Што со спомените?

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Sto je vishe sechanja to je vishe nevolja...Колку вистинито.Ама од некои причини ништо не фрлам.Едноставно чувам.Дел од моето минато и од моето градење како особа.Во еден период од мојот живот тие спомени ме правеле среќна.Така да ништо не фрлам,кинам..(само во екстремни случаи:kesa:)

kapetan

Не сум дебел. Стомакот ми е 3D!
Член од
4 октомври 2008
Мислења
966
Поени од реакции
535
би чувал се кога би добил....али сеуште немам ништо.....кога некој ке ти поклони нешто значи дека му значиш барем малце...така да не сакам да ги отфрлам тие спомени...сум му бил на некој нешто...зошто да го фрлам тоа..:toe:исто така и песни слушам...ако сум ја запамтил песната било нешто имало меѓу нас....

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Јас се чувам во кутии, под кревет:) И едно вино мислам дека се наоѓа таму:) Ама никогаш не сум имала потреба да буричкам таму и да ги разгледувам. Кога отварам за да земам нешто, ако ми падне погледот врз некоја ствар која ептен ме тера да си спомнам за некоја ситуација, не чувствувам ни тага, ни среќа... Се ми е далечно и чудно, некои моменти како да не се случиле воопшто. Од, да кажеме повредни ствари, лани добив едно ланче со привезок срценце, и кога раскинавме сакав да му го вратам, ама ми рече дека ќе го сфати тоа како навреда, па го задржав, во накитот ми стои:)

Б

Бат Елохим

Гостин
Никогаш не чувам ништо.. дури може и после една недела да го џитнам :nesum:
не се врзувам за предмети и не чувам сувенири за нешто. Живеам за денес. Вчера таму нека остане....Се трудам да не носам никакви товари, ни психички ни материјални.

Член од
27 јануари 2009
Мислења
1.044
Поени од реакции
40
spomenite pocnuvaat togas koga ke zavrsi ljubovta i traat zasekogas

Член од
30 декември 2008
Мислења
212
Поени од реакции
12
Nekad koga ke si sednam na kafe so spomenite mnogu ubavo si pominuvam,ama nekad e uzas.:toe:

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
Глупаво и детско ми е после раскинување да си ги враќаме поклоните.:uvo:Или па да ги фрлам, ма каква и да била причината за раскинувањето. Се врзувам за предмети, и ме потсеќаат на убавиот период од врската...Од време на време ќе разгледам, и ќе се потсетам на убавите спомени. :smir:

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Не се врзувам за предмети, туку за луѓето. И многу ми значи да не чувствувам притисок. А ако имам предмети од бившите со мене, ќе го чувствувам тој притисок. Затоа, ако не ги фрлам предметите, барем ги отстранувам, во смисла да не налетувам секојдневно на нив. Многу почесто, до душа, доаѓа до фрлање.

sl@tk@

е па слатка...
Член од
12 февруари 2009
Мислења
20
Поени од реакции
0
Некои драги спомени ги чувам,но нај ама баш најчесто ги фрлам бидејки човекот што ми ги подарил не бил вреден да е со мене па оти да имам нешто со не вреди да ме разочарува секогаш коа ке го видам!
но за жал има и некои спомени кои колку и да се трудиш да ги уништиш:lut: тие се тука до тебе..

ITK

Член од
10 октомври 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
51
Се чувам...кога сум го добил поклонот, кога ми ја посветиле песната, кога сме ја направиле сликата и сите тие работи се се случило во време кога ми било убаво, зошто да ги фрлам? Кога веќе љубовта ја нема зошто да ги нема и спомените...

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Имам толку многу спешл моменти,што дури почнувам некои многу убави работи да заборавам,секој ден ми е нова авантура нови видици нови достигнувања нови типки.. Главава ме полна со "вечни" моменти.. со типки кои ми се допагале кои ми се допаѓаат,со суштества кои засекогаш ќе ги сакам. Убаво е пред да заспијам,лежам во креветот и се враќам во минатото,моментите кои некои не ни ги приметуваат а на некои остануваат истетовирани на срцето до последниот бит

И да.. Вредноста на моментите расте правопропорционално со поминатото време

Член од
2 јануари 2009
Мислења
54
Поени од реакции
1
спомените без разлика дали се добри или лоши остануваат.Лошо е само кога сум пијан тогаш сите спомени ми се лоши хехехех

Член од
22 јули 2005
Мислења
2.198
Поени од реакции
11
какви и да се остануваат и не се забораваат.мене лично ми смета да гледам предмети од него у соба,така да ги спакував,и на таван.несакам да се навракам у минатото и да се постсекам шо како било,без разлика дали било убаво или лошо.идеме даље :helou:

Д

ДаркхарТ

Гостин
Спомените се нешто што не ме оставаат да живеам на мира.И фала јасно дека се исфрлив од слики до се што имав од него.Не заслужил да го гледам тоа нешто и да се потсетувам на "прекрасната и хармонична" врска.Само ќе се нервирам уште повеќе и ќе се потсетувам која гадост ми ја приреди.
Ако на пример врската завршила како што треба и сме се разделиле на мирен начин немам ништо против подарок или било што да го зачувам и да се присеќам.

Член од
16 октомври 2009
Мислења
593
Поени од реакции
28
Спомени како спомени.Секогаш ќе бидат присутни колку и да се трудиме да заборавиме неизбежно е.Е сега на почетокот нормално дека ќе бидат малце болни,ама полека со тек на време ќе избледат колку толку.

Kajgana Shop

На врв Bottom