Што боли повеќе, психичката или физичката болка?

Член од
13 декември 2008
Мислења
449
Поени од реакции
16
Ако си психички силен можеш лесно да ја надминеш психичката болка, а физички колку и да си силен ако некој те мачи неможеш толку лесно да ја надмиинеш болката

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ако си психички силен можеш лесно да ја надминеш психичката болка, а физички колку и да си силен ако некој те мачи неможеш толку лесно да ја надмиинеш болката
Па не би рекол дека е баш така, пред некое време имав чудна болка во грбот, па решив да ја игнорирам. Станав се исправив и стегнав најдобро што можев. Следниот момент знаеш кај бев? На земја виткајќи се од болка, два дена не можев да станам од кревет.
Ама тоа ти е кога судбина ми е да сум фајтер :).
Не битно колку си силен или не, кога има болка има болка нема мрдање.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Физичката болка нормално дека боли, но ајде да речам дека побргу поминува, особено ако се работи за некоја не толку сериозна.
Е психичката е друга рбота. Трае со денови, го измачува мозот и ја тероризира потсвеста. Особено ако не мачи некој сериозен проблем од било која област (финансии, љубов...), знае сериозно да влијае и на сонот(мене тоа ми се случува последниве 10-на дена) и на расположението. Според мене психата повеќе боли.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Физичката болка поминува побрзо отколку психичката. Е добро сега и психичката болка поминува, ама различно кој ти ја нанел. Ако е некој шо ти бил многу близок, тогаш може да потрае некое време додека да исчезне.
Така да јас мислам дека психичката боли далеку повеќе.

Член од
3 јануари 2009
Мислења
190
Поени од реакции
1
Физичката болка поминува побрзо отколку психичката. Е добро сега и психичката болка поминува, ама различно кој ти ја нанел. Ако е некој шо ти бил многу близок, тогаш може да потрае некое време додека да исчезне.
Така да јас мислам дека психичката боли далеку повеќе.
Токму така.Таа психичка болка боли највеќе.Друго е кога ти е нанесена психичка болка од некој не толку близок,одколку од некој многу близок.Пријател,другар или сл.Но гледано од различен аспект,и двете болки болат подеднакво.И психичката и физичката :toe:

PokerFace

I'll never be the same..
Член од
30 март 2009
Мислења
1.212
Поени од реакции
623
Нормално психичката ... физичката лесно поминува и се заборава .. но психичката и не поминува баш лесно особено ако е од некој многу близок ... или некој на кого многу му верувате :smir:

Fama

Bombin' thru the speakaz
Член од
10 февруари 2009
Мислења
518
Поени од реакции
19
Психичката е далеку поболна од физичката. Едноставно психичката остава белег кој те следи во целиот живот, за разлика од физичката, која лесно се лекува и побрзо заздравува.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Психичката е далеку поболна од физичката. Едноставно психичката остава белег кој те следи во целиот живот, за разлика од физичката, која лесно се лекува и побрзо заздравува.
Кај психичката болка лузната не се гледа, а кај физичката се гледа.

Mrs. Vedder

red cloud at sundown
Член од
12 февруари 2009
Мислења
984
Поени од реакции
66
И двете болат оти и двете се болки, зависи кој на што е поотпорен.Мене ме боли повеќе психичка од физичка.

T

TaMчЕ

Гостин
Дефинитивно психичка.Физичката ќе боли али ќе пројде а ова ако те повреди некој поготово ако ти е близок т.е. ти ако го осеќаш за близок мнооогу боли.:toe:

blaster1

Искусен Кајганџија
Член од
16 декември 2008
Мислења
777
Поени од реакции
26
Психичката,дефинитивно.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Во моментов физичката боли и ту многу..

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Дефинитивно дефинитивната боли подефинитивно.

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
физичката болка ќе помине, ќе се заборави ама психичката не се заборава и боли засекогаш

Kajgana Shop

На врв Bottom