Што со спомените?

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Животот, луѓето, среќата, тагата, настаните минат, но само спомените се тие кои оставаат траг за нешто што било, но поминало.
Без разлика дали се убави или лоши сепак се врежани во нашите секавања. Не можеме да бираме кои ке ги запамтиме, а кои ќе ги пуштиме во реката на заборавот, но можеме многу да научиме од нив.
Некогаш колку и да се трудиш да ја избришеш некоја личност од својот живот отфрлајќи од себе се што би ве потсекало на неа, сепак секогаш ке постои време кога мислите ке ве водат токму кон таа личност.
Еден совет: секогаш секавајте се на луѓето, на настаните со убаво и со насмевка на лицето за да не си го скратите животот со непотребни нервози! :pipi:

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
Ги сакам ми се мили иако потекнуваат од бивш...Понекогаш се смешкам за некои работи кои стварно ми излгедааат доста детски посебно на фотките заеднички и ми е мило што сум доживеала нешто убаво но од друга страна како знае да потсети на болка тоа ужас...Материјалните работи ги чувам но не ги гледам со некој посебен акцент повеќе ми значат пример: дневникот во кој се пишував за нашата љубов,фотките,местата каде одевме и некои слични работи...то е...

Вилинско коњче

It is my party :))
Член од
31 декември 2009
Мислења
550
Поени од реакции
62
Да бидам искрена ... тоа се посебно тешки мигови и сум ги направила три пати досега

1. телефонскиот број го бришам одма (ама го памтам уште долго и праќам по некоја порака на која никогаш не добивам одговор)
2. сликите негови ги фрлам први, а потоа ги бришам сите заеднички слики од компјутер (на работа или дома) ...
2. подароците и се материјално од бившите фрлам .... дали во канта, дали во кутија на некое место дома каде ретко отварам сеедно ....

Да бидам уште поискрена - СПОМЕНИТЕ И ИСКУСТВАТА КОИ ГИ НОСАМ ВО СЕБЕ НЕ МОЖАМ ДА ГИ ИЗБРИШАМ - кога би можела - би спиела помирно

Поздрав љубави, каде и да си ... те чекам ... ќе биде посебно и единствено ... ти ветувам

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Мислам дека луѓето во зависност од тоа за какви спомени станува збор решаваат како ќе се однесуваат со нив.
Но без разлика што и да направиме тие се дел од нас како битите и карактер, немаме избор за нивното прифаќање и мислам дека се работи за една од оние важни работи што не создаваат. Спомените се составени од моменти, а голем број од нас посветуваат навистина многу енергија за доживување на тие моменти :)

Член од
15 мај 2010
Мислења
286
Поени од реакции
332
ne deka nekoi raboti lesno sum gi zaboravila,poleka izbledea...no poslednovo mi se cini nikogas nema da go zaboravam....dosega jas bev taa sto zaborava sega i mene mi dojde redot da zapamtam nesto..."pikolo"ti uspea:icon_frow

Kajgana Shop

На врв Bottom