Што научивме од филмовите?

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Како да се копирани од другата тема овие.

- Ако некоја девојка е убава и згодна русокоса постои голема можност да е експерт за нуклеарна фисија во нејзините дваесетти години.
(ова од другата тема)
главниот женски лик во акционен филм е секогаш згодна типка на 25 години што само што магистрирала за нуклеарна фисија а и знае да готви и еден куп други работи што ќе и притребаат
:pos::pos:

Кажи ми барем два филма каде овој „закон“ важи. Сте гледале еден филм и оп, тој елемент го има во сите. Инаку филмов е Светецот (The Saint (1997)) ?

И во другата и во оваа тема половина од филмските „факти“ се кажани само од еден филм.

-Кога излегува некој од кола скоро никогаш не ја заклучува.
-Многу често детективот го решава случајот откако ќе го суспендираат
овие два навистина се филмски закони. Ама веќе се кажани во двете теми.

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Како да се копирани од другата тема овие.

(ова од другата тема)

:pos::pos:

Кажи ми барем два филма каде овој „закон“ важи. Сте гледале еден филм и оп, тој елемент го има во сите. Инаку филмов е Светецот (The Saint (1997)) ?

И во другата и во оваа тема половина од филмските „факти“ се кажани само од еден филм.

овие два навистина се филмски закони. Ама веќе се кажани во двете теми.
Во речиси секој акционен филм го има тоа.Ме мрзи сеа да се тупам и да мислам имиња на филмови ама еве ветувам дека ке се потрудам да ми текнат.Инаку јас ова си го имав утврдено долго пред да постои темата и кога ја видов прво на тоа ми текна.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Споени се темите. Бидејќи се наоѓа темава во Филм и Тв, а и во првиот пост е напоменато, не ставајте 50 смајлиња и слично.

S

stefi

Гостин
-glavniot lik vo nkoj film sekogash koga ke go brka nesho ili on brka krade kola pri shto nikogash ne e obvinet
-vo horor filmovite sekogash koga ke dojde ubiecot glavniot lik vleguva da se tushira -vo avion sekogash ima patnik koj sluchajno e i doktor
Za shpanskite serii:
-vo shpanskite serii sekogash glavnata glumica e ili chistachka ili siromashna, bez obrazovanie, a sepak pametna i sekogash se zaljubuva vo bogatiot mazh.
-sekogash chistachkite vo shpanskite serii se celo vreme veseli i zadovolni i i pomagaat na glavnata glumica.
-glavnata glumica sekogash ima pari za site, sekogash saka deca i nikoj ne mrazi, ama bash nikoj.
-glavnata glumica e sekogash nevina dodeka nekoj ne ja siluva, i sekogash e naivna.

Ima ushte milioni za shpanskite serii...

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
- По завршувањето на телефонски повик ама никогаш не сум слушнал некој да рече - чао, пријатно, ова она.
Леле ова стварно во секој филм се дешава, па добро не се лутат луѓево некој кога ќе им спушти слушалица?

- Девојките секогаш се бањаат нашминкани.
- Најголемата грешка на негативците: го фатиле човекот кој го бараат целиот филм, и наместо да да го убијат веднаш, многу се стрпливи, СЕКОГАШ му прават муабет се дури некој недојде да го спаси.
- Колку и да има гужва во градот, веднаш можеш да најдеш идеално паркинг место. Во ниеден филм никој не се нервирал за паркирање, што во секојдневниот живот се случува премногу често.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.828
Поени од реакции
50.078
-За каков сакаш криминал биди обвинет само кидни у Мексико-среќен си до крај на животот со парите.
-Канаѓаните се најглупи луѓе у свет.
-Русите Србите и Кинезите се целото зло на планетава.
-Англичаните освен батлери немаат други професии, исто како Италијанците кои освен мафијаши не може да се ништо друго.
-За доручек постојат само палачинки и мусли и се пие строго сок од портокал.
-Во сендвичарите работат строго безнадежни случаи, а во малите кафанчиња поред автопат седат во секое време надркани моторџии.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.399
Поени од реакции
25.249
Активирам стара тема пошо случајно налетав на неа. А и не ќе биде лошо да ги активираме постарите теми одвреме навреме, затоа што има многу нови филмаџии кои сакаат да пишат, а не ги виделе. :)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Прво што ми текнува.
Кога си смртно преплашен, а убиец со нож ти се мота низ куќа или во некој магацин глеј да му претрчаш пред очи или наместо да ќутиш да се разврескаш што е можно повеќе.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Прво што ми текнува.
Кога си смртно преплашен, а убиец со нож ти се мота низ куќа или во некој магацин глеј да му претрчаш пред очи или наместо да ќутиш да се разврескаш што е можно повеќе.

И да дојди да те искасапи ;)

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.204
- Продолженијата се обично полоши од првиот (оригиналниот дел)
- Ако истиот филм го гледаш и по втор пат,најверојатно е добар
- Балканците се глупи и неписмени
- Американците се нај нај нација и јадат хамбургери и водат перфектен живот
- Џејсон Статм е новиот Чак Норис
- Постојат многу подобри филмој од американскиве,само не можат да се пробијат од нив
-Во екшн мувис ,околу главната фаца се испукани просечно по 453 куршуми и 3,42 бомби ,а неговите повреди се минимални
итн,

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
-Во екшн мувис ,околу главната фаца се испукани просечно по 453 куршуми и 3,42 бомби ,а неговите повреди се минимални
итн,
Ама затоа кога девојката ќе му ги чисти раните овој ќе збори како многу го боли, а до тогаш 1000 куршуми го прошле и никому ништо.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Научив во трилер-хорорите секогаш на крајот умира главната личност или сепак негативната личност (убиецот) останува жив ;)

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.248
Поени од реакции
30.507
научив дека најглупаво нешто е да се разделиш од група ако во близина има некој сериски убиец.

T

Torchyrus

Гостин
Научив да бидам гангстер , терориста , криминалец , крадец , покераш итн итн :)

Kajgana Shop

На врв Bottom