво, а може и не , ништо никогаш не се заборава, мозокот е потсетник, на времето во кое си живеел , а спомените се тука да го потврдат тоа дека си бил жив.

Ganimed

La Petite Seduction
Член од
18 јули 2008
Мислења
303
Поени од реакции
18
Што правите со спомените од бившите? Слики, разни поклони или било што, што ви било заедничко и ве потсетува на нив? Ако се материјални работи ги чувате на некое посебно место и ги разгледувате понекогаш или ги фрлате да не ве врзува ништо со минатото? Ако се песни или посебни места ... избегнувате да ги слушате и посетувате?
Ако сте од тие што фрлаат и игнорираат све, ви пречи ли вашиот партнер да ги има и чува?
Значат ли нешто спомените на бившите и вредат ли доволно за да се чуваат?:coffee:
ne e poshta pa da bide return to sender...

...da nemalo pesni ke nemalo ni podsetnici

...taka da, steady and with a smile on my face, za se pa taka i za toa

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
не се приврзувам кон такви ствари...едноставно може да се кај мене низ соба а јас да не памтам точно од кого се...

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.259
Ако стигнав да заборавам спомени, да фрлам слики, да не слушам песни кои ме потсеќаат на некого или нешто, сега ќе правев исти грешки повторно. Спомените се да те растажат, да, ама се потсеќаш дека во некоја епизода од твојот живот, во тоа поглавје тебе ти значела таа и таа личност и си имал одредени чувства.

*LiL Mermaid*

part of our world...
Член од
3 јули 2007
Мислења
352
Поени од реакции
6
duhovnite spomeni si gi cuvam..i nikogas nemozam da gi "frlam" a materjalnite gi gledam samo kako predmeti..ukrasi obleka..whatever..taka da si gi cuvam:toe:

candybabe

~ПЛАВУШКА~
Член од
16 јули 2008
Мислења
588
Поени од реакции
9
kakvi i da se ostanuvaat zatoa se i spomeni neli???
dobri , losi tuka seeeeee vo nass

^Кристи^

Dreamer
Член од
1 ноември 2007
Мислења
781
Поени од реакции
41
Што правите со спомените од бившите? Слики, разни поклони или било што, што ви било заедничко и ве потсетува на нив? Ако се материјални работи ги чувате на некое посебно место и ги разгледувате понекогаш или ги фрлате да не ве врзува ништо со минатото.
Ако се песни или посебни места ... избегнувате да ги слушате и посетувате?
Ако сте од тие што фрлаат и игнорираат све, ви пречи ли вашиот партнер да ги има и чува?
Значат ли нешто спомените на бившите и вредат ли доволно за да се чуваат?:coffee:
Каков спомен и да е, подароци, слики, не фрлам ништо.
Можеби во прво време откако сме прекинале, ако сум повредена или разочарана, ќе ги ставам на некое помалку видливо место, за да не се потсетувам со секој поглед упатен кон нив. Исто и со песните, се додека не помине доволно време за да се намали болката.

Спомен како спомен, си има свое значење и вреди да се чува, затоа што потсетува на некое минато време, во кое сум се чувствувала убаво и ми причинувало задоволство.

Како што јас не ги фрлам и уништувам, секако дека не ми пречи истото да го прави и бившиот.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
619
Поени од реакции
45
Оу меморис. Не ги фрлам спомените, нити иам намера да мењам хард диск зашо сега не одам со таа девојка веќе или пак коа ќе слушнам некоја песна да идам до веце за да не ја чујам дека ете ме потсеќала тоа се филмски измислици кои шо служат за да траат филмовите подолго(зборам за глупите филмови). Тоа со бледнеење спомени и неможност да се распафта старата искра што некоаш и те како постоела е исто либрето за замрсување на приказната, која така поставена не делува убедливо. Веројатно еден ден сите ние ќе созрееме виситнски а не сега да се замислуваме дека сме созреани само затоа што така ние сакаме да се доживуваме. Чест случај е тоа и ја често се залетувам дека сум гимнастичар, па си ја кршам ногата. Тоа што се брои, тоа што останува се спомените ако не псотојат, било материјални било во нашата глава негираме дека некогаш постоеле. Може нема и другите да знаат дека ги имаме, може е тоа зашто така сакаме, може не, но тие се во нашата потсвест, стутулени некаде длабоко чучат. Ние проценуваме дали се вредни, или не се. Еден ден веројатно, а можеби и не, сите спомени и лоши и добри ќе си ги ставиме на едно место, бидејќи колку што може еден лош спомен да носи поука, добар не може, сепак сите ќе си ги сакаме пак. А дотогаш да се претплатам на хард дискови:kesa:

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Imam edna kosula od edna bivsa...si ja nosam...
Imam nekoi dzidzi-midzi raboti od poslednata bivsa...si gi cuvam...
A za sliki...ne znam dali e moznod a se slucuvaat takvi koincidencii ama...mnogu gi gubam...dali so format na PC-to, ili frlanje po greska...ne znam.:)

Член од
29 февруари 2008
Мислења
370
Поени од реакции
13
Што правите со спомените од бившите? Слики, разни поклони или било што, што ви било заедничко и ве потсетува на нив? Ако се материјални работи ги чувате на некое посебно место и ги разгледувате понекогаш или ги фрлате да не ве врзува ништо со минатото? Ако се песни или посебни места ... избегнувате да ги слушате и посетувате?
Искрено поим немам кои работи ми се од бившите. Ете сеа баш ми текна на еден огромен зајак од Охрид што ми го купи бившиот пред 4 години (зашто го заборавив малото зајче дома) и сеедно ми е од кого е и што е. Никогаш не сум правела таква „чистка„ дома после раскинување, не сум човек кој пати кога ке се присети на нешто завршено.
Е сеа ако баш не е завршено е друга ствар. Ама сепак тоа со подароците не ми игра никаква улога. Дали вредат? А зашто да ги фрлам пак!? :toe:

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Спомени...затоа се викаат нели да ти текна за нив,јас ги чувам,глупо мие да ги фрлам :toe: слики,подароци,џиџи миџи...ме потсетуваат на убаво време поминато во минатото

Член од
31 март 2008
Мислења
2.580
Поени од реакции
1.885
спомените се сепак спомени и треба да се остават во минатото.
we have to move forward no matter how good it was!:toe:

Член од
23 февруари 2007
Мислења
780
Поени од реакции
69
Се избришав...сите МСН разговори нејзиниот број нејзините и-маилови сликите нејзини не можем да се присетувам на неа. Прв пат сум бил олку тажен во животот.

Kajgana Shop

На врв Bottom