Што правите кога ви е досадно?

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Што е битно каде живееш? Ван Гог не живеел во Париз :toe:

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Престанете со тоа ''se zalite vie od Skopje, nie sto da recime''. Не е тоа поентата на темата.

Ако не внесуваш доволно промени во животот истиот ќе ти стане монотон, ништо ново. Смени го целосно распоредот на дневни активности, потоа почни да учиш да свириш гитара, запиши се на курс за некој странски јазик, вклучи се во младински/студентски организации, волонтирај.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.438
До тие што мислат дека животот им е досаден препорачувам да го ѕирнат A walk to remember. Ако ја сфатат правата поента на филмот, на пола пат се до поинтересен живот. Втората половина зависи од тоа дали се спремни да го потегнат првиот чекор. А тој се потегнува почнувајќи од малите нешта. Затоа како што рекоа неколку од форумџиите, ако мислите дека среќата во животот е само шетање по кафани/киснење на нет/шетање по светот, тогаш грешите. Имајте од се по нешто па ќе ја увидите разликата. И како што рече Јове, среќата не ја прават нештата туку самиот ти. Не очекувај некој да ти ја донесе.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Или па гледајте го филмот Yes Man со Jim Carey и ќе си го направите животот многу поинтересен :)

E

`EsCaPe`

Гостин
Или па гледајте го филмот Yes Man со Jim Carey и ќе си го направите животот многу поинтересен :)
Сериозно, добар совет. :)

Инаку и мене ме фаќаа вакви периоди порано, кога се оставав цел ден пред компјутер, а останатото време ми поминуваше во правење ништо.
Па, се активирав, почнав во теретана да одам и сега распоредот на денот ми е исполнет и ми е супер.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Причина да се испуваш кај све си бил, као демек куцало магарето од тоа. Скопје може да ти биде досадно само ако ти си досаден.
Има една реченица кажана од еден човек за мене доста паметен а тоа би дошло нешто вака.
Сум бил у Њу Јорк, у најголемиот хотел ол инклузив. Дури ако сакаш за три долари ќе дојде девојка и ќе ти ги чеша јајцата, Седев на врв на зграда ко бетмен и го гледав светот. Ама ми беше досадно и глупо У ПИЧКУ МАТЕР.
Ја го глупо дете го прашав зошто и еве го одговорот.
Бев сам, а сам шо ќе правиш таму? Новинар пратен од Скопје да направи некоја репортажа.
И ми вика сум бил у 73та во Мрдаја, Дојран со еден другар. Носев само еден ранец и 600 денари. Седев еден месец и си поминав преубаво, најдобриот одмор во мојот живот. Спиев во шатор со жаби, јадев еден леб и една паштета цел ден и пиев домашна ракија.

Наравоучение(доколку не беше сватено) Не е важно каде си, важно е со кого си :wink:

последново болдираново.. да ,таму да бев сам и без најдобрите другари/другарки немаше воопшто да ми биде убаво :)

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
земи ме мене на пример...
си викам све досадно... ако ти е досадно зени акни си адреналин... на ПР.
земи вози со точак, мотор, кола, најбрзо шо моеш на водно...скокај кради пали еби замарај бркај бегај дрогирај се прај глупости и пред све НАЈДИ ДРУШТВО ШТО Е ЖЕЛНО ЗА АВАНТУРА И ИМА СМИСОЛ ЗА ЖИВОТ!!!!!!!!!!!! ја не дека прам све од ова..
90% али пронајди се и мисли на убави работи.... секогаш глеј го животот од светлата страна и радувај се на ситните работи и имај ГОЛЕМИО ОЧЕКУВАЊА....
ја на пр. да имам паричка со другарот авионот и правец САД... па после ке се снаоѓаме ке шетам ке праам, све и свашта ке пробам све шо сум сакал и ако ми се приарни ке си останам...ако не ке дојдам да црнчам тука цел живот и тоа... :helou::helou:

Член од
12 декември 2008
Мислења
1.553
Поени од реакции
101
Знаете дека има една убава изрека која гласи
НА ЗДОДЕВНИТЕ ЛУЃЕ СЕКОГАШ ИМ Е ДОСАДНО
Јас сум цело време насмеан расположен опуштен и никогаш не ми е досадно.

Хакет Мен

Juventus Till I Die
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.227
Поени од реакции
3.414
Од 8 до 4 на работа,поспиеш малку,малку на ком. искачаш малку..недела на базен,фудбал и така...

PokerFace

I'll never be the same..
Член од
30 март 2009
Мислења
1.212
Поени од реакции
623
Епа ако наведениве примери не ти се доста ств не знам :S...

Си зимаш едно филмче, викаш 2-3 другари/ки кај тебе, праите пуканки, се зезате ...се смеете .. бла бла ... па дошло времето за надвор ..

Следниот ден зимаш идеш кај некој, кафенце/сокче она ова .. поминало времето и си излагаш ..

Другиот ден ... зимаш нешо на телевизија глеаш, после тоа малце нет она ова ... дошло 6-7 саат, те викаат на баскет,фудбал било што...

Па некој ден ... земи и зачисти нешо ... ако си мушко не мора да значи дека не треба да пипнеш дома, пробај пушти си музика и онака земи крпчето бриши си прашина низ соба ....

ае доста ти е ова ... и онака е повторено по не знам кој пат :smir:
:helou:

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Не дозволувај животот да те заебава
Заеби го ти него, убиј се!

Абе најди си хоби некое,направи си распоред за секоја недела и времето ќе ти биде организирано и исполнето

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Досадата лесно се убива..него чаре кога имаш обврски преку глава?
Инаку можеш да се шлаеш кај стигнеш,да го изучуваш предметот улици и патишта, да скиснеш на кафе по локалните кафулиња,книга,филм,муабети по телефони,мсн,нет(кајгана,јутуб и сл),возење-трчање-сеирчење на кеј, водно, дискотеки,парк,музика,хоби некое(собирај самолепливи сликичи,значки,поштенски маркици, салфетки..бар тоа се собира),базен ако имаш можност одмор река, планина,море,езеро....и уштее мноогу други начини за тепање досада:helou:

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Ако ти е досадно организирај протест, иди пред министерство за образование, гаѓај со јајца (и така нема сиромашни кои молат за парче леб). Тоа е сега модерно за да се убива досадата од 9 до 12, после тоа шетај низ центарот на Скопје, искористи ја приликата да се сликаш со бикот, шмизлата, девојчето на рекорд, чистачот на чевли (и така се само имеџинери френдс така да можеш да смислиш и некоја комуникација со нив). Скитај низ ГТЦ, спуштај се со ескалаторите и качувај се (ептен е интересно), плус има гага музика сега низ ГТЦ. Отом потом тркни до плоштад здрви некоја семка или сладолед (сега топло е само не кажуј дома ќе те караат)

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.862
Поени од реакции
11.528
Оди на факултет :icon_lol:

Marshmallow

◦Kajganaholic◦
Член од
28 март 2009
Мислења
450
Поени од реакции
25
Мене кога ми е досадно...
По дома-си пуштам музиче,некое добро филмче или викам другарки..се картаме,трачариме,си гледаме =)
Надвор-шетнувам до парк,на сок,на патека со ролерки или точак
Препорачувам некое добро хоби,бар ќе тепаш време
:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom