Што со спомените?

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
62
Сите подароци, мечиња, ланчиња, сликички, картички, ружички и слично, се чувам, без разлика од кого е. Со самото тоа што е подарок, личноста ме испочитувала и ми подарила нешто-за сепак да остане како спомен кога веќе нема да бидеме заедно.
Да ги фрлам тие работи нема никогаш, можеби ќе ги спакувам и ќе ги кренам некаде, али нема да ги фрлам. Сепак дури и да ги фрлам, ништо не сум напраила. Така нема да се избришат моите спомени. Тие и онака се во мојата глава и минато.:icon_roll

Toreador

Spectacular Apocalypse
Член од
24 јуни 2005
Мислења
3.374
Поени од реакции
48
И кога ќе остареш повтоно ќе ја отвориш веќе бледата кутија која фатиле два прста прашина и ќе им кажуваш на внуците....еее чеда...ова ние го викавме љубов...

Никогаш не фрлам ствари, си ги чувам :wub:

Член од
15 јули 2005
Мислења
972
Поени од реакции
16
Do sega nikoj nisto ne mi podaril i zatoa nemam sto da cuvam :kajg:

V

Vlad II Draculea

Гостин
kikiki напиша:
Do sega nikoj nisto ne mi podaril i zatoa nemam sto da cuvam :kajg:
so prazno ti e sandaceto so pp па сакаш да го наполни..

Иначе КИКИ како бе така?? кај ги најдо до сеа сите такви Romaticlos ... мора да има нетшто??

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Чувам ако ми е подарок. Ако ми е бивша не значи дека треба да ми е непријател. Се разбира, не чувам ситни лишки, како ливчиња, пеналца заборавени, панделки, гаќи и сл. Не сум перверт. Но, скоро секоја бивша ми е пријателка (односно сме се спријателиле повторно), а и тогаш штом сме биле заедно значи дека ми значела, затоа и не е убаво, а јас би бил грд човек (во душа и карактер) кога би плукнал да таа, иако сега непостоечка, тогашна љубов и/или врска, со фрлање на нејзините подароци, а ако заборавила нешто, јас потсеќам, чувам и враќам.
Тоа е нормално, а само скудноумен и болноумници фрлаат дури и од бес. Подобро вратете и/му ги отколку да ги фрлите.

Член од
15 јули 2005
Мислења
972
Поени од реакции
16
Vlad II Draculea напиша:
so prazno ti e sandaceto so pp па сакаш да го наполни..

Иначе КИКИ како бе така?? кај ги најдо до сеа сите такви Romaticlos ... мора да има нетшто??
Ne sum jas kriva, jas sekogas podaruvav, te rodenden, te nova godina, te ova, te ona, ama niednas ne dobiv podarok od decko, valjda ne sum zasluzila:kajg:

Zbratko

The Shrink
Член од
3 јануари 2006
Мислења
875
Поени од реакции
17
kikiki напиша:
Ne sum jas kriva, jas sekogas podaruvav, te rodenden, te nova godina, te ova, te ona, ama niednas ne dobiv podarok od decko, valjda ne sum zasluzila:kajg:

Kako da ne si podaruvala ... samo lazes deka ke podaris neso i posle ocekuvas drugite da ti podarat :kez: :kajg:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Назад на темата. ОК. Таа е за спомените, а не дали Кикики подарувала или не. И дали некој не добивал бакшиши. В ред.

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Normalno deka cuvam spomeni , najdragi mi se racno pisani pisma ili nekoja pomalce uspeshna poezija :) Sliki , razglednici , pisma se e zacuvano ama vo podrum , ne se zamram dali nekomu mu smetalo moeto minato sepak tp me pravi toa sto sum denes .
Pokloni sum vrakala deka bile od pogolema vrednost a jas ne sum se osekala komotno da gi zadrzam ..

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
Спомените како материјални добра ги чувам единствено ако се предмети кои доаѓаат од некоја личност која го обележала мојот живот на било кој начин.( другите правец контејнер)
За мене многу повредни ,поскапоцени и од исклучителна важност се духовните спомени......тие се составен дел од мене и без кои не би можела да функционирам ако ги нема.

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
113
Нешто слично ко кикики беше и кај мене.. ама во последно време добивам многу подароци. И затоа сега си имам еден куп мечиња, срциња, писма, картички, цвекиња.. сите си ги чувам на посебно место и никогаш не планирам да ги фрлам. Без разлика каква била врската подарокот си има свое значење па дури и да е даден онака без повод. Може некогаш нешто да им се деси на тие подароци.. ама секогаш ќе се сеќавам на личностите што ми ги подариле, длабоко во мене тие секогаш ќе имаат еден дел од мене..

Офчар

The Bite of The Mamba [81]
Член од
24 април 2005
Мислења
3.717
Поени од реакции
57
ако се убаи спомените, дркам на нив (рецимо гаќа некоја или чорапа со прстиња). ако не се, не се важат ко за спомени.

Член од
29 мај 2005
Мислења
2.216
Поени од реакции
41
Gi cuvam site do eden.I ne gi pakuvam vo kutii. Imam mnogu sitnici po bibliotekava i veke i ne se trudam da im brisam prasina.Gi ostavam taka,boemski,zaedno so knigite,da dobijat na vrednost i znacenje.
Uzivam koga gi razgleduvam,ponekas na nekoe djidje ke se zadrzam podolgo,mi pagjaat na pamet slucki od toa vreme,slucki sto ostavile traen beleg na mojata dusa.
Slikite gi cuvam,sto vo albumi,sto urameni po raftovi i nekoj ke pomisli deka ziveam vo minatoto,deka ziveam vo spomeni.NE! No,site spomeni mi se dragi i ne gi unistuvam,nitu vo napad na lutina,ne. Si gi cuvam.Pa tie se sekako del od mene.I da gi nema,spomenite mi se vo sekjavanjata i nikoj od tamu ne moze da gi isfrli.
Onoj sto me saka,me prifaca,zaedno so mojot zivot. Vo sprotivno,ne me saka.Epa ako me neke,neka si odi! I od nego nekoj spomen ostanuva...spomen sto go vmetnuvam vo mojot stil i nacin na ziveenje.Ne sakajki,ama ete,takva sum,se vrzuvam za predmeti,livcinja,sliki,figuricki,pesni,muzika,za ubavite nastani,za zbor,nasmevka,gest,tik,dvizenje ili fraza,za sekjavanjata...

CopyOfDeath

Die Die My Darling!!!
Член од
30 ноември 2005
Мислења
4.186
Поени од реакции
48
имам еден проблем кај мене остануваат само сеќавањата од спомените Никогаш немам дадено слика на никоја а ни имам земено слика од бившите едноставно несакам некој да ми скине слика или да ми ја изгоре не давам сликиии

Спомените ми се убавите денови поминати со личноста што сум ја сакал во тој момент

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Спомените си ги чувам, не давам никој да ми ги чепне. Секогаш потсетуваат на убави моменти, период кога си сакал, те сакале и штом се дадени од срце зошто без срце да ги фрлиш? Ако не сум повеќе со таа личност, не значи дека ме мрази или дека го мразам. Штом сум го одбрала јас, тогаш ми значел и се што е од него ми значи и понатаму. Некогаш ми текнува да разгледувам слики, ми враќаат убави спомени.
Лошо е ако постојано тие спомени те следат, ако не ти даваат мира, ако ти враќаат чувства кои се непожелни, кои те измачуваат.

Kajgana Shop

На врв Bottom