Што со спомените?

Член од
10 февруари 2007
Мислења
647
Поени од реакции
28
Спомените ги чувам во моето срце.
Подарените подароци :) немаат некоја посебна улога кај мене. Можно е да ги наместам на некое видно место и после 3 дена тие ќе станат дел од мојата соба и нема да ме асоцираат на дечкото кој ми ги подарил, само ќе знаам дека тоа било од него и толку.
Повеќе ми значат делата одколку подароците, значи убавите спомени си ги чувам во срцето каде не се кршат, кинат, обледуваат :wink:

Z

ZeroStyle

Гостин
Хехе чувам...И онака...кулирачки си се потсеќам на неа,на моментите поминати со неа.Ама што ако јас мислам на неа,кога она ме заборавила...Или барем така мислам :(

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
спомените за тебе во мене засекогаш ке ги чувам и да си далеку од мене ти секогаш ке бидеш близу затоашто си во моето срце....иако сме разделени спомените ми се многу драги и вредат за да ги задржам:pipi:

*LiL Mermaid*

part of our world...
Член од
3 јули 2007
Мислења
352
Поени од реакции
6
losite spomeni u kanta...dobrite na posebno mesto ....bez razlika dali se materjalni ili duhovni...:toe:

doti4nata

Drama Queen
Член од
25 септември 2005
Мислења
3.390
Поени од реакции
35
Што правите со спомените од бившите? Слики, разни поклони или било што, што ви било заедничко и ве потсетува на нив? Ако се материјални работи ги чувате на некое посебно место и ги разгледувате понекогаш или ги фрлате да не ве врзува ништо со минатото? Ако се песни или посебни места ... избегнувате да ги слушате и посетувате?
Ако сте од тие што фрлаат и игнорираат све, ви пречи ли вашиот партнер да ги има и чува?
Значат ли нешто спомените на бившите и вредат ли доволно за да се чуваат?:coffee:
Ништо не правам, ако некои мечиња сум ги чувала само затоа што ми се од љубовта, ќе ги тргнам за да не ми сметаат више, а ако се убави ствари ќе ги задржам. Песни си се песни и ако ми се свиѓала некогаш ќе ми се свиѓа пак, само што нема више да сечам вени на неа, истото важи и за местата. Само може да се потсетам у стилу „Еее кога идев ја тука со сеедно кој.„. Дали бившиот ќе ги чува нашите спомени сеедно ми е, мило би ми било ако сум убав спомен во секој случај:pipi:

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Спомените се сеќавања каде што немаат каде да одат, колку и да ги одбегнуваш тие се тука, малку да се свртиш на било што ќе ги видиш било психички или материјални работи, во случај кога ти значела таа особа.

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Не ги пипкав 5 месеци. Едноставно ми беше мило кога ќе ги видев... Ама решив дека морам да продолжам понатаму и да не се враќам во минатото и повеќето ги собрав во посебна кутија... Ми останаа само некои работи кои неможам да ги тргнам.....Не би ги фрлила зашто некогаш ако се осеќам осамена тие ќе ме насмеат... Песните уште ги слушам, на местата сеуште идам.... И сакам мојот партнер да ги чува (ќе бидам повредена ако знам дека ги фрлил).... Дали значат нешто? Па нормално дека значат.... Значат многу ако сте се сакале и ако ви било убаво заедно.... И да, вредат доволно да се чуваат....

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Сите подароци од бивши ги чувам. Ги чувам и сите фотграфии на кои сме заедно, или на кои се само тие.Чувам дури и писменца, цртежчиња и други ситници. И сите тие спомени нит особено ме радуваат, нит ме растажуваат. Ги доживувам само како предмети кои се потсетник на луѓе со кои барем еден период од животот ми било убаво. Затоа ме исполнуваат со некое млако, пријатно чувство на нешто симпатично и завршено. Али ништо интензивно не осеќам кога ги гледам.
Единствено сум фрлала спомени, кога бил тазе раскинот на врската, и кога мојата болка и тага биле уште премногу силни. Но, тоа е направено у афект, и ми се има десено само еднаш.

LoveAshlee

I dont have a plan..thats the point
Член од
27 мај 2007
Мислења
475
Поени од реакции
2
За мене спомените се нешто најубаво . Секако ги памтам убавите моменти и подароците ги чувам .. но .. слабо ги памтам луѓето што ми ги подариле :):) Тоа ми е слаба точка .

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
mislam deka poubavo od spomen nema kakov i da e samo sega koga go pisuvam ova me navrakaat mal milion spomencinja

Lost Angel

Машко сум, конечно.
Член од
28 јуни 2007
Мислења
417
Поени од реакции
21
Се фрлам, одма! Не сакам ништо да чувам! Песни бришам, а спомените ги заклучувам некаде длабоко во срцето и не давам да излезат никогаш повеќе!

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
ништо ни фрлам ни бришам спомен ко спомен бил убав или не тогаш ми значел сега не,нема потреба од фрустрирања ;)

cacikr

K@ŧ€ň©€ŧǾ
Член од
4 јануари 2008
Мислења
452
Поени од реакции
8
Дали ги чувате подароците од бившите?

Епа нема потреба да ја објаснувам темава,едноставно кажете дали ги чувате подароците од бившите.:pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom