јас живеам во Скопје не викам дека ми е досадно,не дека нема кај да се оди.. не сакам да ви паѓа уште тешко ама Скопје е село за разлика од другите главни градови,Скопје е гомно.. за разлика од Белград,Будимпешта,Прага,Виена,Софија.. и други градови .. па дури и во Братислава е подобро од Скопје.. сум бил во дискотеки на овие градови и на кафе .. и добро сум ги прошетал местата на излегување.. и за разлика од нив Скопје нема ни З од забава во ноќниот живот. Освен во Виена каде што има недостаток на млада популација секој 5 жител е постар од 70 год.И е многу строго што не смее ни во тревата да се седи.(освен на празниците) Во другиве градови особено во Прага луѓето уживаат во животот максимално,секој човек си е сој стил,свој карактер и си живее по свои правила. Иако на прв поглед ќе ви се видат како селјаци (бидејќи се малку поопуштени),но сепак сите се задоволни од себеси. Бев во можност да отидам во најпознатата дискотека во Прага каде што имаше 4 5 спрата и на секој спрат имаше различен тип на музика од техно,ретро,рок,рнб, итн.. и плус на секој спрат соба за чилинг.. две три чашки АБСИНТ кадешто им е легален.. сите луѓе на едно место и филингот е крај..
Од седмо осмо одделение излегувам низ скопјево,секој викенд по 2 пати... и после толку години нема место кај што не сум бил и што не ми е изживеано.. има некои моменти кога ептен ми е тапа и се ми е досадно како на де4кото , но фала богу единствено што ме спасува е друштвото .. бидејќи за да си поминеш ЗАКОН не е битно местото..