Што боли повеќе, психичката или физичката болка?

InAnA

biAtch.
Член од
7 октомври 2007
Мислења
72
Поени од реакции
3
мислам дека се поврзани на некој начин..

ако некој те повреди ФИЗИЧКИ (ти врзе шамар на пр.)
ти тоа ќе го сватиш како навреда повеќе
па од тука ќе поче и психички да те боли..

иако најчесто повеќе боли психичката.. неможе да се спореди со изгореници од трет степен или губење на екстремитет и сл.
ако не си доволно моќен да ја совладаш психичката болка таа ќе те уништи - АМА СЕПАК ЗАВИСИ ОД ТЕБЕ, дали ќе и дозволиш..
а физичката - неможеш да направиш ништо во врска со тоа, освен да трпиш..
и после неа ОБАВЕЗНО следува и психичка болка ( за невнимателноста која довела до тие изгореници, за загубата на екстремитетот - како да продолжам да живеам вака.. бла бла)

така да.. и двете
(едноставно поврзани се)

LiGLaTa

PartY AnimaL =)
Член од
10 јуни 2008
Мислења
310
Поени од реакции
10
Вистина...ама ако паднеш. Ако земам јас игла и ти ги дупчам сите нокти, па после земам една клешта и ти ги извавам ноктите бааавно, па после земам ножици и на местото каде шо порано имаше нокти на половина ги сечам, па ти ги земам забите one by one, без седатив, ти ги кршам на половина, па после ти ги вадам...? Сигурна си дека психичката боли?
Toгаш психички ќе ме пореметиш.. така да сепак психичката.. ноктите ќе ми зараснат..(ако зараснат).. ќе си ставам порцелански заби (у мода се сега) али ќе го памтам моментот.. а тоа е психичкаа болкаа... :pipi::smir:

Kloshar

Kloshar
Член од
23 јануари 2009
Мислења
115
Поени од реакции
8
одговоров беше за 10/10 LiGLaTa...човек физички мачи го колку сакаш секогаш на крај ке му остане психичката болка..т.е ќе се сеќава на фактот засекогаш :smir:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.114
Неможам да извршам компарација. Едната боли на еден начин, другата на сосема свој.

Ја би одбрал физичка. Мек сум, не издржувам. Доколку психичката можам да ја игнорирам и да глумам дека не постои. Секако дека е присутна, но така се занемарува нејзината јачина.

Marionka_z

Omnia mea mecum porto
Член од
16 јануари 2009
Мислења
208
Поени од реакции
29
Mene pihickata me boli mnogu poveke od fizickata bolka. Mozebi zatoa sto sum premnogu emotivna, pa premnogu se zamaram so sekoj kazan zbor.

Член од
1 јули 2008
Мислења
165
Поени од реакции
19
психичка, растур ме напрај денеска, љубов то ти е

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
одговоров беше за 10/10 LiGLaTa...човек физички мачи го колку сакаш секогаш на крај ке му остане психичката болка..т.е ќе се сеќава на фактот засекогаш :smir:
Сепак човек со јака психичка спремност, никогаш не трпи психичка болка...Ја трпи само физичката

Член од
24 ноември 2008
Мислења
9
Поени од реакции
0
Дали се секавате колку боли кога ке ви удрат шамар?

Јас не се секавам....

А дали се секавате колку боли кога ке ве навредат?

Мене сеуште ме боли.....

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Билобил, освежува сеќавања...
Тахикардија, најбрзиот пат за разговор со Господ...

blaster1

Искусен Кајганџија
Член од
16 декември 2008
Мислења
777
Поени од реакции
26
Мислам дека повеќе боли психичката болка.Бидејќи (пример) шамарот се заборава побрзо од лошиот збор или навреда кон нас кој ни останува врежан во мозокот.
:salut:

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.123
Поени од реакции
25.579
На ниедна тема Јово нема повеќе реплики отколку оваа. Кој знае колку тетиви има искинато на бенч за да личи на Ахил Пит Бред.

Физичката нормално...

Член од
29 декември 2008
Мислења
114
Поени од реакции
3
психичката дефинитивно само тоа остава трајни лузни друго се е минливо

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Пукната аркада, дисторзија на скочен зглоб, изместено рамо. Не оставаат трајни последици. Не.:wink::wink::wink:

Black Night

Galvanize
Член од
25 септември 2008
Мислења
327
Поени од реакции
20
Психичата болка повеќе боли. Не само да боли туку може да те скрши. Може да те поремети од болка. Среќа моја што не ми се десило. Е сеа ако правиме муабет за убод од нож, сечење на екстремитети, вадење очи, бесење и слично тогаш не знам. :)

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
психичката може да го уништи и најакиот човек на светов што е издржлив на секоја физичка болка!!

Kajgana Shop

На врв Bottom