И мене ми е преку кур од скопјево нема више кај да се иде зошо сегде си бил и сегде се истите фаци, а нема ни шо да се праи.го свакам гоцццццце што сака да каже
Кутри мои напатени души. Во Скопје немало кај да се иде. Сакаш една кратка листа на кафичи, клубови, дискотеки...
ФМ, Пјаца Либерта, Казабланка, Хемингвеј, Бариста, Сегафредо, Дежа Ву, Т-клаб, Коктел бар, Хард Рок, Колосеум, Ало Ало, Ања (и во парк и на кеј), Ла Боделгита дел медио, Плаза де Торос, Грув, Кова, Трач, Пипл, Лондон паб, Тренд, Кастро, Лезет, Аја, Скандал, Ла кафе, Ин кафе, Кафе ди Рома, Шевињон, Френдс, Козмик и уште многу многу други. Секако вас ви е досадно затоа што сето ова веќе го имате поминато. Не?
Ете горенаведените локации се дел од местата каде сигурно не си бил. Не само ти, многу како тебе, како Гоццццце, кои мислат дека се’ поминале во животот.
Нема што да се прави? Дали ти знаеше што пишуваш кога го напиша ова?
Не мораш да одиш и да се пијанчиш секој викедн. За промена, отиди само прошетај низ парк навечер, прошетај по кеј навечер, оди до средно Водно да го видиш Скопје навечер како гори... Или пак ете, занимавај се со нешто кое ќе ти го окупира тоа слободно време. Можеби и да читнеш некоја добра книга во петок навечер. Сепак тој ден не е предодреден за искачање.
За преку ден, муабет да не правиме. Истите локации од горе, плус планинарење на Водно, излет до Катланово, до Матка, возење велосипед, возење ролери, седење во парк на клупа и зафркавање со друштвото. Да не спомнуваме какви се можности ти се отвараат со самото излегување пред зграда.
Епа ќе биде досадно, кога цел ден го тупиш пред пц наместо да излезеш и да го спознаеш светот. Рачунај си само дека местата кои ги набројав би ти направиле да ти биде интересно следните 3-4 месеци. Но пази, ги набројав само оние кои се во строгиот центар на градот. Замисли уште колку ги има по другиве населби?
п.с.Сума сумарум, јас си имам прекрасен живот. Не само поради тоа што постојат места каде може да се оди, туку поради тоа што знам точно што во кој момент може да ме исполни.