Што правите кога ви е досадно?

Zeng

Thinking inside the box
Член од
9 април 2008
Мислења
1.103
Поени од реакции
31
И мене ми е преку кур од скопјево нема више кај да се иде зошо сегде си бил и сегде се истите фаци, а нема ни шо да се праи.го свакам гоцццццце што сака да каже
Ова е веќе страшно не знам во која паралелна димензија живеете ама не може на две места да се исти луѓе, а камоли сите сегде исти да се!!! :ija:

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Ако ти во Скопје, во толкав град викаш дека нема што да правиш, тогаш шо да речиме ние од помаливе градови?:nesvest:
Ние досега в лудница ќе бевме завршени.
А знајш зошто ни се вакви животите? Зошто све испробавме шо е зборот.
Незнајме да си уживаме во детството и колку подобри работи можат да се прават отколку излегување по дискотеки само..
Летото најубо си поминував дури седев в мала на пример. Еден период не излегував во чаршија и пак ми беше интересно.
Треба сами да направиме да ни е интересен, не чекај сам по себе да се смени. Немора секој викенд на пример да си излезен по дискотеки и в чаршија..
.. ама се е до желбата и аватуристичкиот дух на друштвото

N

nUt

Гостин
тебе ти е сега се здосадено затоа што прерано си се занимавал со работи што треба да ги правиш на подоцните години...
си требал да ги слушаш постарите, родителите кога ти кажуваат до колку саат да седиш надвор и кај да идеш...
тоа тие не го прават за да те спречат некако туку за да ти помогнат да не дојдеш до вакви ситуации...
доколку тоа се случело за тебе сеуште ќе имаше нови предизвици, места каде што не си бил, нови мистерии и зафрканции со друштвото...
другару мил ти си испуштен од рацете...
кога веќе си дојден до ваква ситуација смири се едно време...
повлечи се на страна... мирувај
ако треба казни се самиот себе....
по некое време тоа мирување ќе те смири....
ќе ти се наврати желбата за искачање, дружење, секс и пиење....
ќе речеш мала сум не сфаќам... баш напротив совршено сфаќам....
сега направи си кафе и искулурај со некое лајт музиче... :smir:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.404
Поени од реакции
25.269
Абе луѓе, кој рече дека времето не ми е исполнето??? Имам женски имам друштва имам се, али пак е досадно пак е некако штуро, и не само кај мене ви реков, туку и кај мои пријател(к)и и другар(к)и. Можеби таков ни е градот..
Епа види, значи е до тебе. Ти си проблемот и преку себеси објаснуваш дека на другите всушност како што сфаќам и не му си интересен.

Првата работа што немаш интересен, мада незнам дали стварно немаш интересен или си мислиш дека немаш, првата работа е да излезиш од монотонијата.
Не прави рутина нашкола - дома - компјутер - кревет - нашкола - дома.

Втора работа. Антони Де Мело рекол - ако барате да бидете порадосни отколку што сте сега, секогаш ќе бидете тажни.

Рилекс, слушнав дека месец април е глуп месец.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Играјте криенка ебаго... тоа секогаш помагаше... порано, кај да е ќе почнам пак.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Како да си го направам интересен животот? И мене а и на моето друштво а и на многу луѓе што ги познавам се им е скурчено , се е веќе видено и не интересно.
Па едноставно досадно ви е затоа што сите генерално све на емоција досада, не би делел совети сега што како, ќе оставам на другите :).
Што сакаш да правиш, а ти изгледа интересно? Па направи го тоа само да не е нешто криминално или дрога :toe:.

J

JOEY JORDISON

Гостин
Како да си го направам интересен животот? И мене а и на моето друштво а и на многу луѓе што ги познавам се им е скурчено , се е веќе видено и не интересно.

млад човеку направете нешто мн глупаво пр: трчајте на сред плоштад по боксерици ќе бидете фаци цело ск ќе ве трача после дека тоа ќе биде снимено пе ќе ве стават на јутубе па ќе ве дознае и цел свет и така... потоа можете да се бањате на фонтанава у центар(ќе бидете по фенси и од циганите) лижете повраќаници, да си ги лижете сопствените плуканици,да го укочувате сообраќајот или пак пробајте дрога (ако ми текне уште нешто ќе пишам пак):toe:

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Патувај повеќе и дружи се со луѓе кои не ги делат твоите идеали и размислувања. Патувањето и запознавањето на нови лица мислам дека би ти го направиле животот поинтересен, ако не друго ќе немаш време за досада :smir:

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
оди вие скопјаничшата сте фатиле да се жалите...
што да речеме ние од другите градови? што да речат тек оние од источна македонија... Имате кина, театри, балет, преубав парк, Кале, Матка, зоолошка и пак не ви чини.... што да речеме што Гостивар нема ни кино, театар ич, балет опера и сл е мислена именка, овци в парк, ништо од кале, зоолошка само во приказните за добра ноќ ...? единствено што Маврово ни е блиску... срамота е да речеш дека е досадно...
мене кога Гостивар ме фаќа досада одам два три дена Маврово со дечко/друштво... промена е и немаш време да ти е досадно

јас живеам во Скопје не викам дека ми е досадно,не дека нема кај да се оди.. не сакам да ви паѓа уште тешко ама Скопје е село за разлика од другите главни градови,Скопје е гомно.. за разлика од Белград,Будимпешта,Прага,Виена,Софија.. и други градови .. па дури и во Братислава е подобро од Скопје.. сум бил во дискотеки на овие градови и на кафе .. и добро сум ги прошетал местата на излегување.. и за разлика од нив Скопје нема ни З од забава во ноќниот живот. Освен во Виена каде што има недостаток на млада популација секој 5 жител е постар од 70 год.И е многу строго што не смее ни во тревата да се седи.(освен на празниците) Во другиве градови особено во Прага луѓето уживаат во животот максимално,секој човек си е сој стил,свој карактер и си живее по свои правила. Иако на прв поглед ќе ви се видат како селјаци (бидејќи се малку поопуштени),но сепак сите се задоволни од себеси. Бев во можност да отидам во најпознатата дискотека во Прага каде што имаше 4 5 спрата и на секој спрат имаше различен тип на музика од техно,ретро,рок,рнб, итн.. и плус на секој спрат соба за чилинг.. две три чашки АБСИНТ кадешто им е легален.. сите луѓе на едно место и филингот е крај..

Од седмо осмо одделение излегувам низ скопјево,секој викенд по 2 пати... и после толку години нема место кај што не сум бил и што не ми е изживеано.. има некои моменти кога ептен ми е тапа и се ми е досадно како на де4кото , но фала богу единствено што ме спасува е друштвото .. бидејќи за да си поминеш ЗАКОН не е битно местото..

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
јас живеам во Скопје не викам дека ми е досадно,не дека нема кај да се оди.. не сакам да ви паѓа уште тешко ама Скопје е село за разлика од другите главни градови,Скопје е гомно.. за разлика од Белград,Будимпешта,Прага,Виена,Софија.. и други градови .. па дури и во Братислава е подобро од Скопје.. сум бил во дискотеки на овие градови и на кафе .. и добро сум ги прошетал местата на излегување.. и за разлика од нив Скопје нема ни З од забава во ноќниот живот. Освен во Виена каде што има недостаток на млада популација секој 5 жител е постар од 70 год.И е многу строго што не смее ни во тревата да се седи.(освен на празниците) Во другиве градови особено во Прага луѓето уживаат во животот максимално,секој човек си е сој стил,свој карактер и си живее по свои правила. Иако на прв поглед ќе ви се видат како селјаци (бидејќи се малку поопуштени),но сепак сите се задоволни од себеси. Бев во можност да отидам во најпознатата дискотека во Прага каде што имаше 4 5 спрата и на секој спрат имаше различен тип на музика од техно,ретро,рок,рнб, итн.. и плус на секој спрат соба за чилинг.. две три чашки АБСИНТ кадешто им е легален.. сите луѓе на едно место и филингот е крај..
Аааааа епа така е кога ќе го видиш светот надвор, па Македонија мала ќе ти биде. Ти треба да си среќен што тука, живееш онака како што живееш. Некој ги нема ни твоите предности. А абсинтот не мора да биде легален кај нас за тебе да ти биде интересно. Јас поминувам и со 2-3 чашки текила или бела Александрија и супер ми е.

Од седмо осмо одделение излегувам низ скопјево,секој викенд по 2 пати... и после толку години нема место кај што не сум бил и што не ми е изживеано.. има некои моменти кога ептен ми е тапа и се ми е досадно како на де4кото , но фала богу единствено што ме спасува е друштвото .. бидејќи за да си поминеш ЗАКОН не е битно местото..
Ееее да ти сигурно ги имаш свртено сите локали во Скопјево. Алал да ти е, камо јас да ги имав сите поминато, па да се жалев дека се ми е изживеано. Но никој не те терал да излегуваш и петок и сабота. Проблемот е што не се знае како да се распореди времето, па животот станува досаден.
Ама ете, гледаш, сепак си сфатил дека е битно друштвото, и на кој начин ги правиш работите. Дури и да не си со dream team треба да си способен секоја секунда да си ја направиш интересна.
Се’ е до планирањето на времето и перцепирањето на работите, а ништо не е до тоа дали ќе бидеш во дискотека сместена во облакодер со абсинт на сите страни.:smir:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Друже, ако тераш со таа философија и Њу Јорк мал ќе ти стане за одредено време на живот.

Ми го задржа вниманието за тоа што во Виена не може да се седи на тревата. Па нормално дека не може и не смее да се седи, паметни се тие, не сакаат тревните површини да им станат како во Парк кај нас, да ти е страв да поминеш, да не нагазиш некоја срча или шприц.

И кој ти е крив што од 7мо 8мо излегуваш по двапати низ Скопјево? Што не играше криенка тогаш?:baeh: :) Како што кажаа членовите над мене, пробај смени начин на забава, не мораш по дискотеки и кафичи секој викенд. Собери пари отиди на викенд во Охрид, Маврово, Струмица еве ноќен живот имаш:). Земи дојди на Кајгана фудбал некој викенд, отиди на базен на ноќно, имаш милиони начини како да го направиш тоа :)

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257

Гаде, белграѓани доаѓале во Скопје да учат што е забава уште 20 години пред ти да се качиш на 5-тиот спрат од некоја рандом дискотека. Тоа што сега од селендра не се дише е друга чувствителна тема која не би ја отварале. А ова првово болдирано да не ти се повторило оти че те пукам! (пријателски совет):back:

Два, не можете и не смеете да му кажете на креаторот на темата да се напие 2-3 чаши легален, но види мајку му и магичен отров кој за миг може да ти го направи животот интересен. Да, можеби ќе добиеш инстантно задоволство, кое уште поинстантно ќе си отиде, оставајќи те у дебел минус. Не слушај совети од типот на еби, пиј, дувај. Тоа е краткорочно.:sekss::nesvest::jaj::toe:=:nenene:

Најди нешто за што би живеел. Нешто за што би се будел секој ден со насмевка на лицето. Тоа нешто сигурно нема да се удри од тебе, ниту пак да те викне. Само убаво побарај го и ќе го најдеш. И така имаш многу време во твојот “празен и досаден живот“.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458

Причина да се испуваш кај све си бил, као демек куцало магарето од тоа. Скопје може да ти биде досадно само ако ти си досаден.
Има една реченица кажана од еден човек за мене доста паметен а тоа би дошло нешто вака.
Сум бил у Њу Јорк, у најголемиот хотел ол инклузив. Дури ако сакаш за три долари ќе дојде девојка и ќе ти ги чеша јајцата, Седев на врв на зграда ко бетмен и го гледав светот. Ама ми беше досадно и глупо У ПИЧКУ МАТЕР.
Ја го глупо дете го прашав зошто и еве го одговорот.
Бев сам, а сам шо ќе правиш таму? Новинар пратен од Скопје да направи некоја репортажа.
И ми вика сум бил у 73та во Мрдаја, Дојран со еден другар. Носев само еден ранец и 600 денари. Седев еден месец и си поминав преубаво, најдобриот одмор во мојот живот. Спиев во шатор со жаби, јадев еден леб и една паштета цел ден и пиев домашна ракија.

Наравоучение(доколку не беше сватено) Не е важно каде си, важно е со кого си :wink:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Магде нашла начин да си го направи поинтересен, за жал.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Аман! Се жалите за Скопје а што да правиме ние у помалите градови?

Kajgana Shop

На врв Bottom