Што ви ја исцрпува енергијата?

doti4nata

Drama Queen
Член од
25 септември 2005
Мислења
3.390
Поени од реакции
35
Мммм карање во празно и некогаш досадата. Кога сум приморана да бидам каде што не сакам да бидам, со луѓе со кои што не сакам да бидам. А луѓе што ми ја исцрпуваат енергијата... малку се, мноооогу малку и тоа во одредени моменти и ситуации. Најчесто сама си ја исцрпувам енергијата со многу мислење за непотребни работи.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Монотонијата, самотијата и досадата... не само што ме трошат туку и полека ме убиваат.

Бушавка

Differentiated by Style
Член од
4 јули 2008
Мислења
746
Поени од реакции
61
Околу енергетските "вампири", сметам дека некои знаат дека ја црпат енергијата, тоа им е целта, да надвладерат, што би покажало дека се посилно, наводно...

А тоа дали ние за нив сме иста така црпачи, мислам дека не, всушност тие ни ја насетуваат енергијата и наогаат начин да ја превземат, најчесто со привлекување внимание, што води до намалување на нашата свесност и перцепција за останатите работи околу нас и автоматски се губи балансот. Многу е тешко да се исконтролира таквата ситуација. А оние кои на прв поглед личат позитивни, немора да значи дека се...тоа го прават можеби баш со цел да се привлече вниманието...

А мене ми ја црпат енергијата луѓе кои секогаш нешто не им одговара, исфрустрирани без некои причина, наметливи и слично....долга е листата

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Како што можат да ми ја исцрпат енергијата болката, тагата, отсуството на одредени личности и далечината, не може никој и ништо друго...

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Единствено нешто што во моментов ме исцрпува највеќе е грипов...целава сум ко ...леле па ни неможам да се опишам:kesa:

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Недоволно едуцираните луѓе со кои секој ден се среќавам, луѓе што пробуваат да ми се мешаат „у штипки„. Оние кои што се месари, а мислат дека се сликари.
Едноставно почнува да ми прска главата и неможам да се поднесам таков, без енергија. После тоа неможам ништо да направам како што треба, ми требаат неколку саати одмор, да го пуштам мозокот на пасење и да одморам од глупи луѓе

N

NeMiRnA

Гостин
Во моментов самата себе најмногу си ја одземам енергијата и тоа страшно многу ме нервира,што уште дополнително ме празни.
А инаку,емотивно празни луѓе,себични луѓе,незаинтересирани,полни со себе...секој ден се соочувам со такви,ме повредуваат,а со тоа ми ја празнат енергијата.Исто и луѓе кои постојано се жалат за нереални проблеми...мене ме полнат со негативна енергија за сметка на нивната жутна минута да помине...итн итн...

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Енергијата ми се одзема после секс, после билдање или добри 3-4 партии фудбал. После тоа цел ден не сум како што треба... т.е не сум вистинскиот јас:)

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Еднаш едно момче умно...кое за жал се самоуби пееше: Рутината јако гризе..и амбициите се ниски...(Joy Division):pipi:
Е тоа ме убива и ме цица енергетски! Инфериорност на секое поле!:toe:

Ashley

بين الحياة والموت
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.043
Поени од реакции
35
Во последно време не дозволувам, конкретно за луѓето, да ми ја цицаат мојата енергија. Со текот на години научив како да ја контролирам и во големиот број случаи да си ја чувам само за себе. А ако веќе некој успее да ме истроши тоа мора да е или крајно напорен или крајно досаден човек.

~windy~

urban hippie
Член од
10 септември 2008
Мислења
774
Поени од реакции
120
Zivotov mi ja crpi i dava energijata...se sto e okolu mene! Lugeto, vakvi ili takvi, bliski ili dalecni, energetski vampiri ili ne, jas, emociite, cuvstvata, situaciite...istite luge sto vo eden moment moze da me dovedat do sostojba na iznemostenost vo naredniot moze da me vivnat do oblacite..Zosto e toa taka?NEZNAM...Mozebi e do mene i mojata energija! Procesot e obostran..Na ti go daj mi go:smir:

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Ми ја црпат енергијата едни суштества.
Имаат 4 екстремитети и орган кој произведува артикулирани звуци.
А, и една супстанца во горниот дел на телото, сива и заебана.
Чинам, луѓе се викаа.:nesum:

Mad Maxx

SSG3000
Член од
4 мај 2005
Мислења
1.235
Поени од реакции
64
Глупоста!Нема понапорна работа од тоа да му објаснуваш нешто очигледно на тотален морон.

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
..школоно :pos2::pos2:
...едноставно ме изморува се она кога ќе се присетам дека се она околу мене се врти и се е едно исто секој ден...едноставно расипаната плоча на мојов живот..која се надевам ќе успеам да ја сменам...сите ониее расправии со кои залудно се троши енергијата..со која ипак ништо никој не ми докажал..а и никој не ме разбира..едноставно ко за ветар да сум зборела...потоа сета онаа неправда..онаа злоба која се наоѓа околу мене...х(

Kajgana Shop

На врв Bottom