Што ви ја исцрпува енергијата?

Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.099
Ми ја црпат енергијата досадни луѓе, кои замараат без потреба и ме дават со непотребни детали кои мене воопшто не ме интересираат.
Ситуацијата во земјата ми ја црпи енергијата, постојано слушам како луѓето се жалат дека е тежок животот, дека е тешко да се дојде до работа, навистина е жално и делува исцрпувачки.
 
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
јас исцрпувачот на енергија би го поделил на два дела, односно фактор кој влијае од надвор и не исцрпува, и тоа како самите си ја црпиме енергијата (многупати и без при тоа да имаме накакви корист од загубената енергија)
во првата група влегуваат глупите луѓе со кои секојдневно се соочувам и на кои морам да им ја објаснувам една иста работа по 1231241 пати, исто така и повторувањето на некаков си можан неуспех од моите дома....па тоа слушање дека како и што ќе ми се случело ако не завршам факултет и како тоа абе, неможам више....

вториот начин како сам си ја испрцпува енергијата мислам дека е и проблем со кој се соочуваат поголем дел од луѓево, а тоа е неорганизираноста во она што го работам, немам јасен план за тоа како би ги остварил целите, и оние во блиска иднина, и оние долгорочните....
и веќе се осеќам изморен од постоано планирање за тоа како што, а многу мало ми е дејството на дело...како да ми фали нешто кое ќе ме влече напред...незнам...некако неодреден сум, а со желба за промена на таа особина....а сето тоа ми троши премногу енергија, сила и време
 
R

Rock me Amadeus

Гостин
intelektualno se crpam,objasnuvanje,rasplinuvanje i slicno. Uz toa i intelekualno me crpat,cicaat ili kako god.
Site sme energetski vampiri ponekogas,svesno/nesvesno.
 
Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Енергијата ми ја исцрпуваат само две нешта. Доооолги патувања и Нервози.
 
B

Black Guard

Гостин
Солидно сум адаптиран а ако нешто навистина ме заморува па дури и добивам киселина на бутовите тоа е половиот однос.
 
Член од
17 февруари 2012
Мислења
8
Поени од реакции
0
au e uste so ne procitav! Mene najmnogu me zamoruva koga treba da zboram i da objasnuvam, koga komuniciram so novi ljuge i koga ne se "razbirame" so pogledi i treba se podetalno da zboram!
 

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.541
Поени од реакции
34.841
Енергијата ми ја исцрпуваат:
- Луѓе кои ја гледаат раската во окото на другиот, а не ја гледаат гредата во своето око,
- Луѓе на кои треба да им нацртам за да им објаснам што сум сакала да кажам,
- Луѓе кои знаат се, а всушност немаат појма,
- Луѓе кои заборавиле што значи насмевка и убав збор.
 
Член од
17 февруари 2012
Мислења
8
Поени од реакции
0
Denes sfativ i sto drugo me izmoruva- postojano da se dokazuvam deka sum normalna t.e vo sklop so nekoi glupo prifateni moralni i kojznae kakvi normi
Ne sum normalna hahaha ne sakam da ziveam po tie normi!!! Pa kade ima vaka glupi seljacki normi kako vo ovaa drzava???
 
Член од
24 февруари 2012
Мислења
320
Поени од реакции
225
Vekje nishto ne dozvoluvam da mi ja iscrpuva zhivotnata energija.
 
Член од
22 ноември 2011
Мислења
475
Поени од реакции
177
Школото,стрес (произлегува 95% од школото) и се разбира дебилите и професорите што морам да ги гледам секој божји ден!! Ами тоа е...Таксират
 
Член од
5 мај 2012
Мислења
10
Поени од реакции
2
Негативни луѓе,,непожелни обврски,,стрес,,нервоза...Веројатно секој некогаш се нашол во друштво на негативни луѓе...Дали некогаш ви се случило да почувствувате дека токму таквите личности или пак нешто сосема трето ви ја црпи енергијата која ја имате во себе? Или воопшто можеби само ви ја одземаат позитивната енергија? Секој од нас некогаш се чувствува исцрпено..но,,не зборувам за таква исцрпеност што настанува директно после напорна физичка работа,, зборувам за исцрпеност на духот,, кога чувствуваме дека нешто ни ја одзема енергијата,,а понекогаш ни самите не сме свесни што било тоа...
Мене на пример ми се има случено да толку ме исцрпи една негативна личност,,што сета моја позитивна енергија во тој момент беше неутрализирана и дури надвладеана од нејзината негативна..Чувството е лошо дефинитивно.. Но,,тоа е само еден пример..
Што е тоа што вам може да ви ја исцрпи енергијата? Дали сте воопшто свесни кога тоа ви се случува? Како реагирате? Како повторно ги полните батериите? Можно ли е воопшто да се спречи оваа појава и како?
Искрено јас го имам почувствувано ова и понекогаш ни самата не можам да си дадам објаснување..Повторно ги полнам батериите со спиење,,или ако не сум во можност тогаш со еден мал одмор од 10 мин. ама вистински одмор на духот,,се опуштам максимално и се обидувам да не мислам на ништо..Можат да ме исцрпат како што кажав негативни луѓе,,стресни ситуации,,кога работам нешто што морам а не сакам,,и веројатно многу други работи кои не ми текнуваат во моментов,,а има и такви за кои ни самата не сум свесна..:pipi:
Сега повелете вие:smir:
Postojat poveke vidovi na takanarecheni "energetski vampiri" koi ja crpat tvojata energija, nekoi toa go pravat svesno nekoi nesvesno. Ima razni vidovi i definicii pretezhno od psiholozi i okultisti koi se bavele so takva tematika. Nekoi od niv ja ispolzuvaat tvojata energija zhalejki se prekumereno, nekoi ti se predstavuvaat kako prijateli i te napushtaat koga e napotrebno - potkopuvachi, nekoi glumat deka se misteriozni za da celoto vnimanie i energija ti bide nasocheno prema niv, nekoi cicaat energija so zaplashuvanje itn. Mnogumina toa go pravat i nesvesno, tvoja prednost e ako se informirash dobro za vakvite ispolzuvachi i bidesh svesna, togash vo momentot koga ke probaat da te iscicaat ne im se sprotivstavuvaj samo ignoriraj gi (za sa gi ignorirash mora da si svesna celo vreme). Od moe iskustvo mozham da ti kazham deka i cinichnite luge znaat da deluvaat lozho na dobroto raspolozhenie kaj ostanatite luge, no tie sepak ne se energetski vampiri zatoa shto pretezhno se negativno raspolozheni i ne im e celta da te iscicaat. Izbegnuvaj luge shto nemaat sposobnost kritichki da razmisluvaat, koi genereliziraat, imaat predrasudi i vo globala negativno razmisluvaat, znachi izbegnuvaj cinici. Za brzo polnenje na bateriite nema drugo resheni osven na prepoznavanje na problemot i naoganje na soodvetno resheni za nadminuvanje na istiot. Koga ke go otkriesh toj i toa shto ti ja ispolzuva energijata ke mozhesh pogolem del od tvojata energija da nasochish na svesno reshavanje na problemot.
--- надополнето: 27 август 2012 во 21:32 ---
... I kako shto kazha eden moj prijatel: "energetskite vampiri pola den se mrzat sebe si, poal den go mrzat celiot svet". :)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom